Luk

SIF har solgt spillere for 65 mio. på tre år

| Danmark | 29 kommentarer

Infoboks

Silkeborg-direktør Kent Madsen udtaler, at klubben over de seneste tre år har solgt spillere for 65 millioner kroner.

Silkeborg har over de seneste år solgt flere unge spillere, heriblandt Robert Skov og Jens Martin Gammelby, og senest har klubben solgt anfører Mads Emil Madsen og stortalentet Eskild Dall.

I alt har klubben over de seneste tre år solgt for 65 millioner kroner, forklarer formand Kent Madsen.

- I de seneste tre år har vi på spillertransfers hentet 65 mio. kr. 

- Det er et ikke ubeskedent beløb for vores forretning, og ser man bort fra topklubberne i Danmark, så er vi på det område suverænt beds, sagde Madsen mandag på en generalforsamling ifølge Silkeborgs hjemmeside.

Den strategi har man tænkt sig at holde fast i.

- Selv om vi i de seneste år også har solgt spillere som Vladimir Rodic og Ronnie Schwartz, så er det altovervejende de egenudviklede spillere, der skaber værdi. Vi fortsætter den økonomiske satsning på udvikling af egne, lokale talenter, siger Madsen.

Silkeborg skal i næste sæson spille i 1. division.


Af Mikkel Nøhr

29 kommentarer

Danieljill 10:10          
Tænkt hvis man satsede sportsligt i stedet for økonomisk!
ShevaCrespo 10:11          
Det er flot. Særligt flot er det, at SIF-talenter har noget at byde på i deres nye klubber (i modsætning til eksempelvis "talenterne" fra FCN).
Siden_1880 10:12          
Der er klubber i superligaen der ville kunne nå rigtig langt med de samme penge, hvad bruger man dem til i Silkeborg ?
Badbonez 10:25          
Så har i solgt spillere på 3 år for hvad VFF har solgt spillere for nogensinde...det er alligevel en bedrift og vi er en anelse misundelig 30 km nordpå...vi har tilmed aldrig solgt en egen udviklet spiller så vidt jeg husker.

Flot af Silkeborg
Cta 10:28          
Det super flot men man kunne godt ønske sig de gjorde endnu mere i deres talentudvikling.. flere stævner for deres ungdomsspiller så de tidlig modnes endnu mere.
BoroDane 10:30          
Hvad går pengene til i SIF, for det vil være synd at sige, at de bliver investeret i førsteholdstruppen.
Eiskalt 10:37          
Synes faktisk det er en interessant historie som ikke har fået meget spalteplads i forhold til hvor meget man f.eks. hører om det talentarbejde der foregår i Nordsjælland.

Forskellen ligger nok i, at eksemplet med Robert Skov, så var det FCK der tordnede ham videre til Bundesligaen og at man faktisk lidt glemte, at han kom fra Silkeborgs talentafdeling - her var Silkeborgs PR afdeling ikke effektiv til at spinde guld på den historie, det var FCKs til gengæld og sådan er gamet.

Jens Martin Gammelby er også et stort talent, men han slog/slår aldrig igennem i BIF og selvom talentet berettiger til mere, så får man ikke meget omtale ved at sidde på bænken i BIF.

Mads Emil Madsen og Eskild Dall giver heller ikke meget spalteplads da ikke mange genkender de navne og de går nok også lidt i glemmebogen når de ikke går direkte ind i en førsteholdstrup i f.eks. Ajax.
Dolberg havde et bedre navn end de to andre og selv han krævede tid uden for førsteholdstruppen for at slå sit navn fast hos journalisterne - hvilket man også kan håbe for de to nye talenter.

Så min konklusion er, at Silkeborg har lavet et virkelig flot stykke talentarbejde, men ikke solgt profiler til Europas førstehold og dermed ikke høstet anderkendelse i medierne for det. Ærgerligt for dem og egentligt undervurderet hvor godt de gør det når man kigger på konkurrencen i det område.
Onsdag 5. august
Tirsdag 4. august