Luk

SIF-kant stillede ultimatum: DK eller udland?

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - Silkeborg
Superligaen Grundspil (31/10)
Bet25 2,95 3,40 2,34
Oddset 3,00 3,45 2,35
bet365 3,00 3,40 2,30

Silkeborgs Gustav Marcussen stillede sig selv et ultimatum efter bruddet med Uerdingen og et par efterfølgende prøvetræninger. Skulle han satse på Superligaen eller udlandet?

Gustav Marcussen skrev i juli under på en aftale med Silkeborg, men inden han kom så langt, gik han igennem to måneder som kontraktfri, efter han valgte at ophæve aftalen med den tyske 3. Liga-klub Uerdingen, der blev erklæret insolvent. 

På trods af at være efterladt med følelsen af at være taget ved næsen, så bærer han ikke nag over for klubbens ejer, men bebrejder i stedet systemet for den turbulent udgang på opholdet i Tyskland.

- Sådan er fodbold, men selvfølgelig følte vi os taget lidt ved næsen. Det var ikke planen, men det var ejeren, der simpelthen bare stoppede. 

- Jeg vil i stedet sige, at der er noget galt med systemet, når han kan tillade sig at gøre det på den måde, hvor han bare stoppede med at betale regningerne. Det er nok faren ved at have én, der ejer det hele, fortæller Gustav Marcussen til bold.dk. 

Til trods for dette fortryder han ikke året i tysk fodbold. 

- Det var en ret turbulent tid og mentalt hårdt, fordi det var ikke det, jeg regnede med at skulle stå i. Jeg vidste længe, at jeg ville blive transferfri, fordi jeg selv ophævede kontrakten med Uerdingen, som vi alle fik mulighed for.

- Hvis jeg skal kigge tilbage på det, så vil jeg ikke fortryde det, for man skal ikke fortryde for meget her i livet. Så bliver man bare ked af det. Jeg er glad for oplevelsen.

Til gengæld var han lidt ærgerlig over det generelle niveau i ligaen, selvom møder med eksempelvis Bayern Münchens Jamal Musiala pynter på det. 

Var tæt på flere aftaler, men så floppede det

Efter bruddet med Uerdingen holdt Gustav Marcussen formen ved lige i Lyngby, men blev i slutningen af juni tilbudt en prøvetræning hos 3. Liga-holdet Osnabrück.

Det ophold fik ham til at overveje godt og grundigt, hvad han ville den nærmeste fremtid. 

- Da jeg havde været dernede og træne med, så skulle jeg virkelig i kontakt med mine følelser. Det blev lidt et ultimatum, som jeg stillede mig selv på vejen hjem. Jeg kunne have valgt at tage videre til en anden klub i Tyskland, men valgte at køre hjem til Danmark for at fokusere på det.

- Jeg vendte mit hoved mod Danmark for at få lidt en ’restart’, desværre. Nu var jeg endelig kommet til udlandet, men jeg måtte erkende, at valget stod mellem en plads i 3. Liga eller kæmpe for pladsen i en Superligaklub. 

- Jeg kunne bare mærke, at jeg synes, at Danmark var lidt mere interessant, på trods af jeg ikke havde noget konkret på hånden. 

Han erkender dog, at tilbud fra 2. Bundeligaen kunne have ændret på den konklusion.

- Hvis der havde ligget noget i en højere liga i Tyskland og banket på, så havde jeg taget det, fordi jeg havde jo ikke noget i Danmark. Så det er slet ikke, fordi jeg er afskrækket fra at tage til udlandet igen.

Der skulle dog dukke flere muligheder op i Danmark, men uden den sidste underskrift kom på plads. 

- Der var mange dialoger. Der var et par gange, hvor jeg var sikker på, at nu var der styr på, men så ’floppede’ det alligevel. Så jeg fik også prøvet nogle af de nuancer i fodboldverdenen, der ikke er så sjove, fortæller Gustav Marcussen. 

Han bekræfter, at der er tale om andre danske klubber, men hans tidligere klub, Lyngby, kom aldrig med et konkret tilbud.

- Lyngby nåede ikke at blive noget konkret. Det var en mulighed. Jeg fik ikke et tilbud fra dem, men jeg havde det da i overvejelserne. Drømmen var dog at havne i Superligaen. 

- Jeg kan kun tale godt om Lyngby, og jeg elskede at være der. Jeg mærkede også, hvor glad jeg er for klubben, da jeg var i Tyskland. 

Aftale frem til årsskiftet: Bliver gerne længere

I stedet endte Silkeborg med at henvende sig og i første omgang tilbyde en prøvetræning, hvor Kent Nielsen ville se an, om Gustav Marcussen kunne passe ind i spillestilen. 

Det blev Silkeborg-træneren i den grad overbevist om, da Marcussen lavede hattrick i en træningskamp mod SønderjyskE.

- De ville gerne se mig. Det var nok også lidt ulempen ved at være i Tyskland, hvor jeg ikke er blevet set. Så de ville gerne se min forfatning, og så er Silkeborg en speciel klub med en speciel spillestil. 

- Det ville de gerne se, om jeg kunne passe ind i. Deres pasningsspil skal man passe ind i. Det ville de gerne se an. De synes, det så fint ud. 

I første omgang løber kontrakten dog kun til årsskiftet, men står det til Gustav Marcussen, må opholdet gerne blive længere. 

- Aftalens længde er kort, og det kan både være godt og skidt, men jeg prøver lidt at forholde mig til, at jeg er i Silkeborg, hvor jeg vil gøre det, så godt jeg kan. Så må tiden vise, om det bliver en forlængelse eller en anden klub. Det kan jeg ikke sige endnu. 

- Jeg kan i hvert fald sige, at jeg er glad for at være her, og jeg ville bestemt ikke blive ked af, hvis jeg skulle blive her lidt længere.

Det er til trods for, at det indtil videre kun er blevet til knap 60 minutter på banen fordelt over tre kampe.

- Det er desværre ikke blevet til så mange minutter. Jeg synes ellers, det gik rigtigt godt. Jeg spillede en god reserveholdskamp, og det gik godt til træning. Så fik jeg chancen mod OB, hvor jeg fik 20 minutter og det gik ret godt, synes jeg selv. Det var et startskud til, at jeg skulle vise, hvad jeg duer til.

- Der skete det i OB, at jeg slog anklen, og det viste sig faktisk at være rimeligt slemt. Jeg har døjet med det siden den kamp og har prøvet at spille mig igennem det de seneste tre uger og håbede på, at det ville aftage, men det har det ikke gjort. Anklen er ikke helt god. 

Fredag er han dog blevet scannet, og der var heldigvis intet brud, så Gustav Marcussen er forhåbentlig snart helt kampklar igen. 

Udover ankelproblemerne så er Silkeborg heller ikke det nemmeste hold at spille sig på for tiden. 

- Så må jeg også bare tage hatten af for holdet. Jeg havde da heller ikke ændret på et hold, der gør det så godt. Nu skal jeg komme over ankelskaden, og så står jeg klar, når de skal bruge mig, fortæller Gustav Marcussen til bold.dk.

Han håber, at han kan bidrage med andet, end det Silkeborg har i forvejen i form af mere fart og direkte spil.


Af Andreas Roesen
Tirsdag 26. oktober
Mandag 25. oktober