Luk

SIF om millionindtægt: En del til akademiet

| 3F Superliga | 14 kommentarer

Infoboks

Silkeborg har solgt to spillere den seneste uge, men pengene investeres ikke nødvendigvis i spillertruppen.

Silkeborg har været gennem en begivenhedsrig uges tid, da klubben først rykkede ud af 3F Superligaen, inden de følgende dage bød på salg af både anfører Mads Emil Madsen og stortalentet Eskild Dall. 

De millioner, som tikker ind på bankbogen i Silkeborg, skal ikke nødvendigvis bruges på at forstærke truppen frem mod næste sæson, selvom klubben allerede har meldt ud, at den vil op igen i første hug.

Det forklarer sportschef Jesper Stüker til bold.dk.

- Det er for tidligt at sige. Vi skal først have fundet ud af, hvilket budget vi har at arbejde med, og hvad det rette er i forhold til trupsammensætning frem mod næste sæson, siger Stüker.

- Vi føler, vi har en god grundstamme, som vi kører videre med, og skal vi have de sidste pladser til at falde på plads, så vi har en slagkraftig trup.

- Vi kigger først på, hvad der skal ud. Vi har haft lejeaftaler og korttidskontrakter i håbet om at blive i Superligaen, og nu hvor vi ikke er der i næste sæson, ser det vanskeligt ud at fortsætte med de spillere.

Penge til akademiet

Silkeborg vil lade en større del af pengene ryge videre ned til klubbens akademi, forklarer Stüker.

- Vi er afhængige af transferindtægter for at få det til at løbe rundt, og vi investerer nogle af pengene i vores akademi. 

- Det er ikke sådan, at vi mangler penge her og nu, det er bare en del af vores forretning at sælge spillere.

- Der er nogen, der synes, vi skal bruge flere penge på førsteholdstruppen, men det her er et valg, vi har taget, siger Stüker til bold.dk.

Silkeborg har to kampe tilbage i denne sæson i Superligaen. 
 


Af Mikkel Nøhr

14 kommentarer

JulioSalinas 09:03          
Fornuftigt Silkeborg! Det er smukt at se en klub som bliver ledet af fornuftige mennesker som ikke panikker når de møder lidt modstand. På gensyn i superligaen. I kommer tilbage stærkere :)
ThePantsParty 09:10          
@Julio

Hvis vi så bare kunne sælge spillere for 50 mio ligesom jer :(
Badbonez 09:27          
Dybt misundelig på Silkeborg og deres røde tråd i klubben og deres ledelse ....

Hvor mange mil er der kommet ind på kontoen ca ??
Danieljill 09:34          
Det Stüker i virkeligheden mener er, at de skal se hvor mange mio de skal bruge til at dække underskud i øvrige SIF Invest selskaber, og hvor mange nye sommerhuse Madsen skal købe til sig selv...
Stagger Lee 09:37          
Man må sgu alligevel have respekt for at de driver en forretning, der er baseret på indtægter, fremfor at køre den på lånte penge. Der er rigeligt med klubber, der excellerer i den form.

Nu kommer de af med en del løntunge spillere pr 31/7. Luijckx, Romo, Lesniak, Maholi, Møller og Brumado har alle kontrakt udløb. Måske et par stykker forlænger, Romo og endnu en lejeaftale med Brumado kunne være gode bud, men der vil stadig være luft i budgetterne til en forstærkning eller to, som kan gøre en forskel.

Crone, Massop og Moberg kunne være bud på spillere, der heller ikke ser sig selv fortsætte i 1. division og hvis man kan finde klubber til dem, vil det heller ikke være det store tab.
1fodboldspiller 09:41          
Der er ingen huller i din uvidenhed :-)
Fodbolden er faktisk det eneste ben i koncernen som giver underskud - de andre ben dækker år efter år dette tab.
KM er ansat direktør, så han har ikke over 50% af aktierne, så han kan ikke "hæve penge til sommerhuse".

Det er fedt nok skrevet - hvis det var på Nationen, men herinde faktatjekkes der lidt fra tid til anden.
Prøv igen :-)
Stagger Lee 09:48          
Tror nu lige du skal kigge i bøgerne igen. De sidste par år har fodbolden givet overskud. Ikke meget, men salgene af Dolberg og Skov på vidresalgsklausuler har givet godt i kassen. Men ellers har du ret. Ejendoms aktiviteterne understøtter fodboldforretningen. Ikke med meget, men dog nok til at køre en overskudsgivende forretning.

At de så har fået hele lortet foræret af Silkeborg kommune er en anden sag.
Søndag 12. juli