Luk

SIF-profil sad ude i halvandet år: Pissehårdt

| 1. Division | 4 kommentarer

Infoboks

Magnus Mattsson er tilbage i topform efter en skadespause på 17-18 måneder. Jeg føler mig som fodboldspiller igen, siger Silkeborg-kreatøren til bold.dk.

21-årige Magnus Mattsson har sammen med Silkeborg fået en glimrende start på den nye sæson, hvor offensivspilleren har scoret i alt syv mål i ni kampe.

Mattsson nyder atter at kunne bidrage, hvilket ikke var tilfældet i næsten 600 dage, som han endte med at sidde ude med to alvorlige skader.

- Det har været virkelig fedt at komme tilbage uden at have noget, der driller. Jeg føler mig som fodboldspiller igen, og det er fantastisk, siger Magnus Mattsson til bold.dk.

- Sammenlagt var det jo 17-18 måneder. Det var et halvt år med min lyskenskade, og lige derefter var det korsbåndet, hvilket holdt mig ude i 10-11 måneder. Det er virkelig lang tid uden at spille, så jeg havde selvfølgelig opbygget en stor sult og glædede mig helt vildt meget til at komme tilbage.

- Da jeg blev skadet, havde jeg et mål om, at jeg skulle være endnu bedre, når jeg kom tilbage, og det betyder virkelig meget, at jeg kunne komme tilbage og har kunne bidrage så meget. Det er jeg sindssygt glad for, siger Mattsson.

Har fordybet sig i musikken

Ved siden af fodbold laver Magnus Mattsson musik, hvilket han i løbet af sin lange skadesperiode brugte meget tid på, men han er meget tilfreds med, at det ikke længere er tilfældet.

- Jeg har haft en masse tid til at lave musik og fordybe mig i det, men det har da været pissehårdt ikke at kunne spille fodbold. Efter jeg er kommet tilbage, kan jeg mærke, at jeg er blevet meget mere glad. Det er det her, jeg elsker at lave.

- Min holdkammerat Gustav Dahl var ude i endnu længere tid, og folk glemmer måske af og til at tænke på, hvor hårdt det er at være skadet i så lang tid. Man sidder på en eller anden cykel i styrkelokalet hver dag, og den manglende glæde ved at spille fodbold går også ud over fritiden, siger Mattsson.

Silkeborg-talentet mærker ikke noget til skaderne længere, og efter sommerferien har han ikke længere frygtet et tilbagefald.

- Før vi gik på sommerferie, var jeg begyndt at træne lidt med holdet, og der kan jeg huske, at mit knæ fyldte rigtig meget i mit hoved. Jeg var bange for, at det ikke ville holde, så jeg trak mig fra mange ting og ville ikke gå ind i driblingerne, som jeg har gjort før, fordi jeg tænkte så meget over det.

- Men så havde jeg en god ferie, hvor jeg fik trænet godt med min fysioterapeut, og så er det, som om jeg har glemt frygten for mit knæ efterfølgende. Jeg har bare spillet frit, og i dag tænker jeg ikke det mindste på mit knæ eller min lysken. 

- Jeg sørger bare for at få gjort, hvad jeg skal i forhold til styrketræning, og så skal det nok fortsætte sådan her, siger Magnus Mattsson til bold.dk.

Silkeborg har hidtil hentet 15 point i syv kampe, hvilket resulterer i en øjeblikkelig andenplads i 1. division.

Torsdag kan silkeborgenserne tage førstepladsen, når topholdet Viborg gæster kunstgræsset i Søhøjlandet.


Af Martin Schmidt
Fredag 27. november
Torsdag 26. november