LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

SIF-profil: Vi har ikke opsøgt heldet godt nok

| Superligaen | 5 kommentarer
SIF-profil: Vi har ikke opsøgt heldet godt nok
Foto: Getty Images
Simon Jakobsen mener, at Silkeborg IF har  været for dårlige til at opsøge heldet i de afgørende faser af spillet.

Silkeborg IF tabte mandag aften med 1-0 til Hobro IK, og dermed kan midtjyderne ikke længere sikre sig overlevelse i nedrykningsspillets gruppespil.

Det står dermed klart, at Silkeborg skal spille playoff-nedrykningskampe mod enten Lyngby Boldklub eller Randers FC fra den anden gruppe i nedrykningsspillet.

Kigger man på Silkeborgs resultater, er det ikke svært at regne ud, hvordan det er endt således. Klubben tabte tre af de sidste fire kampe i grundspillet og spillede den sidste uafgjort, mens det er blevet til lutter nederlag i nedrykningsspillet.

Klubbens erfarne forsvarsspiller Simon Jakobsen er da også ganske afklaret, når han skal sætte ord på, hvad der er gået galt.

- Jeg synes, det er tydeligt at se i tabellen. Vi har lukket alt for mange mål ind, og vi har været for uskarpe i for mange kampe, siger Simon Jakobsen og fortsætter.

- Jeg synes, vi har været uheldige - og når jeg siger det, så betyder det også, at vi måske ikke selv har opsøgt det sidste held. 

- Hvis man kriger fuldstændig efter det sidste i både den ene og den anden boks, så afværger man måske den sidste duel, eller man scorer på en nedfaldsbold. Sådan noget har vi manglet det sidste af, siger han.

Har ikke været helt væk
Simon Jakobsen mener dog ikke, at Silkeborg har været langt under niveau, selvom resultaterne ikke ligefrem har været imponerende.

- Det er få kampe, hvor vi har været helt væk, så det er marginaler, og det er blandt andet vores egen skyld, at vi ikke helt har snuset det sidste frem, siger Jakobsen, som dog erkender, at det er tid til selvransagelse.

- Sådan er det vel altid, når man i så mange kampe i træk ikke har fået point. Så skal man kigge indad og se på, hvad der er gjort galt. Det gør man hele tiden som professionel sportsmand. 

- Vi skal være bedre til at opsøge de små ting, der skal gå vores vej. Der er masser af held og uheld i fodbold, og det kan man selv påvirke, men det har vi været for dårlige til, siger Simon Jakobsen.

Pokalfinale vil give et boost
Silkeborg mangler stadig tre kampe i gruppespillet, og de skal afgøre, om klubben ender sidst eller næstsidst i gruppen. Placeringen afgør samtidig, hvem Silkeborg skal møde i playoff-kampene.

Derudover er Silkeborg stadig med i pokalturneringen, hvor FC Fredericia venter i semifinalen onsdag i næste uge.

- Vi må op med hovederne. Nu kommer der et par - i gåseøjne - ligegyldige kampe og så en rigtig vigtig semifinale på onsdag, hvor vi kan sørge for at banke noget selvtillid ind i holdet igen. 

- Det ville give os et boost at spille os i finalen og noget medvind til nogle uhyggelige kampe, der venter lige rundt om hjørnet, siger Simon Jakobsen.

Silkeborg skal spille to kampe inden næste onsdags pokalbrag i Fredericia. Den første er mod Hobro IK torsdag, mens den anden ligger søndag og er imod FC Helsingør.

Kasper Ørkild / bold@bold.dk

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Søndag 24. marts
Lørdag 23. marts