Luk

Silberbauer i Canada: Vi er ikke langt fra MLS

| Canadian Championship 1 | 1 kommentar

Infoboks

Michael Silberbauer er godt tilfreds med den første sæson i Canadian Premier League, og Pacific-træneren mener ikke, der er langt op til niveauet i MLS.

Canada har i 2019 fået sin egen liga, og den tidligere danske landsholdsspiller Michael Silberbauer er cheftræner i den ene af de syv klubber, Pacific FC fra British Columbia på østkysten.

Formålet med ligaen er blandt andet at styrke canadisk fodbold frem mod VM 2026, som Canada afholder sammen med USA og Mexico, men i første omgang har fokus primært at været at sparke ligaen ordentlig i gang.

Med syv klubber i første sæson har strukturen naturligt nok været lidt skæv, og Silberbauers Pacific FC ender for eksempel med at at have mødt nogle hold fire gange og andre hold tre gange.

Silberbauer accepterer, at alt ikke er strømlinet i debutsæsonen og glæder sig til gengæld over, at der har været nogle meget lovende tegn for ligaen.

- De to bedste hold – Cavalry og Forge – er lidt bedre end os andre, og derefter er det meget lige. Og jeg synes egentligt ikke, vi er så langt fra de to.

- Forge gjorde en god figur i CONCACAF League, der svarer til Europa League, og Cavalry slog Vancouver Whitecaps fra MLS ud af den canadiske pokalturnering og spillede nærmest lige op med Montreal.

- Det viser, at niveauet er ret godt for en liga, der er i gang med sin første sæson overhovedet. Vi er ikke langt fra MLS-holdene i en dyst over to kampe, men over en hel sæson ville vi nok trods alt få problemer, siger Silberbauer til bold.dk. 

Det slog klik i efteråret

Pacific FC startede sæsonen med mindre gode resultater, men i de seneste måneder har Silberbauers tropper spillet sig op og rangerer nu som nummer fire af de syv hold over hele sæsonen.

- Det har slået klik i løbet af efterårssæsonen, og de seneste syv-otte kampe har været meget mere stabile. Det ser fornuftigt ud. Vi spiller med mange unge spillere, og de er begyndt at forstå, hvad det vil sige at være med i en turnering med kampe weekend efter weekend, siger Silberbauer.

Personligt er det første sæson som cheftræner for Michael Silberbauer efter en del år som asisstent i schweizisk fodbold efter sit karrierestop. 

- Jeg synes allerede, at jeg har prøvet mange ting som cheftræner, og udviklingsmæssigt er det helt sikkert kun gået fremad. Det har været sjovt, så jeg kan sagtens se mig selv som cheftræner på længere sigt.

- Men jeg vil nu heller ikke være bleg for at træde et skridt tilbage og arbejde bag en anden cheftræner igen. Jeg vil hellere arbejde med gode folk end absolut skulle være den, der bestemmer alting.

- Men jeg kan virkelig godt lide det her job og fortsætter gerne med det længe, hvis det er muligt, siger Silberbauer, der har kontrakt i 2020 med, inden der er en option på 2021-sæsonen også:

- Jeg tænker ikke for langt frem. Klubben er tilfredse, og jeg er tilfreds med den første sæson, og så skal vi selvfølgelig forventningsafstemme igen op til næste sæson.

Blandt de mere velkendte navne i Silberbauers trup er den 32-årige canadiske landsholdsspiller Marcel de Jong, der dog har været skadet hele sæsonen samt den 35-årige tidligere Superliga-spiller Issey Nakajima-Farran, der primært har ageret joker.


Af Mikael Blond
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober