LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Silberbauers eventyr: Udebanetur på 4500 km

| bold.nyt | 2 kommentarer
Silberbauers eventyr: Udebanetur på 4500 km
Foto: Pacific FC
Michael Silberbauer har taget hul på tilværelsen som cheftræner i Pacific FC, hvor alt skal bygges op fra bunden i en spritny liga, der blandt andet byder på en meget lang udebanetur.

Allerede i august 2018 præsenterede Pacific FC den tidligere danske landsholdsspiller Michael Silberbauer som sin første cheftræner nogensinde.

Siden har 37-årige Silberbauer arbejdet færdig i sit job som assistent i schweiziske Luzern, men nu er han Pacific-træner, og der er nok at se til i den spritnye klub, der bliver en af syv klubber i en nyoprettede Canadian Premier League.

- Jeg er tyvstartet og har flere gange været i Canada af forskellige årsager. Blandt andet tryouts og en efterfølgende draft, siger Silberbauer til bold.dk.

Netop holdsammensætningen bliver en af de helt store opgaver for Silberbauer. Han skal således helt fra bunden samle en trup. I skrivende stund er den første lille håndfuld spillere hentet ind, og Silberbauer venter på tilbagemeldinger fra andre.

- Halvdelen af truppen skal være canadiske spillere, og halvdelen af startopstillingen skal bestå af canadiske spillere. Jeg må dog gerne skifte ind undervejs uden hensyn til nationalitet, fortæller Silberbauer og tilføjer:

- Hele formålet med ligaen er at løfte det canadiske landshold frem mod VM 2026, hvor de er medarrangører (sammen med USA og Mexico, red.). De satser meget på, at de ikke bare skal være med, men rent faktisk også skal kunne spille med.

1. divisions-niveau
Silberbauer peger på Gents 18-årige Jonathan David og den nyslåede Bayern München-spiller Alphonso Davies som canadiske talenter af en kaliber, der fortsat skal tage til Europa, men derudover er håbet at samle talentmassen i den nye liga.

- Alle klubberne i ligaen får et fuldtidssetup, men det bliver selvfølgelig ikke på Superliga-niveau lige med det samme. Det er svært at sige, hvor vi lander i første sæson, men jeg vil tro, det bliver omkring den danske 1. division, og så kan vi udvikle det derfra.

- De største canadiske talenter skal stadig tage til Europa selvfølgelig, men de næstbedste kan ligeså godt tage på college og efterfølgende til en af klubberne i Canada, som de kan tage til USA. Det er hele idéen i hvert fald, siger Silberbauer, som har draftet et par canadiske talenter:

- I løbet af efteråret har der været tryouts over hele Canada, og vi cheftrænere har så været med rundt og kigge på. I december draftede vi så spillerne, og jeg endte med at vælge to af de mulige fem. Der er ikke lavet aftaler med dem endnu, men vi har førsteret til at skrive med dem.

Unik mulighed
Draftsystemet stammer fra de store amerikanske sportsgrene, men på mange måder kigger grundlæggerne af Canadian Premier League hellere mod Europa end USA.

- Efter planen spiller vi de første turneringskampe i den tredje uge i april. Herefter møder alle hinanden to gange, hvorefter der vil være finalekampe. Men det bliver formentligt kun sådan i første sæson, fordi vi kun er syv klubber.

- På sigt er planen, at det skal være som Europa med en ligeud turnering og ingen slutspil, siger Silberbauer, der glæder sig over eventyret og den meget specielle udfordring:

-Det er på mange måder en helt unik mulighed for mig. Canada er vel et af de allersidste lande i verden, der ikke har sin egen liga, så det er utroligt spændende at være med helt fra starten.

- De seks andre trænere er alle canadiere - nogle har rødder i lande som Irland, England og så videre - så jeg er den eneste udlænding.

- Derfor skyndte jeg mig også at få ansat en canadisk assistent, der har et lokalt kendskab, siger Silberbauer med henvisning til James Merriman, der har arbejdet i MLS-klubben Vancouver Whitecaps.

4500 kilometer til Halifax
På Pacific FC's hjemmeside kan man se billeder af klubbens hjemmebane Westhills Stadium med plads til godt 6000 tilskuere og beliggende i meget idylliske omgivelser i Langford, men det er indtil videre kun et photoshoppet billede.

- Der er nærmest ingen infrastruktur i ligaen endnu. Alt skal bygges op. Klubberne enten bygger nye stadions eller renovere gamle. Vores ser rigtigt godt ud, og jeg glæder mig til, at det er klar, men der er stadig meget arbejde foran os på alle områder.

De syv klubber i den første udgave af Canadian Premier League er spredt udover hele landet, og Silberbauers Pacific FC er den vestligst beliggende.

- Der bliver mange lange rejser. Vi skal blandt andet til Halifax, og jeg mener at have hørt, at det bliver verdens tredjelængeste udebanetur, siger Silberbauer om den godt 4500 kilometer lange flyvetur til østkysten.

Efter planen udvides Canadian Premier League til 10 hold i 2020 og herefter op til 26 hold og to divisioner i VM-året 2026. 

mikael@bold.dk

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

2 kommentarer

CopenhagenDreams 07:36          
Who Got the Power?
Silberbauer!
bruger 161813 10:45          
Er der nogen der ved om det er meningen at Toronto, Vancouver og Montreal på sigt skal være en del af ligaen eller om de bliver i MLS?
Tirsdag 19. marts