Luk

Silkeborg giver talent-trio lange aftaler

| 1. Division | 4 kommentarer

Infoboks

HB Køge - Silkeborg
1. Division Oprykningsspil (17/04)
Oddset 7,50 4,40 1,43
bet365 7,50 4,33 1,40

Silkeborg IF oplyser fredag, at klubben har givet unge Oscar Fuglsang, Anders Dahl og Niclas Holm Pedersen aftaler, som løber til sommeren 2025 fra sommer.

1. divisionsklubben Silkeborg IF har sikret sig lange aftaler med tre af klubbens talenter i form af de 18-årige midtbanespillere Anders Dahl og Niclas Holm Pedersen samt den 18-årige højreback Oscar Fuglsang.

Således har de tre spillere skrevet under på kontrakter til sommeren 2025, og fuldstidkontrakterne træder i kraft, når trioen har færdiggjort sin skolegang til sommer.

Det oplyser Silkeborg i en meddelelse på sin hjemmeside.

- For både Oscar, Anders og Niclas gælder, at de nu skal tage det næste skridt i karrieren. Og det er at jagte mere spilletid på førsteholdet. Forudsætningerne for at nå det bliver alt andet lige bedre, når de fra næste sæson kan koncentrere sig 100 procent om fodbolden, siger sportschef Jesper Stüker i en pressemeddelelse.

De tre spillere har alle debuteret for førsteholdet og træner i øjeblikket med i det omfang, som skolegangen tillader det, skriver Silkeborg.


Af Jonas Dalgård

4 kommentarer

Stagger Lee 16:50          
Det er altså et imponerende stykke talentarbejde de laver i klubben. Endnu tre u-landsholdsspillere der kommer igennem systemet og op på førsteholdet, hvor 16 ud af de 29 i førsteholdstruppen er udviklet i klubben. Dertil kan man så lægge Emil Madsen, som skiftede til LASK, Eskild Dahl, der rykkede til Ajax og Frederik Alves, som nu er i West Ham. Det næste kuld kommer uden tvivl til at tælle de tre u-landsholdsspillere, Lasse Kaihøj, Asbjørn Bøndergaard og Janathan Pank. Det er sgu godt gået, når man tænker på, hvem de er oppe imod på talentområdet, både lokalt, men også på landsplan.

Lige så imponerende er det, at man stadig formår at kæmpe med om oprykningen, på trods af at man har et aldersgennemsnit i truppen på 22,4. Man har helt undladt at hente etablerede navne til klubben, når man lige fraregner Helenius og har i stedet fokuseret på at hente unge spillere med udviklingspotentiale, som Anders Klynge, Joel Felix, Mark Brink, Thordarson, Wessam Abou Ali og Mads Kaalund. Det må siges at være en bæredygtig model, de har fundet og det er egentlig utrolig, hvad de får ud af et meget lille budget og, i forhold til deres konkurrenter, en begrænset adgang til talenter.
Afløseren 17:33          
Enig, Stagger!

Jeg synes, at Silkeborg ofte bliver overset når man taler om talentfabrikker i Danmark.
SotD 19:06          
Det er vel fordi det er et ret nyt fænomen. Vi havde det første College i landet, som smed en række hæderlige navne igennem, mest nævneværdig Thomas Røll, så var der en lang periode hvor der ikke skete alverden udover nogle enkelte store som Tømrer og ikke mindst Martin Laursen.

Det er vel først i forlængelse af gennembrud til Skov og Gammelby og med Vision ´15 at vi igen blev en klub der kunne flytte talenter fra egen trup til større klubber. At vi så lige pt. gør det i ekstraordinær stil er kun fedt. Og forhåbentlig kan det fortsætte!
NelleIF 19:35          
@Stagger Lee ... spot on!
Fredag 16. april