LeoVegas.dk ready? betfair Gratis Chance Casino24 Advertisement

Silkeborg klar til pokalkvartfinale mod Randers

| Sydbank Pokalen | 14 kommentarer
Silkeborg klar til pokalkvartfinale mod Randers
Foto: Getty Images
Silkeborg er klar til kvartfinalerne i DBU Pokalen. Onsdag aften besejrede de Lyngby med 3-1 og skal derfor møde Randers til foråret.

Onsdag aften dystede Silkeborg IF og Lyngby BK om en billet til DBU Pokalens kvartfinaler. Slaget stod på det nye stadion i Søhøjlandet.

Begge hold stillede med potente startopstillinger og spillere som Robert Skov og Mikkel Rygaard stillede til start.

Netop Lyngby-kreatøren Rygaard fik kampens første store chance midtvejs i første halvleg, da han tæmmede en bold med brystet i feltet og trykkede af. Peter Friis Jensen i Silkeborg-målet snuppede forsøget.

Robert Skov forsøgte sig fra distancen, men generelt var det ikke meget, hjemmeholdet kom frem til i første halvleg. Derfor var det 0-0 ved pausen.

Fra anden halvlegs start skiftede hjemmeholdet Jens Martin Gammelby med Gregor Sikosek. Gammelby havde været i jorden i første halvleg.

Lyngbys Gustav Marcussen havde et godt forsøg på mål efter et fint angreb af gæstene, men endnu en gang var Friis Jensen på plads i målet.

Efter 57 minutters spil blev dødvandet brudt og det var hjemmeholdet, der kom foran. Ibrahim Moro forsøgte sig fra distancen, men bolden blev rettet af undervejs. Den landede hos Davit Skhirtladze, der sendte Silkeborg på 1-0.

De Kongeblå havde efterfølgende et par gode muligheder til både Rygaard og Mayron George, men ingen af dem formåede at sende bolden i mål.

Gæsterne pressede på for et mål mod slutningen af kampen og det gav pote. Friis reddede først flot, men returen havnede hos Martin Ørnskov, der gjorde det til 1-1 og dermed fremtvang forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid bragte Silkeborg sig foran igen. Tobias Salquist kom til bolden efter et hjørnespark og bragte hjemmeholdet på 2-1.

Få minutter efter var Silkeborg tæt på at udbygge føringen, men indskiftede Gustaf Nilsson brændte en friløber og derfor levede Lyngby stadig i opgøret.

Lyngby havde en stor chance, hvor bolden hoppede og dansede på stregen, men i den anden ende viste Silkeborg skarphed og lukkede kampen. Skhirtladze sendte Stephan Petersen afsted i en omstilling og han scorede til 3-1.

Det blev ikke til mere i kampen og derfor er det Silkeborg, der er klar til forårets kvartfinale i DBU Pokalen, hvor de skal møde Randers på udebane.

Stream Premier League, Superligaen, Europa League og Nations League på Eurosport Player Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Nanna Møller Karlsen

14 kommentarer

ThePantsParty 20:40          
Koldt og træls med forlænget. Vi var langt bedre end Lyngby. Så snorksover vi med tre minutter igen.

Peter Friis stod en helt igennem vanvittig kamp. Han burde starte inde.
SotD 21:12          
En helt igennem ulidelig kold affære. Puha, jeg er satme glad for jeg ikke bor længere nordpå.

Peter Friis fortjent MoM, han var egenhændigt årsag til at vi ikke tabte den ordinære kamp med 2 eller 3 mål. Hans præstation i dag var af sådan en karakter, at selv ikke en Nørgaard der har spillet sig alvorligt op kan komme i nærheden. Sådan en brandkamp har han ganske enkelt aldrig spillet. Han har reddet store chancer og spillet gode kampe, men det Peter Friis leverede i dag var det tætteste på en perfekt målmandsindsats jeg mindes at have set siden Peter Kjær.

Jeg er ret uenig med 1. indlæg i, at vi var langt bedre end Lyngby. Jeg synes det var omvendt, i hvert fald indtil der var spillet en times tid. Vores mål faldt på en tilfældighed, mens Lyngby rent faktisk kreerede chancer.

Robert Skov og Shkirtladze var vanen tro en fornøjelse at følge. Også Sikosek kom ind og leverede super flot, ligesom Salquist i dag leverede den først præstation der gav lovning om en spiller med Superligapotentiale. I den anden ende af skalaen er det svært at se hvad vi skal bruge Nilsson til. De lønkroner var immervæk bedre brugt på en ny centerfrosvar, og så udstiller Sammy Skytte på ny et nyt og hidtil uset bundniveau - han har, stort set sæsonen igennem, gået fra at levere på hans omtrentlige topniveau den ene uge, til at sænke niveauet til helt nye standarder ugen efter. Udfordringen er, at gabet bliver større og større, og det har man altså ikke brug for på den position. Jeg tror han har godt af en lille ferie, for hold kæft hvor er han ringe i dag.

Randers ude er en fin lodtrækning. Det er det eneste sted (foruden HIK) hvor vi har fået point siden vi fik nyt stadion. Optimalt set havde vi fået en hjemmekamp, men Randers er OK. Der er vi i hvert fald, på papiret, med i opgøret.

Synd for Helsingør. Dem havde jeg gerne set videre på bekostning af AaB. Men OK. Kan vi komme forbi Randers og så undgå FCK/Brøndby og FC Midtjylland, så får vi næppe større chancer de næste 15-20 år for en pokalfinale. Og den chance skal selvfølgelig forfølges.
jan p 21:14          
Lyngby ligner et hold der er gået konkurs, men det er vel også bare et spørgsmål om tid.
UMURUM 21:21          
Endnu en skuffende kamp og nederlag. Det ser sort ud for tiden. Der er ikke meget at glæde sig over.
Brigger 21:22          
Hvad gik balladen mellem Lumb og Skov efter kampen ud på? Nogen der var tæt nok på til at kunne høre dem?
SotD 21:28          
Lumb flækkede Robert Skov oppe i nærheden af hjørneflaget med 1-2min tilbage, hvorefter Skov råbte "accepter dog nederlaget din taber" eller noget i den stil.

Mit bud er at det de diskuterede var hvem der havde gjort hvad, hvor hårdt og hvad hvem skulle blande sig i. Lumb burde dog have fået sit andet gule kort i situationen.
Brigger 21:35          
Lumb er jo en taber så hvorfor tager han sådan på vej over det.
Tirsdag 21. august