Luk

Silkeborg satser offensivt: Vi er det friske pust

| 3F Superliga | 5 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - Vejle Boldklub
Superligaen Grundspil (26/07)
Oddset 2,25 3,25 3,40
bet365 2,20 3,40 3,30

Silkeborg-træner Kent Nielsen tror, at den offensive spillestil kan sikre holdet overlevelse i Superligaen.

Silkeborg IF er tilbage i Danmarks bedste fodboldrække efter en enkelt sæson i 1. division. Mandag aften spillede holdet 0-0 hjemme mod Sønderjyske i en kamp, hvor begge hold havde muligheder for at tage sejren.

Selv om det ikke blev til tre point i åbningskampen, så tror Silkeborgs cheftræner, Kent Nielsen, at klubbens offensive spillestil kan sikre dem overlevelse i Superligaen.

- Vi kommer med noget anderledes fodbold, og vi skal se os som det friske pust. Vi tror på, at vores spillestil kan være pointgivende, og det skal der til, hvis vi skal begå os i Superligaen.

- Vi kommer til at gå all-in på at få så mange point som muligt, og der er vi sindssygt dygtige. Det gælder om at få det optimale ud af hver eneste kamp, siger Kent Nielsen.

En af de spillere, der var med sidst, da Silkeborg spillede i Superligaen for to år siden, er den 24-årige offensivspiller Nicolai Vallys. Han er også optimistisk omkring klubbens chancer for overlevelse.

- For to år siden havde vi nok tabt sådan en kamp mod Sønderjyske med to mål, så det er meget positivt, at vi fik point, siger Vallys.

Vallys mener, at holdet står stærkere stillet, end senest klubben var i Superligaen.

- Vi er blevet mere modne, og der er flere spillere, der sætter pris på at udfylde de defensive opgaver. Der er mere holdorientering, og jeg synes generelt, at vi står stærkere stillet end sidst, siger Silkeborg-spilleren.

En af de klubber, som Silkeborg er udset til at skulle bide skeer med i bunden, er mandagens modstander, Sønderjyske.

Den rutinerede Sønderjyske-spiller Mads Albæk tror, at den vurdering skyldes uro omkring klubben det seneste stykke tid med fyringen af træner Glen Riddersholm, nye ejere og en lang ventetid på en ny direktør i klubben.

- Det kommer måske mest af, at der ikke helt har været styr på det i klubben denne sommer.

- Men hvis jeg skal sammenligne truppen med sidste års, så er den jo ikke blevet dårligere, så det er jo mærkeligt, at vi pludselig skulle ende i bunden, siger midtbanemanden.

/ritzau/


Af Martin Schmidt

5 kommentarer

Vihad 07:07          
Det er fint at Kent vil spille offensivt, men jeg har virkelig svært ved at se for mig, hvor målene skal komme fra efter salget af Matsson. "Helenius!" vil nogen sikkert råbe, men jeg tror ikke han lægger Superligaen ned, og jeg vil blive meget overrasket hvis han rammer bare 10 mål. Så kan der selvfølgelig købes ind, men der skal for mig at se bare opruste massivt offensivt.

Jeg er på Silkeborgs vegne lidt nervøs for, at salget af MM også var salget af overlevelse. Kig lige på SIF´s resultater sidste år med og uden MM. At man i går - mod en af de formodede nedrykningskandidatee (skal man tro diverse "eksperter") - blot formår at ramme inden for målrammen én gang trods massivt boldovertag, det dufter altså af manglende klasse på sidste tredjedel. Jeg håber for SIF, at de finder en løsning.
Sifalbe 07:22          
Mattsson spillede 28 af 32 kampe i første division sidste år. De sidste 4 endte 3-3 mod Helsingør, og så slog vi Hvidovre, Kolding og Esbjerg i de resterende 3.

Så mens argumentet om at Mattsson er et kæmpe tab er validt, er argumentet om at vi var dårlige sidste år uden ham det modsatte.
Vihad 07:48          
Jeg sad faktisk med en følelse af, at det var flere kampe han havde misset, og at det havde set betydeligt dårligere ud i netop disse kampe. Der kan man bare se. Jeg mener dog stadig pointen holder - jeg har fortsat meget svært ved at se hvor målene skal komme fra.
Therkildsen 08:57          
Ja, det er bestemt en valid pointe. Men vi var faktisk mange SIF-fans, der syntes, at spillet faktisk flød en del bedre, i de kampe hvor Mattson ikke spillede i sidste sæson. Flowet var simpelthen bedre blandt de ørige spillere. Men det er klart, at Mattson stod for nogle individuelle præstationer, der var helt unikke-dertilhørende mål og assists. Når Helenius kommer tilbage, så skal det nok hjælpe på målene. Det er dog glædeligt, at der langt om længe er ved at komme nogenlunde styr på defensiven. Kan vi forsætte det,bliver SIF et konkurrencedygtigt superligahold.
Machagen 09:13          
Jeg tror på at SIF når at få hentet et par offensive spillere og så er det ved at være et hold der er stærkt nok til at undgå nedrykning igen. Jeg er også naiv nok til at tro på at aftalen med den nye sponsor indbefatter højere ambitioner end det sædvanlige elevator pis, så mon ikke pungen sidder lidt løsere end den plejer.
Søndag 25. juli