Luk

Silkeborg tog point i Brøndby-skuffelse

| 3F Superliga | 42 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - Silkeborg 1-1
Superligaen Grundspil
20' 0-1 Mark Brink
39' 1-1 Simon Hedlund

Silkeborg IF kom foran på Brøndby Stadion, men Simon Hedlund fik sikret hjemmeholdet et 1-1-resultat mod oprykkerne i 3F Superligaens 8. runde.

Brøndby IF var inden fredagens kamp mod Silkeborg IF på ottendepladsen med syv point efter syv kampe.

Silkeborg lå på sjettepladsen med 10 point, og var derfor med i det eftertragtede top 6-selskab.

Brøndby var dog fra starten af kampen fast besluttet på, at udeholdet ikke skulle have det nemt på Brøndby Stadion, hvorfor der blev lagt et tidligt pres på Silkeborg.

Det gav dog ingen mål til Brøndby, selvom Simon Hedlund var tæt på med en afslutning mod det lange hjørne efter et kvarters tid.

I stedet fik Silkeborg vist tænder efter 20 minutter, hvor Mark Brink modtog en aflevering mellem to Brøndby-forsvarere og løb mod mål.

Mads Hermansen forsøgte at komme tæt på Brink og gøre vinkel spids, men Silkeborg-spilleren fik køligt lagt bolden ind ved nærmeste stolpe til 1-0.

Kort efter var Brøndby tæt på en udligning, da Mikael Uhre blev spillet i dybden, men angriberen formåede ikke at løfte bolden over Nicolai Larsen, der flot reddede for Silkeborg.

Som minutterne gik, lignede det mere og mere, at Silkeborg skulle holde fast i føringen til pausen, men seks minutter før pausefløjtet kom hjemmeholdet på 1-1.

En fin 1-2-kombination mellem Simon Hedlund og Mathias Greve på kanten af Silkeborg-feltet gav plads til en afslutning fra svenskeren, som gik i en blød bue over Nicolai Larsen i målet.

Brøndby fik øget presset på Silkeborg yderligere inden pausen, men det blev ikke til flere scoringer til nogen af holdene.

Lige duel efter pausen

Fra anden halvlegs start bed Silkeborg godt fra sig, og det var også udeholdet, som først fik en god mulighed.

Den tilfaldt Nicklas Helenius, der sendte et frispark afsted langt udefra, men Mads Hermansen var på plads med en redning.

Få minutter senere appellerede Brøndby for straffespark i modsatte ende, efter en Silkeborg-arm havde haft kontakt med bolden i feltet, men dommer Mads Kristoffer-Kristoffersen vinkede afværgende.

Spillet bølgende efterfølgende frem og tilbage mellem de to hold, men med Brøndby i et lille overtag i boldbesiddelsen.

Alligevel havde udeholdet de bedste muligheder for at komme på måltavlen igen, men trods flere fornuftige forsøg fra Silkeborg, så var det ikke nok til at overliste Mads Hermansen i målet.

Niels Frederiksen forsøgte at få bedre styr på Brøndby-spillet efter en times spil, hvor han skiftede Mathias Greve ud til fordel for Anis Slimane.

Kort efter gav det anden halvlegs første store chance til Brøndby, hvor en række Brøndby-afslutninger endte hos Morten Frendrup i feltet, men midtbanespillerens forsøg strøg langt over Nicolai Larsens mål.

Kent Nielsen valgte med 25 minutter tilbage af kampen at sætte to nye ansigter på banen, hvilket gav debut til Søren Tengstedt og Robert Gojani, der afløste Andreas Oggesen og Nicklas Helenius.

Silkeborg jagtede overraskelsen

Silkeborg-indskiftningerne gav også en stor mulighed til udeholdet efter 72 minutter, hvor Gustav Dahl brød igennem på venstresiden og lagde et indlæg ind foran mål, men Anders Klynge fik ikke ordentligt ram på bolden, der i stedet gik forbi.

Niels Frederiksen forsøgte at bringe hjemmeholdet tættere på endnu en scoring ved at sende Andrija Pavlovic, Jens Martin Gammelby og Oskar Fallenius på banen i stedet for Mikael Uhre, Andreas Bruus og Christian Cappis.

Tættere på end et frisparksforsøg fra Josip Radosevic kom hjemmeholdet dog umiddelbart ikke, inden Silkeborg satte Sebastian Jørgensen på banen i stedet for Anders Klynge.

Kort efter var Silkeborg også tæt på at gøre det til 2-1 for udeholdet, da debutanten Robert Gojani kom frem til en afslutning i feltet, men Mads Hermansen fik hænderne på bolden.

Som minutterne gik, lignede det, at kampen skulle ende uden en vinder.

For selvom Brøndby var mest på bolden, så var det Silkeborg, der havde lettest ved at komme frem til chancer, men skarpheden manglede for oprykkerne.

Det lykkedes da heller ingen af de to hold at score yderligere mål i slutminutterne, hvorfor begge mandskaber måtte nøjes med ét point.

Dermed går Brøndby op på syvendepladsen med otte point efter otte runder, mens Silkeborg ligger nummer seks med 11 point.


Af Krister Olsen
Onsdag 22. september
Tirsdag 21. september