Luk

Sisto-drømmemål cementerede sejren over OB

| 3F Superliga | 31 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - OB 3-1
Superligaen Grundspil
26' 0-1 Emmanuel Sabbi
43' 0-1 Evander Ferreira
67' 1-1 Sory Kaba
81' 2-1 Anders Dreyer
86' 3-1 Pione Sisto

FC Midtjylland havde svært ved at nedbryde OB's forsvar, men i anden halvleg fik de vendt et 1-0-nederlag til en 3-1-sejr, som Pione Sisto sikrede fire minutter før tid med et drømmemål.

FC Midtjylland tog lørdag imod OB på MCH Arena, som onsdag danner ramme for midtjydernes første opgør i Champions League mod italienske Atalanta.

Opgøret var derfor en sidste mulighed for at tanke selvtillid for FC Midtjylland, der også skulle bruge de tre point til at hale ind på Brøndby i toppen af tabellen.

OB kunne med en sejr spille sig op i det fine selskab i top seks, og de havde derfor også rigeligt med motivation i tanken forud for opgøret.

Efter otte minutter var det gæsterne fra OB, der spillede sig til kampens første chance, da bolden fra et hjørnespark endte tæt inde på stregen, hvor Jesper Hansen i målet boksede bolden på overliggeren.

Elleve minutter skulle der gå, før FC Midtjylland kom til deres første store chance. Pione Sisto sparkede på mål fra en skarp vinkel i feltet, men tæt op ad stolpen blokerede Oliver Christensen i OB-målet forsøget fra kantspilleren.

19 minutter inde i kampen var Pione Sisto endnu engang tæt på at sende bolden i netmaskerne, da han på en hælaflevering fra Anders Dreyer sparkede bolden få centimeter fra stolpen.

Åbningsmålet kom efter 26 minutter, og det var udeholdets Emmanuel Sabbi, der scorede, da han efter et kontraangreb befandt sig på kanten af feltet, hvor han med venstrebenet sparkede bolden i en blød bue udenom Jesper Hansen. 1-0 til OB.

Tæt på udligningen var Erik Sviatchenko efter 35 minutter. Midterforsvareren hoppede højest på hjørnesparket og headede bolden på overliggeren bagved en fuldt udstrakt Oliver Christensen i gæsternes mål.

FC Midtjylland fik en stor chance for at udligne, da Awer Mabil blev nedlagt i feltet og tiltvang et straffespark, som brasilianske Evander skulle tage sig af.

Midtbanemanden sparkede hårdt til bolden, som han sendte ned i højre side af målet, hvor Oliver Christensen dog havde forudset sparket og reddede forsøget.

Flere mål blev der ikke sendt i netmaskerne, før dommer Michael Tykgaard kunne fløjte til pause, hvorefter de to mandskaber gik i omklædningsrummene med en 1-0-føring til OB.

Sistos drømmemål sikrede sejren

Få minutter inde i anden halvleg var OB millimeter fra at score til 2-0. Jeppe Tverskov sparkede på mål kort inde i feltet, og da bolden blev rettet af på vej mod mål kunne Jesper Hansen ligge forstenet i græsset i den anden ende af målet og se bolden ramme stolpen og gå ud til hjørnespark.

FC Midtjylland havde svært ved at spille sig til chancer i anden halvlegs åbning, og et kvarter efter dommer Michael Tykgaards startfløjt havde de endnu ikke formået at sende et skud inden for OB’s målramme.

På trods af manglende skudforsøg satte FC Midtjylland sig tungt på boldfordelingen, men det var OB, der kom til de største chancer på kontraangreb. Efter 62 minutter måtte Jesper Hansen igen bokse bolden væk fra målstregen på et hjørnespark.

65 minutter skulle stadionuret lyse op, før FC Midtjylland kom frem til en chance i anden halvleg, og det var Oliver Christensens fortjeneste. På et indlæg fra Anders Dreyer tabte han bolden for fødderne af Sory Kaba, der dog ikke formåede at sende bolden i nettet.

To minutter efter formåede Sory Kaba så at sende bolden i kassen. På et indlæg headede Erik Sviatchenko angriberen fri i feltet, og foran Oliver Christensen driblede Sory Kaba med en flot detalje sig fri af målmanden og scorede let til 1-1.

FC Midtjylland bankede herefter indlæg ind i OB’s felt, og det gav pote efter 80 minutter. Anders Dreyer fandt Sory Kaba, der lagde bolden af til kantspilleren, der med tåen sendte bolden mod mål. Kasper Larsen forsøgte at blokere skuddet, men bolden fløj i stedet i en høj bue op over Oliver Christensen i målet. 2-1 til FC Midtjylland.

Med tre minutter tilbage af opgøret sikrede Pione Sisto sejren med et drømmemål. På et frispark langt ude fra feltet hamrede han bolden direkte op i hjørnet og scorede til slutresultatet 3-1.

Med sejren kravler FC Midtjylland op på en andenplads to point bagved Brøndby, mens OB indtager en 10. plads blot tre point foran AC Horsens i bunden af tabellen.

OB's sæsonkortsalg er i fuld gang. Du sikrer dig dit kort her.


Af Lasse Rene

31 kommentarer

Sander Hansen 17:55          
Det var hårde 67 minutter at være vidne til. Det lignede en af de dage, hvor vi måtte gå fra banen uden point. Må sige vi slutter rigtig flot af.

Det var generelt en rigtig god præstation, måske lige med undtagelse af de første 10-15 minutter af anden halvleg, som OB dominerede.

Synes Kaba spillede en af sine bedste kampe.
Brannigan 17:55          
Fortjent FCM sejr. Havde været direkte urimeligt andet.
madin 17:58          
Forstår simpelthen ikke hvorfor Michelsen tager Hyllegaard ud i pausen for at sætte endnu en forsvarsspiller ind. Man spiller jo fint på omstillinger i 1. Halvleg og Hyllegaard er netop en hurtig mand oppe i front. Man var ved at smide sejren imod FCK i 1. Runde fordi man gør det mere defensivt, i dag udviser Michelsen endnu engang mangel på taktisk forståelse.
Victory 17:58          
Alt andet end en FCM sejr havde været totalt misvisende. Men det holdt sgu hårdt!
haraltidret 17:59          
Der var klasseforskel på de to hold i FCM´s favør. Stærkt af FCM at de formår at holde OB i en Skruestik i største del af kampen. Og FCM fik så også fortjent vendt kampen til en sejr. Sisto stemplede også lige ind med et drømmehug til 3-1.
VAR-jatak 18:01          
Tillykke til FCM med en fortjent sejr, men det skulle da lige ha været Oliver Lund der havde ramt Paulinho med albuen. Så var kortet ikke blevet i lommen hos dommeren - typisk selvom Paulinho laver en del "beskidte" ting, men det har der endnu ikke været så meget fokus på - endnu
McDuff 18:01          
Fuldstændig enig. Udover dette er Marco Lund simpelthen fornærmende elendig.. så det er fuldstændig hul i hovedet at sætte ham ind mod FCMs hurtige spillere..
Mandag 26. oktober