Luk

Sisto og co. bliver i La Liga efter Aspas-show

| La Liga | 0 kommentarer
Highlights: Celta Vigo - Rayo Vallecano (La Liga)
Highlights: Celta - Vallecano (La Liga)
Highlights: Rayo Vallecano - Valladolid (La Liga)
Highlights: AthleticBilbao - Celta Vigo (La Liga)
Highlights: Levante - Rayo Vallecano (La Liga)
Sisto og co. bliver i La Liga efter Aspas-show
Foto: Getty Images

Infoboks

Celta Vigo - Rayo Vallecano 2-2
La Liga
29' 0-1 Adrián Embarba
71' 0-2 Álvaro Medrán
82' 1-2 Iago Aspas
90' 2-2 Iago Aspas

Iago Aspas sørgede på egen hånd for point, da Celta Vigo lørdag aften spillede 2-2 med Rayo Vallecano. Pione Sisto og Mathias Jensen kan derfor se frem til endnu en sæson i La Liga.

Celta Vigo kunne stadig i teorien rykke ud af La Liga, hvis alt gik imod dem i sidste spillerunde af La Liga, hvor danskerklubben mødte Rayo Vallecano.

Girona kunne med en sejr - og et nederlag til Celta Vigo – ende på samme pointtotal som danskerklubben. La Liga vejer indbyrdes opgør højere end målscore, men da de to klubber hver har scoret fire mål mod hinanden i en 2-1-sejr til Celta Vigo og en 3-2-sejr til Girona, skulle klubbernes skæbne afgøres på målscore.

Celta Vigo havde forud for aftenens sidste spillerunde en markant bedre målscore end Girona, og derfor skulle der et mirakel til, hvis Girona skulle overhale Mathias Jensen og Pione Sisto i tabellen.

De to danskere startede begge på bænken i Celta Vigos sidste ligakamp i sæsonen, mens Andrew Hjulsager end ikke var en del af kamptruppen til opgøret mod Vallecano.

Derfor fik han heller ikke chancen for at komme i spil og ændre på udfaldet, da Rayo Vallecanos Adri Embarba bragte udeholdet i front efter 29 minutters spil.

En gammel FC Nordsjælland-kending var tæt på at bringe balance i sagerne efter 36 minutters spil, men Stanislav Lobotkas forsøg mod mål blev afvist af Vallecano-keeperen.

Kort efter måtte dommeren ty til VAR-hjælp for at vurdere, om Celta Vigo skulle tildeles et straffespark, men han valgte efter gennemsynet ikke at fløjte for en forseelse.

Det var godt, at Celta Vigo ikke skulle bruge en sejr for at forblive i La Liga, for de kom kun med ganske lidt. 

Efter 71 minutters spil gjorde Alvaro Medran det så til 2-0 til Vallecano med et tørt hug fra kanten af feltet.

Knap ti minutter før tid blev Celta Vigo tildelt et straffespark efter VAR-gennemsyn, og det omsatte Iago Aspas køligt til en 2-1-reducering.

Pione Sisto fik kampens sidste fem minutter, og han kunne i kampens overtid se Iago Aspas bringe Celta Vigo tilbage i opgøret efter en fantastisk afslutning i feltet.

Opgøret endte 2-2, og dermed kan Celta Vigo glæde sig over at have sikret sig endnu en sæson i den bedste spanske række.

Celta Vigo slutter sæsonen på 17. pladsen – tre point bedre end Girona, der endte som sorteper i nedrykningskampen.


Af Daniel Laursen

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Onsdag 26. juni
Tirsdag 25. juni