Luk

Sisto ville hjem fra VM: Var helt ude at skide

| La Liga | 32 kommentarer

Infoboks

Celta Vigo - Villarreal
La Liga (13/06)
bet365 2,45 3,30 2,80
NordicBet 2,55 3,45 2,75
Oddset 2,50 3,35 2,70
YouBet 2,30 3,45 3,15

I et stort interview med Politiken åbner Pione Sisto op om de seneste år. Eksempelvis fortæller han historien om, at han under VM i 2018 led af en depression og bare ville hjem.

Pione Sisto har tidligere udtalt, at han følte sig som den mest hadede i Danmark under VM i Rusland i 2018.

Den vævre offensivspiller leverede ikke på det niveau, han havde gjort op til slutrunden, og det kom blandt andet til udtryk i de omtaler, der var i medierne.

Men der var en forklaring på den nedadgående formkurve, afslører den 25-årige midtjyde nu.

I et stort interview med Politiken fortæller Pione Sisto, at han slet ikke nød at være til VM. At han bare ville hjem.

- Jeg havde problemer med min lænd, mine hofter og min ene akillessene. Det fremstod glasklart for mig, at jeg ikke havde en chance for at spille fodbold, indtil jeg bliver 40 år, hvis jeg ikke ændrede noget.

- Derudover havde jeg også nogle private problemer, som jeg gerne vil holde for mig selv. Men sammenlagt skabte det hele en depression. Jeg var helt ude at skide. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, siger Pione Sisto til Politiken.

Celta Vigo-spilleren har været i søgelyset for en masse skæve historier i de senere år, hvor han blandt andet har eksperimenteret med en diæt udelukkende bestående af frugt – og nogle har sågar udtrykt bekymring for, om han var på vej helt ud i tovene. Men Sisto afviser.

- Jeg tænker, at folk kalder mig skør, fordi de ikke vil tænke over, om jeg kunne have fat i den lange ende. Jeg lavede en udrensning, fordi jeg ville lave om på min kost. Jeg må spise, som jeg vil.

- Klubben tvinger mig ikke til at følge en kostplan, og jeg har selv betalt for min egen diætist. De her ting er ikke blevet gjort uovervejet. Det har måske været fremstillet sådan, men det er ikke sandheden, siger Sisto.

Han fortæller, at han er kommet af med sine fysiske problemer på grund af sin nuværende kostplan, der indeholder 80 procent plantebaseret mad.

Pione Sisto har på det seneste været i søgelyset, fordi han tog sin bil og kørte hjem fra Spanien uden sin klubs tilladelse, da coronakrisen ramte.

Ifølge spanske Radio Galega har han fået en bøde på 450.000 for det lille stunt. Det præcise beløb har Sisto ikke bekræftet, men før historien om bøden brød ud, erkendte han i en Instagram Live, at han måtte tage sin straf.

Han er nu tilbage i træning hos Celta Vigo, og hans holdkammerat Brais Mendez fortalte forleden, at alle i truppen har et godt forhold til danskeren.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

32 kommentarer

Stagger Lee 09:36          
Godt at Sisto får åbnet op, så alle kritikerne se sig selv i virkelighedens lys. Beslutningen om at bruge corona pausen på at meditere og sammen med familien fremstår her fuldt ud logisk og velovervejet. Godt gået Sisto.
EbbeSkovdahl 09:39          
Meget enig, flot at stå frem på den måde
Stagger Lee 09:44          
I øvrigt også håbløst forudsigelig at det er Politikken, der tager historien op. De fleste medier har jo fuldstændig tabt sutten under coronaen og fremstår endnu mere fordummende, end de traditionelt set plejer at være.
undiable 09:52          
Når han så har fået rosen får at stå frem, noget jeg i øvrigt er enig i, så kan jeg altså også ærgre mig over at han ikke siger til træneren at han ikke skal spille hvis det er begyndt under slutrunden, eller at han ikke skal med hvis tendenserne har vist sig før slutrunden.
Man kan naturligvis blive klogere, og hvis det er noget han har fundet ud af nu er der ikke meget at sige, men de fysiske skavanker bør han immervæk kende under slutrunden.
schmede 10:19          
Det er vel ikke noget i vejen med selve kritikken af, hvad der foregår på en fodboldbane og det tåbelige i, ikke at melde ud overfor sin træner, hvis man ikke kan spille af den ene eller anden årsag.
Hvem ved hvordan det var gået Danmark til VM, men en spiller i form, fysisk og mentalt.
Han skal vel også tage snakken med sin chef i Celta, så det ikke fremstår at han bare er skredet fra jobbet og holdt sig væk, uden at melde noget ud.
At det så er fint at han kommer til noget erkendelse og forhåbentlig kan komme videre derfra.
MartinHerold 10:32          
Fine refleksioner, alt i alt, udover at man aldrig har fat i "den lange ende" når man laver "udrensning".
Imperator 10:35          
Kan ikke se hvad det flotte skulle være i at "stå frem", det er vel bare det logiske at forsøge at tage kontrol over fortællingen om hans person.
Damage control.
Lørdag 6. juni