LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Skade har plaget Sisto: Det gjorde pisseondt

| VM | 17 kommentarer
Lars Jacobsen med Sisto analyse: Han kan lave mål og skabe afgørende situationer
Åge om Sisto: Han er det rene solskin for os
Christian Eriksen: Fra VM-badebillet i 2010 til vital stjernespiller i 2018
Dear Australia
Dagens profil, Coutinho: Et tilbageblik på hans unikke evner
Tites imponerende geneopbygning af Brasiliens landshold
FIFA-challenge: Zanka & Nicolai vs. Agge
Skade har plaget Sisto: Det gjorde pisseondt
Foto: Getty Images
Pione Sisto har på det seneste lignet en mand, der har ramt et formdyk, men han fortæller, at han har været voldsomt plaget af en overbelastningsskade i akillessenerne, og at han nu er ovenpå igen.

I løbet af VM-kvalifikationen kom Pione Sisto til at spille en større og større rolle, efterhånden som kampene blev spillet.

I de altafgørende playoff-kampe mod Irland var han afgørende med to assists i en fornem præstation, og derfor har forventningerne været høje til den vævre offensivspiller.

Men i de seneste par testkampe har Sisto ikke ramt det niveau, han har haft tidligere, og Åge Hareide har sagt, at Sisto har været faret lidt vild og har været ramt på selvtilliden.

Men det er Sisto ikke enig i.

- Det siger Åge godt nok, men det siger jeg ikke, lød det fra Pione Sisto, da han inden torsdagens træning mødte pressen på træningsanlægget i Anapa.

- Det, der har plaget mig, har været skaden. Den har været irriterende, siger Sisto.

Han fortæller, at han har døjet med overbelastning på begge akillessener - formentlig fordi han har eksperimenteret med sin måde at bevæge sig på, forklarer han og slår fast, at det ikke har noget at gøre med, at han som bekendt ikke binder sine sko.

Det gjorde pisseondt
Skaden har plaget ham lige siden forrige landsholdssamling tilbage i marts, men nu er skaden fuldstændig væk, slår Sisto fast med syvtommersøm - han erkender dog samtidig, at han har været nervøs for VM-deltagelsen.

- Jeg synes virkelig ikke, det var godt. Det gjorde decideret pisseondt, siger Sisto.

- Da jeg kom ind i landsholdslejren kunne jeg knap nok løbe, så jeg var bange for, at jeg skulle løbe rundt og spille på 70 procent.

- Jeg fik et slag mod Mexico, og det gjorde pisseondt, så jeg var meget spændt på, hvordan det ville reagere. Jeg reagerede fint på det dagen efter, og siden er det bare gået stærkt.

- Men det har været ærgerligt at skulle passe på i stedet for at give den gas. Så jeg er meget glad for, at det er væk, siger Sisto, som altså ikke behøver bekymre sig over det fysiske.

Braithwaite har gjort det godt
I stedet skal han måske bekymre sig over, at hans direkte konkurrent Martin Braithwaite har leveret stærkt på det seneste. Det pres bifalder han dog.

- Der er stor konkurrence. Der er ham og også Viktor Fischer, som har fået knap så meget spilletid, siger Sisto.

- De er her, fordi de vil spille, og de giver den fuld gas. Martin har gjort det rigtig godt, og det er sådan, det skal være.

- Jeg er vant til at blive presset i Celta Vigo. Så det er normalt, at jeg har nogen ved siden af mig, der gør det godt, siger Pione Sisto, som dog siger, at hans fornemmelse for en startplads lørdag er god.

- Min fornemelse er, at der bliver satset på mig, siger Pione Sisto.

- Sisto har været flyvende
Åge Hareide fortalte forleden, at Sisto har spillet for kompliceret, og at han skal spille mere enkelt.

Den observation nikker Sisto genkendende til og fortæller, at han har studeret de seneste kampe med med landsholdsassistent Jon Dahl Tomasson, som uddyber snakken.

- Vi kiggede på Irland-kampen og på de sidste to kampe, og vi fik snakket lidt om hans positionering og det at spille hurtigere, siger Jon Dahl Tomasson.

- Han er så dygtig på bolden. I Celta Vigo vil de have, at han står helt ude ved sidelinjen, men hos os skal han  variere det, så det handler lige om at finde balancen siger Tomasson.

Landsholdsassistenten er ikke det mindste i tvivl om, at Sisto er helt ovenpå efter sin skade.

- Det er blevet meget, meget bedre. Jeg tror, det spillede ham et puds. Men jeg tror, han er glad for den russiske luft, for han har været flyvende herovre. Vi skulle nok være taget til Rusland lidt tidligere, siger Tomasson med et grin.

Sisto selv er da også sikker på, at de seneste par halvsløje præstationer bliver vendt på hovedet nu.

- Jeg har nærmest utallige gange været decideret elendig i testkampe, men har så været klar, når det gælder, siger Pione Sisto.

Det danske landshold rejser til Saransk inden længe, og lørdag gælder det åbningskampen mod Peru.

nicolai@bold.dk

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

17 kommentarer

Sir Alex F 10:37          
Har han puttet sålerne i støvlerne igen? For det kan vist ikke være optimalt at løbe rundt i stive og hårde fodboldstøvler uden sål i.
Job 10:42          
Lyder faktisk en smule bekymrende trods hans forsikringer om at skaden er fuldstændig væk nu: Han har jo været en skygge af sig selv for få dage siden.

Ligner en lidt formsvag offensiv Danmark møder ind med (beklager Hareide: men der er altså interessant at diskutere!). Jeg har mest fidus til typer som Fischer, Braithwaite og Dolberg, men har på fornemmelsen, at Hareide ´kører´ med Corner, NJ, Yussuf og Sisto.
Aussie 11:00          
Ligner en lidt formsvag offensiv Danmark møder ind med (beklager Hareide: men der er altså interessant at diskutere!)
Nu har Hareide da vidst heller ikke sagt at det er uinteressant at diskutere hverken offensiven eller defensiven på landsholdet... Han har blot sagt at det er uinteressant udelukkende at få spørgsmål om spillere der ikke er med, og at mange danske medier bruger al tiden på at forsøge at bygge Tabloid-style sensationshistorier frem for at dække truppen og den opgave de står over for...

Og det kan jeg faktisk kun give ham ret i!
Job 11:06          
@Aussie

Jeg synes klart landstræneren har virket irriteret over, at folk generelt er for negative op til en så glædelig - og på de her breddegrader lidt sjælden - begivenhed som en VM-slutrunde.

Men det hører altså med til jobbet, at man er udsat for kritik. Det var hans forgængere i høj grad også, og udtalelsen om at Hareide ´ikke forstår den danske presse´, virker noget overdrevet af en så erfaren træner, der bl.a. har været toptræner i Sverige, hvor medier som Expressen og Aftonbladet bestemt ikke holder sig tilbage med kritik!

Tror i virkeligheden Hareide er lidt bekymret...
kimTell 11:09          
Nå, endnu en skadet spiller der er er med i Rusland.

Sisto er ellers en af de få emner med x-faktor, blandt det bovlamme offensive udvalg .
Kitcher 11:20          
Hvorfor har du fif til fischer?? Han har aldrig vist noget internationalt der beretter VM succes..
æfsekå 11:35          
@Job, disse udtalelser fra Hareide har været i kontekst af, at han er blevet spurgt 100 gange ind til de spillere, han ikke har udtaget. Det er ukonstruktiv kritik og debat simplethen af den grund, at de ikke spiller nogen rolle til det kommende VM. I stedet skal fokus skiftes på de spillere, der er fløjet til Rusland, og den diskussion er selvfølgelig helt i orden - også for Hareide, den kan han jo bruge i sine overvejelser. Når han siger, han ikke forstår den danske presse, er det med henvisning til den helt overdrevne og røvirriterende fokus på de spillere, der blev valgt fra, fordi det er decideret ukonstruktivt - og negativt. Der er blevet spredt dårlig stemning på et tidspunkt, hvor man egentlig bare skal finde sin klaphat frem, og plante den på sit hoved.

Du har selvfølgelig ret i, at kritik er en del af jobbet. Og at han skal kunne tage det! Og tror helt klart også, han er spændt over alt det her, fordi det generelle forventningsniveau til landsholdet i Danmark er tårnhøjt. Det kan han da mærke.

Men det er bare så vanvittigt at skulle bruge al sin energi på at svare pressen på spørgsmål, som fremadrettet er fuldkommen ubrugelige; nemlig det at dvæle ved dem, der ikke skal med, i stedet for at fokusere på dem, der skal med og skal spille for Danmark.
Onsdag 23. januar