Luk

Skadesramte LFC: Unge og uerfarne løsninger

| Premier League | 0 kommentarer

Infoboks

Liverpool - Ajax
Champions League gruppe D (01/12)
Oddset 1,77 4,10 4,10
bet365 1,70 4,33 4,20

Liverpool fik tirsdag Fabinho skadet, og derfor må Jürgen Klopp nu vælge mellem tre unge og uerfarrne midtstoppere. Tirsdagens afløser, Rhys Williams, høster roser for sit indhop mod FCM.

Liverpool er hårdt ramt af skader for tiden, og særligt i midterforsvaret ser man tynde ud, da Virgil van Dijk er langtidsskadet, mens Joel Matip er ved at komme sig fra en skade.

Derfor har Liverpool på det seneste brugt midtbanespilleren Fabinho i forsvaret, men også han er nu løbet ind i skadesproblemer.

Således måtte han skiftes ud i første halvleg af kampen mod FC Midtjylland tirsdag aften, hvor han blev erstattet af den blot 19-årige forsvarer Rhys Williams, der fik sin anden optræden i Champions League, men som fortsat har sin Premier League-debut til gode.

Williams gjorde det strålende, mener Jürgen Klopp, og han er altså én af tre spillere, der kan være i spil til at dække ind for skadede Fabinho mod West Ham i Premier League.

- Han gjorde det rigtig godt. Det eneste problem er nu, at der er fire dage til kampen mod West Ham, og så kommer I (medierne, red.) til at lave en historie om ham hver dag, og så skal han bevise, at han også kan klare det, for alt var stille omkring ham før, siger Klopp og fortsætter:

- Vi prøver også at holde roen om ham. Han er et talent, spiller for det engelske U20-landshold og er 19 år. Han har spillet mere Champions League end Premier League nu, og han har vundet begge CL-kampe tilmed. Det er ret exceptionelt. Han gjorde det godt og ser lovende ud.

Williams har desuden spillet to Carabao Cup-kampe for Liverpool.

17- og 23-årig med i overvejelserne

Af andre løsninger til det centrale forsvar fremhævede Klopp den 23-årige stopper, Nathaniel Phillips og den 17-årige Billy Koumetio.

- Udover Rhys har vi stadig Nat Phillips, der ikke er med på Champions League-listen, fordi vi troede, han skulle skifte klub, hvilket er lidt mærkeligt. Men han er også midterforsvarer.

- Jeg ved ikke, om Billy Koumetio kan træne allerede onsdag, men han vender snart tilbage. Så vi har meget unge og uerfarne alternativer, og det ser ud til, at vi skal vælge en af dem (mod West Ham, red.). Men jeg ved det ikke endnu.

- Men for at være meget klar og positiv, så var Rhys ikke i en situation, hvor han havnede i problemer for os. Han spillede virkelig godt.

Klopp om Matip: Kan ikke bruges fra første dag

Han tilføjede om skadede Joel Matips chancer for at blive klar til West Ham-kampen på lørdag.

- Jeg ved det ikke. Vi må se, hvordan det er. Hvis vi kun havde en kamp tilbage af sæsonen, så kunne vi godt få en eller to klar, men vi spiller tre dage senere igen. Så de spillere, der er skadet nu, kan vi ikke bruge på den første dag, de vender tilbage og er klar igen, siger Klopp og tilføjer:

- De har brug for at blive bygget op, og det er det, vi prøver, så det er hele tiden en vurdering og jonglering med spillerne. Vi er selv meget interesserede i at få dem klar, så vi prøver alt vi kan for at få spillerne klar hurtigst muligt.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 1. december
Mandag 30. november