Luk

Skadet AGF'er straffer jern: Taget 7,5 kg på

| International | 10 kommentarer

Infoboks

New York Red Bulls - CF Montreal
Major League Soccer samlet tabel (30/10)
Oddset 1,80 3,55 4,10
bet365 1,80 3,60 4,33

Mathias Jørgensen har på grund af skader kun spillet 22 minutter under sit lejeophold i AGF, men i stedet har han brugt tiden på at lægge 7,5 kg muskelmasse på kroppen.

I denne uge blev de danske fitnesscentre igen åbnet for den gængse dansker, og det åbnede muligheden for igen at komme ind og straffe noget jern, som Jakob Ellemann-Jensen formulerede det.

Én der længe har haft muligheden for at straffe jern, det er AGF-lejesvenden Mathias Jørgensen.

Tre muskelskader har nemlig betydet, at han kun har været i AGF's kamptrup én gang siden ankomsten i januar, og derfor har han i stedet brugt utallige timer i styrkelokalerne hos AGF.

Timerne har ikke været uden resultat for den 20-årige angriber, der har taget 7,5 kilo på.

- Jeg har brugt rigtig meget tid udenfor banen, og det har resulteret i, at jeg har lagt 7,5 kilo på kroppen. Fedtprocenten er stadig den samme, så det er næsten ren muskelmasse. Det har været tiltrængt, da jeg altid har været en meget spinkel fyr, så det har virkelig manglet, siger han til bold.dk og fortsætter.

- Efter jeg fik min første skade lige inden premieren, fik jeg at vide af nogle kloge hoveder her, at det virkelig ville gavne mig at få lagt nogle flere kilo på kroppen, så jeg har egentlig bare hørt efter og givet den en skalle.

- Så nu styrketræner jeg stort set hver dag med overkrop hver anden dag og bentræning imellem. En eller to dage (om ugen, red.) har jeg været på banen for at lave, hvad kroppen så har kunnet holde til.

De 7,5 kilo kan spille en afgørende rolle for Mathias Jørgensens fremtidige karriere, mener han.

- Jeg føler mig godt tilpas i de her ekstra kilo, og jeg er sikker på, at det er noget, der skulle til nu, for ellers ville jeg ikke holde i længden som fuldtidsprofessionel fodboldspiller.

- Det hele handler ikke kun om at være hurtig, som jeg har følt, det gjorde før. Jeg skal bygge på mit spil, hvis jeg vil være den bedste udgave af mig selv, og det føler jeg, at min nye fysik kan hjælpe med.

Mathias Jørgensen er ejet af MLS-klubben New York Red Bulls, som hentede ham i OB i vinteren 2019.

Mulig sammenhæng med skader: Kun været gavnligt

Mathias Jørgensen har fået en muskelskade i hvert ben og et tilbagefald i det ene. 

Det kan muligvis have sammenhæng med den øgede muskelmasse, men Jørgensen fortryder ikke.

- Man ved aldrig, om de muskelskader er kommet, fordi kroppen ikke har vænnet sig til at arbejde med de ekstra kilo, men jeg ved, at det er gået hurtigt med de 7,5 kilo, siger han og tilføjer:

- Det kunne godt have en sammenhæng, men i mit hoved har det været tiltrængt. Jeg føler mig godt tilpas, og jeg har løbet en sprinttest, hvor jeg har følt mig lige så hurtig som før, selv om jeg var skeptisk i forhold til de ekstra kilo.

- Det har kun været gavnligt, og selv om det på kort sigt har været pisseirriterende, så tror jeg, at det kommer til at gavne min fodboldkarriere på lang sigt. Det var tiltrængt.

Han er også godt tilfreds med sit nye spejlbillede, der dog fortsat har lidt vej til en rolle i Baywatch.

- Det er ikke helt Hasselhoff (David Haselhoff, red.) endnu, men jeg er da blevet mere glad for at kigge på mig selv i spejlet. Min kæreste mener ikke, der er sket så meget, siger hun, men jeg føler, der er sket meget. Mine holdkammerater har også sagt, at det har pyntet, siger han med et grin.

Pisseærgerlig og skuffet: Nødt til at komme videre

De 22 minutter imod FC København i 18. runde af Superliga-sæsonen er langt fra det, som den unge frontløber håbede på, da han takkede ja til et udlån fra New York Red Bulls i sommer.

Han er særdeles skuffet og ærgerlig, men den slags følelser vil Jørgensen ikke bruge meget tid på.

- Jeg er pisseærgerlig og pisseskuffet over, at det kun er blevet til så lidt spilletid. Hver gang jeg har fået en ny skade, har det været pisseirriterende, men i de situationer har jeg været nødt til at komme videre, for ellers får jeg ikke lavet min træning og kommer ikke tilbage så hurtigt, som jeg kan, siger han og fortæller:

- Da jeg fik den første skade lige inden premieren, der sortnede det lidt for øjnene. Jeg havde haft en rigtig god opstart, lært gutterne at kende og virkelig fået budt mig til og var klar på, at det skulle blive et rigtig godt forår.

- Det trak tænder ud og særligt mentalt. Men jeg har talt med min familie, agent og min mentaltræner, og det vigtige har været at bruge tiden på at blive stærkere. Det gælder om at komme bedst ud på den anden side, og det er egentlig også derfor, jeg har arbejdet så meget i styrkelokalet.

- Jeg har haft fokus på, at det var en mulighed for mig for at lægge rigtig meget på kroppen.

Mathias Jørgensen håber, at han kan blive aktuel til de tre sidste runder af sæsonen – søndagens kamp mod Randers FC er for tidlig.

- Jeg er godt på vej tilbage nu. Jeg gør alt, hvad kroppen kan holde til, og har et godt samarbejde med de fysiske trænere. Jeg håber, det kan give pote her til sidst i sæsonen, og det er det, jeg stræber efter. Jeg håber på, at jeg kan begynde at byde mig til. Det er nok ikke realistisk til søndag, men derfra lysner det, hvis alt går efter planen.

Mathias Jørgensens lejeaftale med AGF udløber efter sæsonen.


Af Jonas Dalgård

10 kommentarer

MartinHerold 10:37          
7 kg muskelmasse på 3 mdr? Det er voldsomt svært at tro på - uden lidt intramuskulær trylledrik.
varulv 10:49          
Tre timers masturbation med hver arm hver dag kan flytte bjerge.
Elprofessor 10:49          
@MartinHerold helt enig. Så stor procentvis forøgelse af kropsvægt vil altid sættes pres på muskler og led og uden tvivl være medvirkende til de skader MJ har haft i sin GF-tid. Dog var han spinkel af statur førhen, men + 7 kg. er lige i overkanten, af hvad der er hensigtsmæssigt for en fodboldspiller. Dumt og AGF´s fysiske stab burde vide bedre!
AaBager 10:51          
Lidt træls for AGF, at leje en spiller der kun bruger opholdet på at forbedre sig på lang sigt. Håber han var været billig.
anygivenday 11:18          
@martinHerold
Enig, trylledrik skal der til for at opnå den øgning
ulricht 11:24          
Vidste aldrig, hvad AGF skulle bruge ham til. Endnu en af PC´s fejl, som han altså har lavet nogle stykker af. Ammitsbøl har forlænget. Farvel og tak.

En dyr mand at betale for at være i fitness rummet. Men selv hvis han havde været uden skader.. hvilken plads på banen ville han have taget udover at slås med Ammitsbøl om pladsen som førstereserve for Mortensen?

Mærkelig signing. Spild af penge fra start og self lidt ekstra, da han så endte med at være skadet hele forløbet.
RunningMan 11:42          
Min bare røv. Et højt estimat er, af man kan tage to pund eller cirka 1,5 kg muskelmasse på pr måned. Og så er det bodybuilding. Tænker ikke, han har lavet bodybuilding. Det er lidt ligesom dengang Hyllegaard kunne sprinte fra Bolt. Det lyder bare dumt.
Torsdag 28. oktober