Luk

Skandale i belgisk fodbold: 56 skal for retten

| Belgien | 9 kommentarer

Infoboks

En korruptionsskandale af rang er under opsejling i belgisk fodobold. Her er 56 personer under anklage for svindel, korruption, hvidvask og matchfixing.

Fredag er der udløst det, der kan vise sig at blive en skandaløs bombe i belgisk fodbold.

Det skriver Het Laaste Nieuws, der meddeler, at ikke færre end 56 personer er under anklage for korruption, hvidvask, svindel og matchfixing i det, der kaldes Operation Propere Handen, på dansk ”Rene Hænder”.

Her er to spilleragenter, Arnaud Bayat og Dejan Veljkovic, angiveligt katasylatorerne i en sag, hvor de har forfalsket transfersummer sammen med ledere i flere belgiske topklubber, som så har modtaget bestikkelse af de to agenter.

Dejan Vejlkovic har indgået en aftale med anklageren og er derfor ikke på anklagerbænken.

De anklagede indbefatter ledere fra både fodboldkklubber som Club Brugge, Anderlecht, Standard Liege, Gent, Genk med flere, samt flere ledere i det belgiske fodboldforbund.

Retsagen starter den 27. januar.


Af Peder Carlsen

9 kommentarer

JG-FCN 19:16          
Hold da op, mon ikke det antal stiger som retssagen skrider frem og mere bevismateriale kommer på bordet.

Moderne fodbold er ret så rådent må man sige.
Careca 19:28          
Fodbold var et mere ærligt og reelt spil i 80´erne.
BoogieDk 19:57          
@Careca ; Tror bare den røde tape var lidt tykkere dengang.

Der var tonsvis af klubskifter der var iffy og superunderlige resultater.
beringer 20:03          
@Careca ; Tror bare den røde tape var lidt tykkere dengang.

Der var tonsvis af klubskifter der var iffy og superunderlige resultater.
Men økonomien var en anden, og derfor blev der også "fiflet" mindre, og det tiltrak måske ikke nær så mange lyssky personer, der kunne hvidvaske ting i samme stil...

Der var ikke milliarder der kunne kanaliseres igennem, derfor er der mere fusk i dag, fordi der er langt flere penge at "lege" med, og det tiltrækker desværre de forkerte mennesker...
Danish_Messiah 20:37          
beringer: forkert.
FodboldFest 22:28          
beringer: forkert.
Hvorfor? Det giver da god mening.
Zinras 23:24          
Fodbold har altid været bundkorrupt fordi der altid har været mange penge og prestige i det: Man kan skrue lidt på knapperne ift. om det er matchfixing eller anden kriminalitet der ændrer sig pga. pengesummen, men de mange penge har faktisk resulteret i mindre matchfixing i de øvre rækker - netop fordi de har en international herre der pumper milliarder i dem og ikke kan holde til fiksede resultater. Til gengæld er de problemer så blevet større andre steder, hvor tilsynet er knapt så godt og man stadig kan spille på dem. Det er dog særligt de internationale bettingfirmaer der er ansvarlige på den konto, for selv da jeg spillede på Bwin for mange herrens år siden (vi snakker 2006-2007) kunne man spille på næstbedste række i Mexico osv.

Til gengæld er hvidvaskning et markant større problem, og der er Italien nok et meget godt eksempel: Der skiftes ofte et pænt to-cifret antal spillere begge veje, hvor AC Milan f.eks. har 25 ind og 23 ud, mens Genoa i en ret tung ende har 61 ind og 50 ud. Langt størstedelen af disse er iøvrigt ikke super unge talenter, men bare en uendelig lang række ind- og udlån der næppe har meget med det sportslige at gøre. Til gengæld er en gigantisk mølle af lånespillere et super godt sted for en mafia at stikke hænderne i kagedåsen, for der er jo altid repræsentater af forskellig art der skal give og tage undervejs i processen.
Fredag 28. januar