Luk

Skarp OB'er: Manglende mål skyldtes formen

| 3F Superliga | 3 kommentarer

Infoboks

OB - Silkeborg
Superligaen Grundspil (01/03)
bet365 1,55 3,80 6,00
NordicBet 1,55 4,45 5,40
Oddset 1,52 4,30 6,30
YouBet 1,53 4,25 6,15

OB's Issam Jebali har været i storform i opstarten, og han føler endelig, at hans fysiske form er der, hvor den skal være for at præstere bedst muligt.

I den fynske ådal har sommerindkøbet Issam Jebali formentlig dæmpet OB-nerverne, der skulle være efter salget af topscorer Bashkim Kadrii i januar.

Jebali har nemlig været i storform med fem træffere under OB's opstart, og den målscoring står noget i kontrast til angriberens bidrag på et mål og to oplæg i efteråret.

Kontrasten skyldes især en ting, fortæller den 28-årige tuneser til bold.dk.

- På mine første seks måneder scorede jeg kun én gang, for jeg svingede lidt i formen. Jeg kom uden at have haft en preseason, så det var svært for mig, da jeg kom til OB. Jeg var ikke i 100 procent form, og da jeg så kom i form og følte mig komfortabel, blev jeg skadet, siger Jebali og fortsætter:

- Det tog fire-fem uger i midten af sæsonen, og så var der ikke tid til at nå tilbage til min topform.

- Det var svært at komme uden en opstart, men nu føler jeg mig i god form, jeg kender dansk fodbold bedre og jeg har fået hele opstarten med. Jeg tror, det er min første opstart på i halvandet år, så det er jeg glad for.

- Jeg er super klar til at komme i gang med sæsonen, vi har arbejdet hårdt med nogle svære træningskampe, hvor vi har gjort det godt som hold, og jeg har gjort det godt som spiller.

- Jeg har en rigtig god fornemmelse for tiden. Selv om det blev til et mål i efteråret, har jeg aldrig tvivlet på min teknik eller måde at spille på. Det har handlet om manglende form, og man er nødt til at være på 100 procent, hvis man skal lykkes med det, man er bedst til.

I opstarten har Jebali udgjort angrebsduo med skiftevis Sander Svendsen og nytilkomne Mart Lieder.

- Begge er gode spillere. De er forskellige, og jeg har et godt samarbejde med begge to. Det har set godt ud i testkampene, og vi kan forhåbentligt fortsætte med det i foråret.

Issam Jebali er indtil nu noteret for 14 kampe i OB-trøjen.

Rart at starte med en storkamp

OB-angriberen glæder sig til at komme i sving igen søndag, når Brøndby gæster Odense Stadion.

- Det har været en lang pause, og det er rart at komme tilbage til ligaen med en stor kamp mod en top seks-konkurrent. Brøndby er en stor klub, så jeg tror, det bliver en stor kamp for alle, og vi går efter sejren på hjemmebane.

- Jeg glæder mig til kampen, for den er super vigtig for vores mål om top seks, og for mig som spiller er det vigtigt at møde de store klubber i slutspillet.

I OB har Jebali for første gang stiftet bekendtskab med dansk fodbold, og det er en noget anden form for fodbold i forhold til hans tidligere skandinaviske destinationer.

- Jeg synes, dansk fodbold er mere taktisk, fysisk og kompakt. Der er ikke meget rum, og der er ikke mange en mod en-situationer. Det handler mere om hårdt arbejde, og alle kampe føles som en pokalkamp, for de er svære. Alle vil nå i top seks og vil gøre, hvad der skal til for at vinde.

- Sammenlignet med Sverige og Norge er det meget sværere her. Svensk fodbold er hurtigere og boldspillet foregår mere på jorden i højere fart, men der er også gode spillere i Danmark. Spillet her er mere fysisk og resultatorienteret – alle klubber tænker først på resultatet og ikke stilen.

Jebali har i Sverige spillet for Värnamo og Elfsborg, mens han var på kontrakt i Rosenborg i Norge.

Køb billet til OB's kampe her!


Af Jonas Dalgård
Onsdag 26. februar