Luk

Skidt og kanel i top 15-jagt: Dyrt FCK-nederlag

| 3F Superliga | 20 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - FC Midtjylland
Sydbank Pokalen (05/12)
bet365 2,60 3,40 2,50

Afstanden til top 15 på koefficientranglisten blev kortere for Danmark, men flere lande lagde også afstand til Danmark efter tredje runde i gruppespillene.

Randers FC og FC Midtjylland var de to hold, der med en remis hver torsdag hentede 0,400 point til det danske koefficientregnskab, hvor Danmark gik forbi Sverige, men selv blev overhalet af Israel.

Derfor er Danmark stadig nummer 22 og har fortsat et stykke vej til top 15, selv om der igen blev kortere til Kroatien på 15.-pladsen.

At nå top 15 har enorm betydning for, hvor mange danske hold der kommer i Europa i fremtiden, og torsdag kom Danmark 0,400 point tættere på at nå Kroatien, som lige nu er det hold, der skal vippes ud af top 15.

De danske klubber kan dog ærgre sig over, at tre lande, der var foran Danmark, lykkedes med at hente flere point og således lægge yderligere afstand til Danmark.

Her var FC Københavns nederlag til græske PAOK af særlig betydning, da Grækenland altså er et landene, som øgede sin afstand til Danmark og nu nærmer sig top 15.

Randers delte med Jablonec fra Tjekkiet, som også er en af de lande, der jagter top 15.

Her tegner bold.dk linjerne.

Det er FC Midtjylland, Brøndby IF, FC København og Randers FC, der er tilbage i Europa for Danmark, efter AGF røg ud i kvalifikationen, og det kræver en flot pointhøst fra de fire tilbageværende hold, hvis Danmark skal fortsætte med at have fem hold i Europa i sæsonen 2023/24, som det var tilfældet i denne sæson og er det i næste sæson.

Danmark dumpede inden sæsonen nemlig langt ned på UEFA-ranglisten, fordi den store pointhøst fra 2016/17-sæsonen gled ud, hvorfor Danmark gik fra sidste sæsons 14.-plads til at være uden for top 20 inden denne sæson.

Skal Danmark bevare fem hold i Europa, er målet for denne sæson en top 15-placering, og derfor er der altså masser på spil for dansk fodbold, når de fire hold spiller gruppespil.

Torsdag var de danske hold igen i kamp, og det var en noget mager pointhøst, da kun FC Midtjylland og Randers FC hentede point hjem til det danske regnskab - Brøndby IF og FC København tabte sine kampe.

Europa League
Rangers 2-0 Brøndby IF
FC Midtjylland 1-1 Røde Stjerne

Conference League
Jablonec 2-2 Randers FC
FC København 1-2 PAOK

Den jyske pointhøst betyder, at Danmark holder på sin 22.-plads, og da det eneste tilbageværende kroatiske hold i form af Dinamo Zagreb tabte, så blev afstanden til top 15 altså kortere med 0,400 point. Nu er der 1,925 point op til Kroatien. 

Selv om afstanden blev kortere til Kroatien, så var der også dårlige nyheder for Danmark.

Danmark måtte nemlig se sig passeret af Israel, der høstede et helt point med to sejre til Maccabi Tel-Aviv og Maccabi Haifa, mens Grækenland, Norge og Tyrkiet lagde yderligere afstand til Danmark med deres høst i tredje gruppespilsrunde.

Grækenland nærmede sig altså med PAOK's sejr over FC København Kroatien og er nu meget tæt på top 15.

NationerPointPointhøst i rundenHold tilbage
15.Kroatien24.9000,0001/4
16.Grækenland24.7000,5002/4
17.Cypern24.6250,2502/4
18.Tjekkiet24.6000,2003/5
19.Tyrkiet24.5000,6003/5
20.Norge23.7500,5001/4
21.Israel23.1251,0002/4
22.Danmark22.9750,4004/5
23.Sverige22.6250,001/4

Den europæiske sæsons foreløbige pointhøst blandt de danske hold fordeler sig således siden kvalifikationen i sommer.

KlubKoefficientpoint i sæsonenAntal kampe
FC København9,59
Randers FC3,55
FC Midtjylland3,57
Brøndby IF1,05
AGF0,52

Her startede Brøndby IF og FC Midtjylland i kvalifikationen til Champions League og havnede i Europa League.

Randers FC startede i Europa League-kvalifikationen, men endte i Conference League, hvor FC København var med i kvalifikationen. 

AGF startede i Conference League-kvalifikationen, men røg ud til sin første modstander i form af nordirske Larne.

Danmark kæmper for top 15 og fem hold i Europa

Det ultimative mål for dansk fodbold er at nå tilbage i top 15, så man også i 2023/24-sæsonen har fem hold med i europæiske turneringer.

Top 15 er således skillelinjen mellem at have fire eller fem hold med i turneringerne.

Med en aktuel plads som nummer 22 står Danmark lige nu altså til at få fire hold med i 2023/24-sæsonen - ét i Champions League-kvalifikationen og tre i kvalifikationen til Conference League.

Skulle det ikke blive til en top 15-placering, så er der også lidt at hente ved at nå 17.-pladsen. 

Det vil forbedre den danske mesters chancer i Champions League-kvalifikationen, da man først træder ind i anden kvalifikationsrunde, mens kvalifikationen for 18.-pladsen og nedefter allerede starter i første kvalifikationsrunde.

En 15.-plads vil give to hold i Champions League-kvalifikationen, ét i Europa League-kvalifikationen og to i Conference League-kvalen.

Sådan henter landene point:

Pointhøsten i en sæson starter allerede i kvalifikationen til de europæiske turneringer.

Sejre i kvalifikationen til de tre europæiske turneringer har givet et point, mens remis har givet et halvt point til landekoefficienten.

I gruppespillene giver en sejr to point, mens remis giver et point.

Det giver fire bonuspoint at nå i Champions League-gruppespillet og fem point ved at gå videre til Champions Leagues slutspil, mens man får yderligere et bonuspoint for at nå kvart-, semi- og finale.

I Europa League er der ikke bonuspoint ved kvalifikation. Men vinder man gruppen får man fire point, mens andenpladsen får to bonuspoint, ligesom der er et bonuspoint ved at avancere til slutspillet, ligesom det giver et point at gå videre til kvart-, semi- og finale.

I Conference League-gruppespillet er der to bonuspoint for at vinde gruppen, mens der er et point for at blive nummer to.

I Conference League-slutspillet giver det kun bonuspoint at nå semifinalen og finalen.

Værd at huske på er det, at den samlede pointhøst divideres med fem i regnskabet, da Danmark som bekendt også havde AGF med i de europæiske turneringer fra start. 

Altså vil en dansk sejr i et gruppespil give 0,400 point og en remis 0,200 point til det danske regnskab.

Kilde: Kassiesa

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Jonas Dalgård

20 kommentarer

Nandeyanen 12:23          
De andre Danske klubber har spillet 19 kampe til sammen og FCK har stadigt hentet flere koefficient point til Danmark....det står gralt til.

Randers er dog en positiv overraskelse
Mr soft 12:37          
Har jo nok noget med seedningen at gøre , samt hvilken turnering man deltager i.
bruger 134755 12:46          
Undskyld, men det Virker da Komplet Tåbeligt at skrive vi skal "vippe Kroatien af Pinden"....Vi Kæmper jo Reelt imod Samtlige Lande foran Os ! At Kroatien Mister deres 15´ende plads til f.eks. Grækenland vil jo Ligesom ikKe Hjælpe Os på nogen måde !!
Det er da en Besynderlig måde at skrive den artikel på.... just saying
grumblesnake 13:01          
Der var vel heller ingen der for alvor troede på det.
Acebone 13:08          
De andre Danske klubber har spillet 19 kampe til sammen og FCK har stadigt hentet flere koefficient point til Danmark....det står gralt til.

Randers er dog en positiv overraskelse
Den helt store fadæse i denne sæson er naturligvis AGF´s exit mod Larne, og det skæmmer desværre i regskabet. Men ellers har holdene vel ligget på det nogenlunde forventelige, måske med pil nedad.

Du kan ikke 1:1 sammenligne koefficientpoint alle klubberne imellem. BIF, FCM og egentlig også RFC har ikke just spillet mod fyraftensproffer. FCK´s flotteste sejr er vel den over Slovan Bratislava ude. Den var vigtig og skal ikke negligeres, men BIF og FCM har jo udelukkende mødt hold på højere niveau, end Slovan er på.
Pantic 13:15          
Samtidig kan man vel ikke brokke sig over, at FCK møder dårligere hold. Det er trods alt noget man har gjort sig fortjent til efter mange flotte år i Europa.
Netop derfor skal der også kræves mere af de øvrige danske hold der er med. FCM viste det flot sidste år da de tog en hårdere vej til CL.
HWTL! 13:18          
De andre Danske klubber har spillet 19 kampe til sammen og FCK har stadigt hentet flere koefficient point til Danmark....det står gralt til.

Randers er dog en positiv overraskelse
Fuldstændig enig. Man kan håbe der kommer noget reel politisk regulering der gør den danske liga mere kompetitiv og konkurrencedygtig, DBU, UEFA og FIFA må efterhånden have bevist nok gange at de overhovedet ikke magter at forsvare/bevare sportens integritet.
Fredag 3. december
Torsdag 2. december