Luk

Skifter fra Ishøj til DS-klub: Havde 2. div-tilbud

| Danmark | 8 kommentarer

Infoboks

Ishøj-anfører Thobias Henriksen skifter til Danmarksserie-konkurrenten Greve, og det er på trods af, at han havde tre tilbud på hånden fra sjællandske 2. divisionsklubber.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

I de seneste to et halvt år har målmand Thobias Henriksen været en sikker sidste skanse for Ishøj IF i Danmarksserien, hvor han også var anfører. Tiden i Ishøj er dog slut for Henriksen. 

Målmanden siger til LigaBold.dk, at han fremover skal tørne ud for Danmarksserie-klubben Greve, som han tidligere har spillet for. Henriksen kan mærke, at det er det rigtige skifte for ham.

- Jeg har han en søn på seks år, og det startede med, at vi var oppe at se Greves sidste kamp i efteråret mod Ledøje-Smørum. Da jeg kom ind på stadion, kendte jeg jo mange. 

- Det var blandt andet nogle af mine holdkammeraters forældre, der stod deroppe. Det føltes bare så rigtigt at være der igen. Da jeg var i Ishøj, havde jeg en fysioterapeut, der hedder Jesper Walentino.

- Vi har haft en dialog kørende det seneste stykke tid, om det kunne være sjovt at komme tilbage. Alle har faktisk prikket lidt til mig. Min svoger, der har spillet i Greve, sagde også, at jeg skulle tilbage, og jeg skulle være færdig med at spille på kontrakt i andre klubber. Så tog jeg bare kontakten til Walle (Jesper Walentino, red.), og så blev jeg ringet op, og så tog vi en snak om det.

- Det er faktisk den eneste klub, som jeg ville skifte til. Der har også været andre tilbud, også højere oppe i rækkerne, men dem sagde jeg nej til. Jeg vil gerne være tæt på min søn. Han træner tre gange om ugen, og nu træner vi samtidigt, så det er helt genialt, siger Thobias Henriksen til LigaBold.dk.

Hvorfor sagde du nej til de højere rangerede klubber. Var tilbuddene ikke gode nok?

- Det har intet med økonomi at gøre. Jeg tror, at det var en blanding af, at mange af de drenge, som der er i Greve, dem kender jeg. Derudover blev jeg lokket af sammenholdet, og de stadig er der. 

- Det var en ting. Anton (Anton Moestrup Rasmussen, red.), den nye træner - jeg var meget imponeret over hans taktiske kunnen i så ung en alder. Der føltes bare rigtigt. Derudover er min søn alt for mig, og jeg vil rigtig gerne være der for ham, når han spiller fodbold. Han er seks år.

- Det vil jeg også gerne være med til. Så lovede jeg ham, at vi kunne tage til samme klub, hvis Greve ville have mig. Så det har haft meget med det at gøre. 

- Jeg har måttet takke nej til de andre klubber, fordi fire træninger om ugen kommer simpelthen ikke til at passe ind for mig. Det gør det ikke lige nu. Det er grunden til, at jeg har valgt Greve, siger målmanden, der pointerer, at der var tilbud fra tre sjællandske 2. divisionsklubber.

Støttende Ishøj

Nu står Ishøj og mangler en førstemålmand. Henriksen siger, at klubben har vist forståelse for klubskiftet, selvom Ishøj gerne så, at han var blevet.

- Jeg kan se, at folk har været kede af det, men de er samtidigt meget støttende og sagde tak for alt. 'Hvem skal så råbe fra den ene ende til den anden'. Jeg var jo anfører i Ishøj, og det var meget mit andet hjem. Jeg havde det godt. Ishøj ville rigtig gerne have, at jeg fortsatte, og jeg fik også tilbudt en ny aftale.

- Jeg har været der i tre sæsoner og spillet med fire forskellige hold. Jeg tror bare, at jeg vil have en struktureret tilgang til tingene, hvor man satser på spillerne, man har, og så kommer med enkelte tiltag i løbet af året. Så man har en stamme, der er sammenspillet.

Ishøj går på vinterpause på en andenplads i Danmarksserien, Pulje 1, mens Greve lidt nu er placeret som nummer fem i Pulje 2, lige uden for top fire, der giver en plads i oprykningsspillet. Thobias Henriksen synes, at det kunne være sjovt at møde Ishøj og Karlslunde.

- Ja, helt sikkert. Jeg var jo også anfører i Karlslunde for to år siden i Danmarksserien, så hvis vi kunne møde Karlslunde og Ishøj, vil det være helt fantastisk, hvis vi skal spille på Ishøj Stadion.

Tror på oprykningsspil

Når Henriksen skal sammenligne Greve og Ishøjs styrkeforhold, så vurderer målmanden, at det er meget lige.

- Det er et rimeligt godt match. Dog er Greve et rimeligt ungt hold, hvor det er modne mænd, der er i Ishøj, som har meget erfaring. CV-mæssigt dominerer Ishøj 100 procent, men Greve-spillerne har spillet sammen i mange år, og jeg tror på, at det er et rigtig sammenspillet hold. Jeg tror, at vi er et godt match. Vores kampe har været tætte, og der har været et måls forskel.

Selvom Greve er placeret som nummer fem lige uden for det fine selskab i Danmarksserien, Pulje 2, så har målmanden en tro på, at Greve ender i oprykningsspillet.

- Jeg forventer, håber på og ved, vi kan komme i oprykningsspillet. Vi er et par point fra nummer et. Med den fremgang, som klubben har haft lige pt., hvor det bare er gået en vej. 

- Så kunne jeg ikke forestille mig, at det skulle stoppe nu. Jeg håber på, at jeg kan bidrage med mine erfaringer og kompetencer. Jeg går benhårdt efter oprykningsspillet.

Henriksen ser frem til at få god konkurrence i Greve, og det kan også hjælpe ham til at blive endnu skarpere på banen.

- Den ene er Kasper Larsen, og ham har jeg mere eller mindre kendt i hele mit liv. Vi har været i de samme omgangskredse. Jeg mener, at han stod sit livs kamp, da vi spillede mod dem på Ishøj Stadion. Han er en fantastisk keeper og nok en af de mest loyale spillere, som der findes i Greve-regi.

- Den anden hedder Malik. Jeg har ikke set ham spille, men han gør det godt til træning. Han er en stor mand og 24 år. Han har stået seks kampe og gjort det godt. 

- Der er god konkurrence, men også en god harmoni, og vi har det bare fedt. Vi er en supertrio, vil jeg mene. Vi kan alle sammen lære af hinanden, siger Thobias Henriksen til LigaBold.dk.

31-årige Thobias Henriksen har tidligere spillet i Karlslunde, Ishøj, BGA, KB og Greve. Han skiftede væk fra Greve i første omgang i 2013, og nu er han altså tilbage i klubben.


Af Anders Jensen
Søndag 24. januar
Lørdag 23. januar