LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Skive-back drømmer om albansk A-landshold

| EM U21 | 1 kommentar
Skive-back drømmer om albansk A-landshold
Foto: Skive IK
Skive IK's AaB-lejesvend Bardhec Bytyqi er en fast bestanddel af det albanske U21-landshold, og han drømmer om at tage skridtet op på A-landsholdet.

AaB-ejede Bardhec Bytyqi lever til daglig en forholdsvis anonym tilværelse som lejesvend i Skive IK, men indimellem stiger han lige en tand i graderne og får lov at spille international fodbold.

På grund af sine albanske rødder er han nemlig en fast bestanddel af den albanske U21-landsholdstrup, og det har han efterhånden været i mere end et år.

- Jeg blev kontaktet af en scout, fodboldforbundet har i Skandinavien, og han fortalte om en mulig prøvetræning sammen med mange skandinaviske spillere, og det var jeg selvfølgelig var interesseret i, siger Bytyqi til bold.dk og fortsætter.

- Vi var på en træningslejr i januar sidste år, og der var en masse uprøvede spillere, men træneren kunne godt lide mig, og så har jeg sådan set bare været med lige siden, siger Bardhec Bytyqi.

Får god international erfaring
Den officielle U21-landsholdsdebut kom i marts sidste år, da han spillede fuld tid i en testkamp mod Moldova. Den præstation blev fulgt op få dage senere med et indhop og en scoring - også mod Moldova.

Siden da har han kun fået et enkelt indhop i en EM-kvalifikationskamp mod Nordirland, men backen er nogenlunde tilfreds.

- Jeg har fået nogle kampe og har også scoret, så det er gået okay. Jeg ville selvfølgelig gerne have spillet lidt mere i de sidste par kampe, men sådan er gamet. Det er træneren, der sætter holdet, og sådan er det, siger Bytyqi, som har haft meget nemt ved at falde ind.

- Jeg taler flydende albansk, så der er ingen problemer med sproget, siger Bytyqi.

- Der er mange internationale spillere, og det er rigtig fedt, for så oplever jeg noget, som jeg ikke oplever i dansk fodbold. Det er en rigtig god erfaring, siger han.

På hold med VB'ere
I Danmark er der flere andre albanske landsholdsspillere. I Vejle Boldklub løber Mucolli-brødrene Agon og Arbnor rundt sammen med Ylber Ramadani, som er fast mand på U21-landsholdet.

- Jeg har været af sted med Ramadani ret mange gange efterhånden, og han er en klassefyr.  Det var dejligt, at han var der i starten, at der var nogen at snakke lidt med om dansk fodbold, siger Bytyqi og fortsætter om Mucolli-brødrene.

- Det er nogle gode fodboldspillere, og jeg har været hjemme ved dem et par gange, så vi kender hinanden ret godt efterhånden, siger Bytyqi.

Bardhec Bytyqi er født og opvokset i Danmark, men har aldrig spillet i rødt og hvidt. Og han var heller ikke særlig meget i tvivl, da han fik henvendelsen i sin tid.

- Jeg føler mig rigtig meget dansk, men muligheden opstod, og jeg følte, at det var det rigtige for mig på det tidspunkt - og det har jeg slet ikke fortrudt.

- Jeg er født og opvokset i Danmark, men jeg har også store følelser for Albanien på grund af mine rødder, og det er fedt at være med dernede, siger Bytyqi.

Drømmer om A-landshold
Næste skridt på landsholdsstigen er A-landsholdet, og det drømmer Bardhec Bytyqi også om.

- Alle drenge drømmer om at spille A-landsholdsfodbold, så det gør jeg selvfølgelig også, siger Bytyqi, som dog ikke har travlt.

- Jeg tager det stille og roligt. Jeg ved, at det er klubpræstationer, der styrer, om man kan blive udtaget. Jeg tager det, som det kommer og fokuserer på at gøre det godt i min klub - og så håber jeg selvfølgelig, chancen kommer på et tidspunkt, siger Bytyqi.

Den 21-årige venstreback vender til sommer tilbage til AaB efter en halv sæsons lejeperiode i Skive IK, hvor han har spillet fast 1. divisionsfodbold.

nicolai@bold.dk

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

1 kommentar

Blaugrana ever 18:04          
Fint at drømme. Men aaarh.
Torsdag 25. april
Onsdag 24. april