LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2018 Casino24 Advertisement

Skive-chef om komet: Har muligheder som få

| NordicBet Liga | 2 kommentarer
Skive-chef om komet: Har muligheder som få
Foto: Jan Sand
Skive IK-cheftræner Kim Kristensen har været begejstret for 21-årige Alexander Baun, som før jul spillede i Jyllandsserien. Han mener, han har muligheder som få, men opfordrer til stor tålmodighed.

I vinter skrev Skive IK kontrakt med den 21-årige offensivspiller Alexander Baun, som kom til klubben fra en tilværelse som Jyllandsserie-spiller i Tjørring.

Han blev på det tidspunkt beskrevet som en spiller med store spidskompetencer, men det var ikke spidskompetencer, der i den første halvsæson kom synderlig meget til udtryk. Baun fik således blot seks indhop i 1. division.

Henover sommeren har han dog lagt på og er nu fast mand i Skive, hvor han har imponeret tilskuere og tv-seere med høj fart, smarte driblinger og et stort gåpåmod.

Hans cheftræner, Kim Kristensen, har da også været imponeret af sin fremadstormende offensivspiller.

- Det, Baun kan, er helt outstanding. Nogle af de ting, han laver, er ting, man ikke en gang ser i Superligaen. Så hurtigt går det. Han har så hurtige fødder, han er fysisk stærk og dribler fantastisk, siger Kim Kristensen til bold.dk.

Ifølge bold.dk's oplysninger har der da også allerede været Superliga-klubber på stadion for at se Alexander Baun an - det kender Kim Kristensen dog intet til.

Maner til besindighed
Skive-træneren er da også hurtig til at slå koldt vand i blodet. Alexander Baun har gjort det godt - men der er stadig lang vej igen.

- Da vi hentede Alexander i Jyllandsserien vidste vi godt, at springet var stort, men vi kunne se, at han havde et stort potentiale - og han har også vist, at han kan nogle ting, som ikke mange andre kan.

- Men en type som ham, som kan en masse ting med bolden, bliver hos os målt på, om han tager de rigtige beslutninger i forskellige situationer, og om beslutningerne er til gavn for holdet, siger Kim Kristensen.

Skive-træneren har påpeget, at Alexander Baun er rigtig stærk til at drible, men det er ikke nødvnedigvis et kvalitetsstempel.

- Man skal ikke drible hele tiden. Man skal ikke gøre det lige uden for feltet. Man skal vurdere, hvornår det flytter noget for holdet. Holdet får eksempelvis ikke noget ud af, at han dribler tre mand lige uden for vores eget felt. Så er det bedre at spille den videre og løbe i position.

- Det er nogle af de ting, vi har arbejdet på med ham. Han har slåsset meget med det, og det var derfor han ikke fik særlig meget spilletid i det første halve år. Men han er i denne sæson blevet bedre til at vælge de rigtige situationer.

- Når det så er sagt, har han stadig rigtig, rigtig meget at lære, siger Kim Kristensen, som har manglet at se genialiteterne på mere kontinuerlig basis.

- Han viser sine kvaliteter i glimt. Og det er helt naturligt for en spiller, som spillede i Jyllandsserien så sent som sidste år. Han har rykket sig rigtig, rigtig meget. Men han skal blive ved med at bygge på - og det gør han også, siger Kim Kristensen.

Rigtig glad for Baun
Skive-træneren gør rigtig meget ud af at slå fast, at han og det øvrige trænerteam har været meget tilfredse med Alexander Baun. For hvis han ikke havde gjort det godt nok, havde han ikke spillet så meget, som han gør, fortæller Kim Kristensen.

Men der er altså stadig rigtig mange ting at arbejde med, og Kim Kristensen vil gerne slå et slag for, at den unge offensivspiller forholder sig tålmodig - også selvom der måske skulle opstå interesse fra højere rangerede klubber.

- Han har taget meget store skridt, men der er stadig masser af plads til endnu mere modning. Men med de skridt, han har taget indtil nu, er jeg sikker på, at han nok skal tage endnu flere skridt, siger Kim Kristensen.

- Jeg tror, han kan drive det rigtig langt. Men jeg har også tidligere set spillere med kæmpetalenter, som ikke er blevet til noget. Så det er jo svært at sige.

Skive-træneren mener samtidig, at det er vigtigt, at Alexander Baun holder sig til et sted, hvor han får lov at spille. 

- Jeg har for mange gange set unge spillere med store talenter pludselig stå det forkerte sted, fordi de ikke har taget de rigtige skridt

- Det er vigtigt, at alle parter har den tålmodighed, som han har brug for. Det er vigtigt, at skridtene bliver tager i det rigtige tempo, siger Kim Kristensen

Hovedet skruet rigtigt på
Skive-træneren er dog heller ikke så nervøs på Alexander Bauns vegne. Men han finder det helt naturligt for unge spillere, at interesse fra omverdenen kan have mentale konsekvenser.

- Alexander er meget fornuftig og afklaret i forhold til, hvordan det skal gøres. Men det er da klart, at man kan blive fristet, hvis der kommer følere fra større klubber. De småpenge, man kan tjene ekstra et andet sted, er dog sjældent givet godt ud.

- Men man kan ikke undgå at flyve lidt med på den der omtale, der kommer, når man kan sådan nogle spektakulære ting, som Alexander kan. Det er i sådanne situationer, at det er vanvittigt vigtigt at bevare benene på jorden. 

- Der har dog heller ikke været antræk til, at han er ved at miste jordforbindelsen - slet, slet ikke. Men der er bare mange ting, der kan påvirke sådan en spiller. Det vigtigste er at tage de rigtige skridt, for så har han nogle muligheder, som ikke så mange andre har, siger Kim Kristensen.

Alexander Baun har spillet seks ud af syv 1. divisionskampe fra start i denne sæson og har bidraget med to assists. Onsdag kan han bidrage med endnu mere, når Skive møder FC Fredericia.

nicolai@bold.dk

Streaming af topfodbold fra Premier League, La Liga, Superligaen og Europa League. Få 2 ugers gratis adgang nu.
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

2 kommentarer

Midtjyde 15:06          
Spillede virkelig stærkt mod VFF - var klart deres bedste mand
One13 16:10          
Det er sjovt som der stadig findes spillere i de lavere rækker, som ikke har været del af noget talent arbejde
Tirsdag den 20. marts
Mandag den 19. marts
Advertisement
EMINEM
BRUNO MARS
GORILLAZ
NINE INCH NAILS
CARDI B
DAVID BYRNE
KHALID
NEPHEW
… OG MANGE FLERE ACTS
SE ALLE
2018
ROSKILDE FESTIVAL
101 DAGE TILBAGE

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Bashkim Kadrii regner med FCK-retur
Mandag 19. marts kl 16:39
Emre Can: Pep kunne ikke garantere spilletid
Tirsdag 20. marts kl 09:17
Paul Pogba hylder fantastiske Dybala
Mandag 19. marts kl 18:45
Granqvist er træt af Zlatan-snak
Mandag 19. marts kl 22:20
Hobro-boss om SønderjyskE: Det hele lugter
Tirsdag 20. marts kl 07:08

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Jonas Dal: Vanvittigt hvis vi rykker op
Torsdag 15. marts kl 17:30
Purung Brøndby-komet får prof-kontrakt
Torsdag 15. marts kl 15:24
FCK vil ikke sætte beløb på sommersalg
Onsdag 14. marts kl 10:32
Juve og Real Madrid brager sammen i CL
Fredag 16. marts kl 12:16
Mourinho: CL-exit ikke verdens undergang
Onsdag 14. marts kl 06:43
Ben Yedder sparkede Sevilla i kvartfinalen
Tirsdag 13. marts kl 22:36
Messi tryllede igen og sendte Chelsea ud
Onsdag 14. marts kl 22:37
United-midt: Der er ingen undskyldning
Onsdag 14. marts kl 08:35
Iniesta overvejer at skifte til kinesisk fodbold
Torsdag 15. marts kl 08:32
Arsenal eliminerede Milan i højintenst brag
Torsdag 15. marts kl 22:54
Selvsikker Ronaldo: Ingen er bedre end mig
16:34
Kepa: Real Madrid-fravalg øger VM-chance
16:34
Disciplinærinstans undersøger SønderjyskE
16:34
Brøndby åbner mesterskabsspillet i Aalborg
16:34
Vejle Boldklub - en ny start
16:30
Selvsikker Ronaldo: Ingen er bedre end mig
16:30
Hobro-boss om SønderjyskE: Det hele lugter
16:28
LIVERPOOL F.C. - The Egyptian King
16:27
Skuffet Peter Ankersen sigter efter VM
16:27
Amerikansk politik
16:26
Selvsikker Ronaldo: Ingen er bedre end mig
16:25
EfB-profil roser stille vinter-transfervindue
16:19
Selvsikker Ronaldo: Ingen er bedre end mig
16:18
Brøndby åbner mesterskabsspillet i Aalborg
16:18
FM 18
16:18
Europæisk politik
16:17
Amerikansk politik
16:16
FCK - Væk Ståle, væk!
16:16
Selvsikker Ronaldo: Ingen er bedre end mig
16:16
Selvsikker Ronaldo: Ingen er bedre end mig
16:16
Selvsikker Ronaldo: Ingen er bedre end mig
16:16
Landsholdet dropper træningen i eftermiddag
16:15
Bendtner vil blive det faste valg igen
16:14
Selvsikker Ronaldo: Ingen er bedre end mig
16:14
Selvsikker Ronaldo: Ingen er bedre end mig
16:14