Luk

Skotte om 17-årig nordmand: Næste Van Dijk

| Premiership | 10 kommentarer

Infoboks

Ross County-manager John Hughes hylder det norske stortalent Leo Hjelde og siger, at han bliver den næste Virgil van Dijk.

Norsk fodbold er begunstiget med en masse talentfulde fodboldspillere i disse år, og det er tilsyneladende ikke kun til offensiven.

I skotske Ross County spiller den 17-årige midtstopper Leo Hjelde på udlån fra Celtic, og nordmandens midlertidige træner ser i hvert fald et kæmpe lys i ham.

Ross County-manager John Hughes sammenligner nemlig Leo Hjelde med Liverpool-stjernen Virgil van Dijk, der selv har fortid i Celtic.

- Leo bliver den næste Van Dijk – stol på mig på den her. Den kvalitet han har vist trods den fysiske udfordring ved at spille rigtig voksenfodbold – det har været en vidunderlig oplevelse for Leo.

- Før han kom, var Leeds United efter ham. Jeg tror, han var nødt til at underskrive en forlængelse af kontrakten, før lånet kunne gå igennem, siger John Hughes ifølge BBC.

Leo Hjelde skiftede til Celtics ungdomsafdeling fra Rosenborg i sommeren 2019.


Af Martin Schmidt

10 kommentarer

cloc 22:59          
De mangler vist også noget dernede
ChandlerBing 06:40          
En flok fugle er også det der beskriver artiklen bedst?
AGF Fans 07:27          
Talentfuld måske, men alligevel på udlån fra en større klub og spiller som midtstopper for den klub som har lukket flest mål ind i den skotske liga (sammen med Hamilton)
peanuts 07:51          
Nu er han kun 17, det kunne jo være at Celtic mente at han ville have gavn af at spille en hel sæson som senior på udlån
AGF Fans 08:35          
@peanuts ... men han spiller stadigvæk som midtstopper i et nedrykningsspil for en klub hvis forsvar sejler rundt
Helgedusseda 10:53          
Det er dog det mest idiotiske at konkludere, at han ikke er et stort talent på baggrund af, at han er lejet ud til en bundklub, som lukker mange mål ind?
Der ti andre spillere, der har et medansvar for, at forsvaret sejler.
En forsvarsspiller kan da sagtens have spillet en fin kamp og imponere, selvom holdet taber f.eks. 4-1. Javist, så sker det sjældent, men Frederik Winther fra Lyngby spillede da også et godt efterår og blev solgt til Augsburg på trods af, at forsvaret sejlede! Det findes der jo utallige eksempler på.
Btw. så har jeg aldrig set ham spille. Men det burde jeg måske, når nu han er enten fuldstændig elendig eller den næste van Dijk.
smalldeine 14:32          
Danmark gør meget rigtigt på talentfronten, senest illustreret under U21-EM og i A-landsholdets sidste kampe, men vi må også erkende at Norge skiller sig ud ved at bringe mange store talenter frem i disse år.

Derfor ville vores norske venner nok ikke være et dårligt sted at søge inspiration fra, hvis man vil blive endnu bedre end man allerede er, hvilket altid burde være målet indenfor talentudvikling.

Som OB-fan må man også bare sige, at det er beskæmmende at være vidne til hvor få talenter man skaber og i det hele taget, hvor lidt spilletid at de unge spillere får. Det kan ikke passe, at et hold som ikke har præsteret i ligaen de sidste 10 år, ville være meget dårligere stillet ved at benytte flere unge spillere.
Mandag 17. maj
Søndag 16. maj