Luk

Skuffet Lammers: Jeg kunne have reddet EfB

| 3F Superliga | 6 kommentarer

Infoboks

FC København - Esbjerg fB
Superligaen Grundspil (20/10)
bet365 1,33 5,00 8,50
NordicBet 1,34 5,10 8,85
Oddset 1,35 5,10 9,00

John Lammers er skuffet over sin fyring i Esbjerg. Han mener, han burde have haft længere snor på baggrund af præstationerne. 

Esbjerg har mandag fyret sin cheftræner gennem de seneste godt to år, John Lammers. 

Det sker efter en skidt sæsonstart med fem point i ni kampe og umiddelbart efter en meget svag indsats i 0-3-lussingen mod Randers søndag. 

Lammers mener dog, at han burde have haft længere snor. 

- Jeg er skuffet. Virkelig skuffet. I løbet af de seneste to år rykkede vi op i Superligaen, fik en tredjeplads, og alle spillerne er blevet bedre. Alt var okay, siger Lammers til bold.dk og fortsætter: 

- Så ramte vi en virkelig vanskelig periode i denne sæson, og sådan er det i fodbold. Der er gode og dårlige perioder, men jeg var helt overbevist om, at jeg kunne have reddet Esbjerg fra nedrykning, så det er lidt en skam, at klubben ikke gav mig den mulighed.

Gode præstationer

Resultaterne er ikke godkendte, erkender Lammers, men præstationerne var til mere, mener hollænderen. 

- Vi har haft gode kampe, hvor vi burde have haft flere point. Mod AGF, mod FCM, mod Hobro og mod OB spillede vi til mere, end vi fik. Derfor var jeg også overbevist om, at vi sammen kunne være kommet ud af den dårlige periode og have reddet holdet.

- Havde vi haft fem point, og alle kampene havde været som den mod Randers, kunne jeg sagtens forstå, hvis klubben havde tænkt på at prøve noget andet. Men det har jo ikke været tilfældet, så jeg er skuffet.

Materialet er til overlevelse

Esbjerg forstærkede sig ikke voldsomt i løbet af sommeren efter sin tredjeplads og fik først til allersidst en tiltrængt forstærkning til angrebet i form af Mohammed Dauda.  

- Jeg snakkede med nogle virkelig gode spillere i løbet af sommeren, men i sidste ende valgte de af den ene eller anden årsag andre klubber. 

- Man må arbejde med det budget, man har, og man skal være heldig. Det var vi med Dauda, som var et af vores førstevalg, men han kom jo først ind til sidst, siger Lammers om transfervinduet og tilføjer: 

- Det er svært, men vi prøvede vores bedste med de penge, vi havde. Var vi kommet længere i Europa, havde vi sikkert fået flere spillere, men uanset hvad var jeg stadig overbevist om, at vi kunne overleve i Superligaen med det spillermateriale, som vi havde.

Siger farvel onsdag

Midt i skuffelsens stund finder Lammers plads til at udtrykke tilfredshed med sin samlede periode i Esbjerg. 

- Jeg er glad for at få chancen, og jeg er meget stolt over at have været Esbjergs træner. I starten var det svært, for der blev snakket meget om mange udlændinge og de trænere, der var blevet fyret før mig. 

- Men klubben og jeg arbejdede hårdt, og sammen fik vi skabt ro. Det er jeg glad for, og jeg havde nok forventet at få lidt mere tillid og lidt mere kredit, siger Lammers, der endnu ikke har sagt farvel og tak til spillerne: 

- Jeg siger farvel til dem på onsdag, og det er vigtigt for mig, for jeg har haft et fantastisk forhold til spillerne, og jeg håber virkelig, at de gør alt for at holde denne smukke klub i Superligaen.


Af Mikael Blond
Lørdag 19. oktober