Luk

Skuffet Ståle: 0-1-målet var en skændsel

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Ståle Solbakken var ikke imponeret over sit holds formåen, da man lukkede 0-1-målet ind mod FC Midtjylland.

FC Midtjylland bragte sig på 1-0 efter 31 minutter, da Frank Onyeake først sneg sig forbi Jens Stage med et træk, inden han kom forbi en passivt forsvarende Victor Nelsson og skød på kassen.

Onyeakas skud blev pareret og havnede hos Sory Kaba, der sparkede FCM på 1-0.

Den situation var man langt fra tilfreds med i den modsatte lejr, hvor Ståle Solbakken kaldte målet for en skændsel efter kampen, som endte 2-1 til FCM.

- Du kan i en topkamp, som den her, ikke give et mål væk, som vi gav 1-0-målet væk. Det var en skændsel. Det var bare ikke godt nok, det må vi bare være ærlige at sige.

- Derfor fik FC Midtjylland lidt blod på tanden, så ja, særligt det første mål var lidt øv.

Skulle Jens Stage have lavet frispark?

- Jeg ved ikke, hvad han skulle have gjort - i hvert fald ikke det der. Han havde jo gult kort. Måske skulle jeg have skiftet ham ud, da han fik det gule kort, for han blev meget præget af det.

Undervejs i kampen satte Ståle Solbakken de to skadesplagede spillere Robert Mudrazija og Jonas Wind på banen, og de to gjorde god figur, mente Ståle Solbakken.

- Mudrazija og Jonas Wind gjorde et klart godkendt indhop, men de var også meget meget trætte i dag. Det her var vel som at spille et marathon for dem, når de ikke har været inde i en tempofyldt kamp længe. 

FCK er et nipse-hold

Ståle Solbakken ved dog, hvad han savner i sit mandskab for tiden.

- Vi skal have mere power i holdet. Lige nu er vi for meget et nipse-hold. Det gælder jo også internationalt. Der er for lidt muskler, power og gennembrudskraft lige nu. Der er mange gode pasningsspillere, der kan kombinere og mange flotte angreb, men der mangler nogle kræfter.

Hvor finder man den henne?

- Den har vi jo i truppen, for vi mangler jo en del af vores en mod en-spillere. Falk spillede lidt sådan i dag(søndag, red.), og vi brugte lang tid på at finde ud af, hvor han skulle spille.

- De spillede meget med lange bolde, så vi ville have Stage på andenboldene, men Falk endte både i venstre og centralt, og han var vel banens bedste i begge halvege.

Handler det om, at du ikke har haft meget at skifte med?

- Ja, det er det, som er problemet. Kynisk set gør Jens sig en kæmpe bjørnetjeneste ved at tage et dumt gult kort, som gjorde ham meget hæmmet i spillet. 

- Mudrazija kunne kun spille en halv time, og han var den eneste midtbanespiller på bænken - ellers skulle jeg have sat en back ind på den centrale midtbane. Jonas skulle bare have spillet 30, men ja. Det gik meget okay med dem.

FC København er 11 point efter FC Midtjylland med seks runder igen.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Jonas Dalgård
Onsdag 15. juli
Tirsdag 14. juli