Luk

Skuffet Thorup: Skal minimum vinde 3-0

| 3F Superliga | 29 kommentarer

FC København-træner Jess Thorup var svært skuffet over, at det kun blev til 2-2 imod Lyngby, der burde være blevet besejret med minimum 3-0. 

FC København led deres første pointtab i 2021, da de mandag aften spillede 2-2 mod nedrykningstruede Lyngby på udebane. 

Det var københavnernes cheftræner ikke overraskende skuffet over. 

- Vi skal vinde minimum ni ud af ti gange. Expected goals siger, at vi har omkring 2,8, og de har omkring 0,7-0,8. Vi skal som minimum vinde sådan en kamp 3-0 på chancer, men det gjorde vi ikke, siger Jess Thorup.

- Vi vidste godt, at mandag aften i Lyngby ville blive en bøvlet opgave. Jeg kan ikke sætte en finger på vores energi, men det er klart, vi gav dem to halve chancer, som de skal have cadeau for at sparke ind. De havde et skud på overliggeren, men ellers var det vel tæt på at være det. 

Er det ikke lidt kliche at kalde Lyngby en svær kamp?

- Jeg så, at de vandt over OB. AGF vandt heldigt over dem. Jeg sad også herude, da de spillede mod Brøndby, hvor jeg synes, de var bedst de første 25 minutter, inden de lavede en fejl, der bragte Brøndby foran. Herefter var Brøndby kyniske og vandt sikkert 4-0. 

- De har et fint hold, de spiller en god gang fodbold og kæmper røven ud af bukserne. Der er ikke nemme kampe, som man kan hakke af på forhånd. Vi ved, at der kun er svære kampe. Det eneste jeg kan ærgre mig over er, at når vi spiller os til de chancer, som vi gør, at vi ikke får tre point. Så kan du kalde det kliche eller ej, men det er bare fakta.

'Det kan ikke være en fodboldbane'

Selvom det altså ikke blev til fuld valuta af besøget hos Lyngby, så bekymrer det ikke Jess Thorup, at hans mandskab ikke fik skabt nok til at få sejren og de tre point. 

Han peger desuden på banen som en udfordring for at spille den slags fodbold, som FCK gerne vil.

- Nu har vi fået ros de første par kampe for at spille en rigtig flot gang fodbold, hvor vi skaber meget offensivt og scorer mål. Der var noget i løbet af første halvleg, hvor man tænkte, at det kan ikke være rigtigt. Det kan ikke være en fodboldbane.

- Så prøver vi selvfølgelig at lægge spillet om og spille mere direkte, og det skabte vi også chancer, dødbolde og et pres på, men det er jo ikke den måde, vi vil spille fodbold. Når det er de her baner, vi kan levere i Danmark, så er det sådan, vi nogle gange må spille, selvom vi gerne vil spille en sprudlende gang fodbold, men det kunne vi desværre ikke. 

Til gengæld ærgrer det FCK-træneren godt og grundigt, at det ikke lykkedes at fastholde momentum i kampen efter at have været foran to gange. 

- Vi formår ikke at holde momentum to gange. Man kan godt snakke om banen og muligheden for at spille og lægge det om til at være mere direkte. Det er selvfølgelig ikke noget, vi har sort bælte i. 

- Det var en nødvendighed, og det fik vi en masse dødbolde ud af, som vi også var farlige på og skal have et mål mere, som jeg ser det og hører i øresneglen. Det er en VAR-diskussion, som vi ikke skal starte op igen, for så bliver vi ikke færdige. 

'Bliver en lang og sej kamp'

Pointtabet var også et tabt skridt i jagten på Brøndby og FC Midtjylland, der begge vandt i weekenden. 

Overordnet set er der dog tilfredshed at spore hos Thorup, der fastholder, at det bliver en lang og sej kamp at spille sig tilbage i guldkampen.

- Otte kampe med 20 point ud af 24 mulige. Vi vidste jo, at vi ikke ville hente de andre hold på fire kampe. Det her kommer til at stå på, indtil vi står i maj. Hvis vi overhovedet skal nå noget, så bliver det over en lang og sej kamp. Vi har mistet to point. 

- Jeg ved ikke, om det er okay at tabe point i nogle kampe. Vi har ambitioner om at vinde hver eneste, men vi ved også godt, at vi kommer til at sætte point over styr. Vi har fået en god start, og det har vi fået ros for. Vi smider to point, og det er vi trætte af. 

- Det sætter os lidt tilbage, men I har også rost os, når vi har vundet, og der har jeg hele tiden sagt, at vi skal holde fokus på den lange bane og ikke, hvad der sker hos de andre. Det holder jeg fast i, selvom vi kun fik et point. Det ændrer ikke på vores position, hvor vi fortsat skal på jagt, fortæller Jess Thorup. 

Næste opgave for FC København er søndag, hvor AGF kommer på besøg.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Jonas Dalgård og Andreas Roesen

29 kommentarer

Jb1994 17:02          
Er den den 18. artikel om FCK de seneste 20 timer?
ForzaVejleBoldklub 17:10          
Jeg synes også det har taget overhånd med FCK-artikler for længst!
haraltidret 17:11          
- Vi skal vinde minimum ni ud af ti gange. Expected goals siger, at vi har omkring 2,8, og de har omkring 0,7-0,8. Vi skal som minimum vinde sådan en kamp 3-0 på chancer, men det gjorde vi ikke, siger Jess Thorup.


Nu bliver Superligakampene ikke spillet på en computer og heldigvis for det.
dilbert 17:12          
Wow, så har FCC fået nævnt mandagskampe, dårlige baner, og table of justice blev lige hevet frem som undskyldning. Eneste vi mangler at høre om er mangel på dommertække og for få straffespark- nå nej...
schmede 17:20          
Dilbert
Er det det der hedder selektiv forståelse?
Polkagrisen 17:23          
Jeg troede ikke expected goals og table of justice var fint nok til FCK
lottomunken 17:25          
Så kommer der en artikel om FCK skal gøre det bedre... Og nu er man træt af FCK artikler.. Ikke så meget når overskriften "mandags kampe er svære" og hvis Fischer åbner munden..

Har i tænkt over hvorfor der pludselig dukker 18 artikler op, kunne det ikke have noget at gøre med den enorme interesse i andre fans har for FCK disse dage..

On topic..

Det er sgu for flovt at tabe point til sådan et hold, der er sgu ikke meget mesterskab over sådanne præstationer.. Heldigvis kan holdene over FCK heller ikke helt ramme melodien, så lidt håb har man vel..
Fredag 26. februar
Torsdag 25. februar