Luk

SL-klubber har ingen holdning til VM-boykot

| 3F Superliga | 12 kommentarer

Infoboks

Lyngby - AaB
Superligaen Nedrykningsspil (12/04)
Bet25 2,90 3,30 2,49
Oddset 2,95 3,45 2,40
bet365 2,75 3,40 2,37

Kun få Superliga-klubber har en holdning til en dansk boykot af VM i Qatar, men ingen vil ud med den offentligt, viser en rundspørge fra Ritzau.

Flere norske topklubber har offentligt opfordret landets fodboldforbund til at boykotte VM i Qatar på grund af ørkenstatens behandling af migrantarbejdere.

Hos de danske 3F Superliga-klubber er det få, der har en holdning til en VM-boykot, viser en rundspørge, som Ritzau har foretaget blandt de 12 klubber.

FC Nordsjælland oplyser til Ritzau, at klubben har en holdning, men de vil ikke dele den med offentligheden, kun DBU.

- Vi har en holdning til, at VM afvikles i Qatar, ja. Men det er en holdning, som vi vil dele med DBU (Dansk Boldspil-Union), hvis de ønsker at høre den. Og hvis de har det ønske, så er det en drøftelse, vi har med dem og ikke med andre, oplyser FCN.

Brøndby har fuld tiltro til, at DBU træffer den rigtige beslutning, men oplyser ikke deres holdning til en eventuel boykot.

FCK, FCM og Lyngby har 'ingen holdning', mens AGF, AaB, AC Horsens og Randers FC henviser til Divisionsforeningen, hvor meldingen er 'ingen holdning'.

SønderjyskE har ikke taget stilling til en boykot, mens Vejle og OB siger 'ingen kommentarer'.

DBU har afvist at boykotte slutrunden, med mindre der er flertal for det i Folketinget. Regeringen vil dog på nuværende tidspunkt ikke opfordre til en boykot.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Sara Margren

10 kommentarer

NiPutoCaso 08:36          
"vi er ikke blevet rådgivet til hvilken holdning vi skal have af de stærke pengemænd bag klubben - de er stadig igang med at måle og regne, hvordan vi tjener flest penge, når vi finder en løsning og en holdning, får i det at vide, og vi skal nok sørge for at være yderst seriøse omkring det, uanset hvad holdningen ender med"

...
LaChrissen 08:43          
Stærkt fcn!
a j o o b a 09:44          
Boykot nu det lort. 6500 døde er argument nok
oswald 10:01          
Quatar skulle aldrig nogensinde arrangere VM!
Først den dag arbejds- og sikkerhedsforholdene var acceptable.

Når det er sagt, ser jeg det som et FIFA problem, og den eneste farbare vej er, at påvirke FIFA gennem de nationale forbund, og dem påvirker klubberne og deres tilhængere kun ved at gøre opmærksom på deres holdning.
En boykot fra enkelte lande virker kun som et slag i luften.
USA boykottede OL i Moskva i 2980, og det eneste der kom ud af det var, at Sovjet og østlandene boykottede OL i Los Angeles i 1984.
Men FIFA’s ledelse tænker kun på penge for penge giver magt.
Det er desværre ikke særligt sandsynligt, at alle bliver enige om, at boykotte VM i Quatar.
Juvefreak92 10:41          
Hovedet i busken-strategien hele vejen rundt. Ja ja...
Peter Nielsen 10:56          
6750 er sådan som jeg har forstået det, det samlede antal af fremmedarbejdere der er døde over en 10 årig periode uanset om det har været arbejdsrelateret, sygdom, trafikuheld eller hvad ved jeg. Der er omkring en mio fremmedarbejdere i Qatar, så måske er tallet blæst en smule ud af proportioner ? Naturligvis er det sikkert stort set alle mennesker i deres bedste alder, men alligevel lyder det da ikke som vildt meget gør det ? ca. 700 pr 1.000.000 om året, dvs 7 pr. 10.000. pr år.

Ret mig gerne hvis der er noget jeg helt har misforstået.
7000 FCF 11:03          
Som jeg skrev for nogle dage siden. Skal vi også boykotte Vejle B, de har lige har ansat Karim Zaza, der har arbejdet der, som målmandstræner, eller FCK og andre, der har været på træningslejr dernede ?
Mandag 12. april
Søndag 11. april