Luk

SL og 1. division med i test-projekt: Et scoop

| Danmark | 0 kommentarer

Infoboks

Divisionsforeningen jubler over, at 3F Superligaen og 1. division sætter gang i et pilotprojekt, hvor spillere kan lyntestes for coronavirus.

Divisionsforeningen sætter i samarbejde med KMD og Qlife gang i et pilotprojekt om lyntestning af spillere i situationer, som kræver hurtigt svar.

Det oplyser de involverede i en pressemeddelelse, hvor Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, fortæller om de test, som kan give svar på 30 minutter:

- Potentialet i lyntests med pålidelige svar er kæmpestort for professionel fodbold. Det er et scoop, at vi nu kan supplere de ugentlige tests med sikre lyntests, når vi har behov for at få svar hurtigt. Det kan for eksempel være, hvis en spiller pludselig begynder at udvise symptomer, eller hvis et hold får en spiller til prøvetræning, siger han.

Lige nu testes alle spillere og trænere i Superligaen og 1. division én gang om ugen, og de prøver analyseres altså på laboratorium, men for nogle klubber kan der være lang afstand, og derfor er der i nogle tilfælde først svar på test-resultaterne dagen efter.

Det forsøger man i pilotprojektet også at ændre på ved at placere testenheder i tre forskellige klubber, og derfor får klubberne i de to rækker mulighed for langt hurtigere svar.

Pilotprojektet har også for øje at teste et setup, som med tiden kan blive brugt udenfor fodboldens verden.

Projektet begynder den 7. december og testenhederne placeres i Brøndby, Vejle og Randers.


Af Jonas Dalgård
Mandag 18. januar
Søndag 17. januar