LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Slut i Ungarn: Finnbogason vil til Danmark

| International | 20 kommentarer
Slut i Ungarn: Finnbogason vil til Danmark
Foto: Getty Images

Kjartan Finnbogason er færdig i ungarske Ferencvaros, og nu kigger han mod Danmark, som han og familien savner. Han er dog også åben for andre spændende muligheder.

Kjartan Finnbogason har fået sin kontrakt i ungarske Ferencvaros ophævet efter blot et halvt år, hvor det blev til seks scoringer i 14 kampe.

Den statistik ser jo sådan set fin ud, men den tidligere AC Horsens-angriber har mest spillet i pokalturneringen, hvor de seks scoringer også er faldet. I ligaen er det kun blevet til korte indhop.

- Den træner, der hentede mig, blev fyret efter fire kampe, og den nye træner så ikke min vej. Jeg var ikke tilfreds med mængden af spilletid, så selvom det var en svær beslutning, så blev det sådan her, siger Finnbogason til bold.dk.

- Jeg har aldrig været i bedre form, så jeg synes, det er rent spild, hvis jeg skal sidde på bænken, når jeg har det sådan. Jeg føler, at jeg skal spille og vise, hvad jeg kan, og det fortalte jeg ham, da vi kom tilbage efter nytår. 

- Han sagde, at situationen ikke ville ændre sig, så jeg synes, det her var den bedste løsning, siger Kjartan Finnbogason.

Vil til Danmark
Den tidligere Superliga-angriber blev da også forholdsvis let enig med ungarerne om at afslutte samarbejdet.

- Det tog lidt tid at overtale klubben. Det var ikke, fordi jeg havde de store krav - jeg sagde bare, at jeg rigtig gerne ville spille fodbold, og det forstod de godt, så vi fandt en fin løsning på det, siger islændingen, som på mange måder har haft et godt ophold.

- Det har været helt, helt fantastisk. Det er de bedste faciliteter, jeg nogensinde har set. Vi har haft to fysioterapeuter og en læge på hver dag, og vi har haft fitnesscoach og opvarmningstræner, så setuppet er faktisk helt vildt, siger han.

Kjartan Finnbogasson er nu helt fri til at finde en ny arbejdsgiver, og hvis det står til ham og familien, så bliver det i Danmark.

- Hvis jeg skal være helt, helt ærlig, så savner vi Danmark virkelig meget. Det er ikke, fordi vi ikke har det godt her, men Danmark føles som vores hjem. 

- Min datter boede i Danmark i fire år, og hun er mere dansk end islandsk, så det har været svært for hende at starte i engelsk skole. Hun savner sine venner og den danske kultur, og det gør vi også - så det er ikke en dum tanke at tage til Danmark, siger han.

Åben for det meste
I skrivende stund har Finnbogason dog ikke en løsning på plads.

- Jeg skrev under på papirene for en halv time siden, så det er stadig meget nyt, og jeg kommer til at tage det med min agent - men vi vil helt klart gerne tilbage til Danmark. Omvendt er jeg også åben for alt andet.

- Jeg tjekker bold.dk hver dag og følger godt med i, hvad der sker i Danmark, men vi ville lige have styr på det her i Ferencvaros, før vi begyndte at gøre så meget. Om det bliver Danmark eller ej, ved jeg ikke - jeg håber at finde en god klub, som mangler en målscorer, siger han.

Kjartan Finnbogason stjal alle overskrifter, da han i foråret scorede to kasser mod Brøndby, som på den måde mistede mesterskabet til FC Midtjylland.

nicolai@bold.dk

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Søndag 26. maj
Lørdag 25. maj