Luk

Smal Villarreal-sejr over Lauritsen og Zagreb

| Europa League | 0 kommentarer

Infoboks

Dinamo Zagreb - Villarreal 0-1
Europa League Slutspil
44' 0-1 Gerard Moreno

Villarreal formåede at hive en smal 1-0-sejr med hjem til Spanien, da de torsdag besejrede Dinamo Zagreb i Europa League.

Dinamo Zagreb er en af denne sæsons helt store overraskelser, da de formåede at sende Tottenham ud af Europa League efter et kæmpe comeback. Rasmus Lauritsen og co. skulle i kvartfinalen stå overfor spanske Villarreal.

Her gav hjemmeholdet fra Zagreb Villarreal kamp til stregen, hvor Dinamo-mandskabet i flere situationer kunne have bragt sig foran med 1-0 i løbet af opgøret.

Mislav Orsic formåede endda at sende bolden over stregen til stor jubel, men jublen blev kort, da dommeren korrekt dømte for offside. Villarreal så dog på ingen måde passivt til, da de også havde flere chancer.

Gerard Moreno og Alfonso Pedraza skulle have bragt gæsterne foran, men de havde ikke heldet med sig. Men få minutter før pausen kom der endelig gang i måltavlen nede i Zagreb.

Desværre for hjemmeholdet var det dog VIllarreal, som bragte sig foran med 1-0, da de fik chancen på et straffespark. 

Her var førnævnte Moreno sikkerheden selv og sendte gæsterne til pause med en vigtig scoring.

I anden halvleg jagtede Dinamo Zagreb en udligning, men de havde svært ved at trænge gennem den spanske defensiv, og derfor havde Villarreal stadigvæk muligheden for at lukke opgøret med en scoring til 2-0.

Pau Torres fik blandt andet en stor chance efter 71 minutter, da han forsøgte at flugte bolden i mål, men spanieren formåede ikke at få ordentlig ram på bolden, som i stedet endte ude på tilskuerrækkerne.

I slutfasen var Villarreal det bedste mandskab, da de gjorde det svært for Lauritsen og co. Og spanierne kunne også selv have lukket opgøret langt tidligere, men de formåede ikke at udnytte en række muligheder.

De forsøgte derfor blot at køre resultatet sikkert hjem, da et 1-0-resultat ville give Villarreal et godt udgangspunkt inden returopgøret.

Spaniernes lykkedes med at holde stand i de døende minutter, og derfor endte Villarreal med at vinde 1-0 mod Dinamo Zagreb i det første opgør af Europa League-kvartfinalen.


Af Raymund Nelausen
Tirsdag 20. april