Luk

Smukke mål: Tyrkiet ydmyget af vilde Holland

| VM | 9 kommentarer

Memphis Depay scorede tre gange for Holland, der var i absolut spilhumør mod Tyrkiet og vandt med 6-1. Depay og Davy Klaassen stod for flere flotte kasser.

Holland skulle tirsdag i aktion mod Tyrkiet og forsøge at rette op på en noget svingende VM-kvalifikation, hvor det inden tirsdagens opgør var blevet til tre sejre, en remis og en uafgjort.

Tyrkiet var inden opgøret noteret for 11 point og ledte an i kvalifikationsgruppen, men tyrkerne fik en frygtelig start på tirsdagens kamp.

Efter et minuter erobrede Holland således en bold højt på banen, og den blev sendt ind foran mål, hvor Davy Klaassen fik bolden i feltet. Med en forrygende hælaflevering spillede han Memphis Depay og løb i en et-to, som endte med at Klaassen kom fri og sparkede bolden i kassen til 1-0.

Forrygende aktion på et lille område, og det skulle blive et varsel for tyrkerne, der var langt efter i tempoet.

Hollænderne var flyvende og efter et kvarter gik Depay og Klaassen igen sammen.

En bold blev spillet op på Depay et par meter fra feltet. Han chippede frækt bolden op til Klaassen, som med ryggen til målet flugtede til bolden og sendte Depay afsted i en stikning.

Depay behandlede bolden flot og sparkede uden de store problemer bolden i kassen til 2-0.

Tyrkiet var altså i store problemer, og det blev værre endnu efter 38 minutter, da Klaassen blev nedlagt efter at have afdriblet Leicester-forsvareren Caglar Soyuncu, der så gult kort for aktionen.

Det var Depay, som gik til bolden, og med det overskud, han havde vist inden kampen, var det nærmest en selvfølge, at bolden skulle i mål med en veludført Panenka-afslutning.

Således 3-0, og det var åbenbart ikke nok uheld for tyrkerne, der kort inden pausen blev reduceret til ti mand, da Soyuncu blev vist sit andet gule kort.

Ved pausen var der altså ikke nogen tvivl om udfaldet af kampen, men det skulle blive bedre for hollænderne i anden halvleg.

Efter 54 minutter øgede Depay til 4-0 efter et frispark, der endte i bagrummet i feltet. Herfra blev den headet på tværs af Steven Berghuis og så nettede Depay sin tredje scoring i kampen i mål.

Hollænderne kontrollerede mod de sagesløse tyrkere, som til sidst også indkasserede 0-5 og 0-6-målet, da indskiftede Guus Til nettede ti minutter før tid, inden Donyell Malen øgede yderligere.

Ud af det blå fik Tyrkiet dog reduceret til allersidst, da en hollandsk fejl gav Cengiz Under muligheden for at sparke bolden i nettet til slutresultatet 1-6.

Sejren sender Holland til tops i VM-kvalifikationsgruppen, mens Norge er nummer to. Tyrkiet er nu nummer tre med to point op til Holland.

Montenegro og Letland delte med 0-0 andetsteds i gruppen.


Af Jonas Dalgård

9 kommentarer

Kosmisk Kaos 22:47          
Interessant resultat. Nogen der ved hvordan tyrkeren Emre Mor spillede???
mmahen1962@hotmail.com 22:49          
underligt du skriver "tyrkeren". kender du andre fodboldspillere med det navn? virker som om du prøver at understrege et eller andet....

når det er sagt, så er Depay sgu konge. vild god transferfri handel barca fik sig der. ret sikker på han bliver alltime topscorer for det hollanske landshold en dag. han er på 33 mål lige nu. og Robin van persie ligger på 1 pladsen med sine 50 mål.
Tha_BinGo 23:00          
Du mener vel hollænderen Memphis?
Bimmelim 14 23:13          
Det er sgu ærgerligt med Tyrkiet de var lige ved at vise et højere niveau end i mange mange år også klapper de sammen til EM og fortsætter derouten nu. Mange virkeligt gode spillere osv. Det er en skam.
Bamsebamm 23:22          
Kosmisk Kaos

Han spillede "jeg har aldrig" med din mor.
Strategy 01:14          
Det er mærkeligt med Tyrkiet.

Dette er altså et hold der bankede Holland 4-2 i foråret og kørte Norge over med 3-0.

Så kom EM, og lige siden er det bare gået en vej. Undrer mig om der ligger et eller andet bag, for de er jo ikke pludseligt blevet elendige fodboldspillere over natten.
grumblesnake 02:07          
Virkelig en kæmpe fejl til sidst i kampen. Det er den slags usikkerheder der gør at man ikke er sikker på de ender som nummer 1.
Lørdag 16. oktober