Luk

Sociedad missede førstepladsen efter deler

| Europa League | 0 kommentarer

Infoboks

Monaco - PSV Eindhoven 0-0
Europa League Gruppe B
Real Sociedad - Sturm Graz 1-1
Europa League Gruppe B
38' 0-1 Jakob Jantscher
53' 1-1 Alexander Sørloth

Real Sociedad formåede ikke at få førstepladsen i Europa Leagues Gruppe B, da de blot spillede 1-1 med Sturm Graz, som derimod fik deres første point.

Real Sociedad skulle torsdag aften forsøge at hente en vigtig sejr hjemme på Reale Arena, da Sturm Graz kom på besøg i Europa League.

Inden opgøret lå spanierne på andenpladsen i puljen med fem point, mens Monaco og PSV stod noteret for henholdsvis syv og fire point. Real Sociedad kunne derfor tage førstepladsen i puljen, hvis Monaco tabte i det andet opgør.

Sociedad havde ikke deres store profil Alexander Isak med fra start, men der var dog fundet plads til svenskerens holdkammerat fra Norge, da Alexander Sørloth startede inde helt i front.

Gæsterne fra Sturm Graz havde endnu ikke fået et point i gruppespillet, og det var da også tydeligt i kampen, hvor de stod langt tilbage på egen banehalvdel og forsøgte at forsvare et point hjem.

De formåede også kun få gange at blive en trussel, og derfor var det Sociedad, som styrede kampens gang. Hjemmeholdet spillede sig nemlig frem til et hav af chancer, hvor Mikel Merino var tæt på bringe sig på tavlen.

Efter en lille halv time modtog han bolden tæt under mål, hvor Merino forsøgte at sende den over i det lange hjørne. Heldet var dog ikke på spanierens side, da Graz-spillerne fik afværget situationen.

Det var vigtigt for gæsterne, da de faktisk formåede at komme på 1-0 kort tid før pausen, da Jakob Jantscher var på pletten.

Det skal han dog takke Manprit Sarkaria for, da østrigeren elegant snød en Sociedad-spiller på kanten, inden han kunne spille Jantscher helt fri, og så var Sturm Graz foran med 1-0.

Drømmen om den første sejr i denne Europa League-sæson led dog et alvorligt knæk efter otte minutter af anden halvleg, hvor Sørloth endelig stemplede ind i opgøret.

Her straffede Sociedad gæsterne efter et hjørnespark, hvor bolden blev slået ind i panden på Igor Zubeldia, som headede den ned for fødderne af den norske angriber. Tæt under mål kunne Sørloth så sparke udligningen ind i mål til 1-1.

I slutfasen var det Real Sociedad, som var tættest på et føringsmål, da de i flere omgange fik testet Jorg Siebenhandl af, men østrigeren formåede at holde stand, og dermed fik Sturm Graz deres første point med 1-1-opgøret mod Real Sociedad.

Opgøret mellem Monaco og PSV endte også med en pointdeler, da de spillede 0-0 i det andet opgør, og dermed blev der ikke ændret på det store i gruppen.


Af Raymund Nelausen
Mandag 24. januar