Luk

Sociedad topper La Liga efter lokalopgør

| La Liga | 1 kommentar

Infoboks

Osasuna - Real Sociedad 0-2
La Liga
72' 0-1 Mikel Merino
82' 0-2 Adnan Januzaj

Real Sociedad vandt søndag aften 2-0 ude over Osasuna i et baskisk lokalopgør i La Liga. Sejren sender dem på førstepladsen med en kamp mere end de andre tophold.

Topholdet Real Sociedad skulle søndag aften op imod Osasuna i et baskisk lokalopgør på sidstnævntes bane.

Gæsterne fra San Sebatstian lå inden kampen på en imponerende andenplads i La Liga blot to point efter førerholdet Real Madrid.

Osasuna har ligeledes haft en god sæson, og holdet fra Pamplona lå inden kampen lige udenfor de europæiske placeringer på en syvendeplads.

Det var en kedelig og chancefattig første halvleg, hvor gæster fra Real Sociedad stod bag den eneste afslutning inden for rammen. Derfor gik de to baskerhold også til pause med en 0-0-stilling.

Anden halvleg var bedre, og særligt udeholdet satsede på at få sejren, der ville sende dem op på førstepladsen, selvom de har spillet en kamp mere end Real Madrid og flere af de andre tophold.

Efter 67 minutter var det dog hjemmeholdet, der var tæt på, men Ruben Garcia måtte se sin flade afslutning reddet af Alex Remiro i Sociedad-målet helt nede ved den venstre stolpe.

Fem minutter senere brændte det på i den anden ende.

Udeholdets Mikel Merino, som har fået sin fodboldopdragelse hos Osasuna, blev spillet fri til en afslutning på kanten af feltet. Midtbanespilleren kunne se sin afslutning tage en Osasuna-fod og skifte retning, inden den gik i kassen mod hans gamle klub. 

Kort efter var Portu tæt på 2-0-målet efter en flot David Silva-aflevering, men bolden sad lige på keeperen.

Med otte minutter tilbage af den ordinære spilletid blev det så 2-0, da Adnan Januzaj brød flot igennem Osasuna-forsvaret. Belgieren blev til sidst savet over, og dommeren pegede på pletten. Straffesparket tog Januzaj sig selv af med stor sikkerhed, og så var sejren ellers sikker.

Det blev ikke til mere søndag aften i Pamplona, og Real Sociedad tager dermed førstepladsen i La Liga i en tæt topstrid. De har spillet en kamp mere end de andre tophold.

Mallorca-comeback i overtiden

Andetsteds tog Mallorca imod Elche i La Liga i en kamp i den nederste halvdel af tabellen.

Kampen endte 2-2, efter Lucas Boye havde bragt gæsterne foran to gange i anden halvleg, men i fem minutters overtid dukkede Pablo Maffeo op og sørgede for ét point til hjemmeholdet fra ferieøen.


Af Tobias Bladt Haarder
Lørdag 22. januar