Luk

SønderjyskE slog OB og sikrede overlevelse

| 3F Superliga | 12 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - OB 2-0
Superligaen Nedrykningsspil
61' 1-0 Emil Holm
90' 2-0 Emil Frederiksen

SønderjyskE sikrede sig søndag endnu en sæson i 3F Superligaen ved at besejre OB med 2-0 på et godt langskud af Emil Holm og et sent mål af Emil Frederiksen.

Foran 2.511 tilskuere jagtede SønderjyskE søndag den tredje sejr på stribe, da OB var på besøg på Sydbank Park.

De fremmødte kunne se hjemmeholdet komme bedst fra start og hurtigt teste Sayouba Mandé, men fynboernes keeper var på plads.

OB havde ikke meget at komme med offensivt i kampens start, hvor SønderjyskE kom til de fleste afslutninger, men heller ikke blev særligt farlige. Generelt var første halvleg ikke specielt seværdig i forhold til chancer.

Det største tilbud før pausen tilfaldt Bashkim Kadrii fire minutter før pausen, hvor OB-profilen løsnede et fint skud, men Lawrence Thomas leverede en glimrende redning i målet.

Langt bedre anden halvleg

Anden halvleg havde ikke meget at leve op til i forhold til underholdningsværdi, men det stod ret hurtigt klart, at det ville blive langt mere åbent og seværdigt efter pausen.

I det 50. minut kom Anders K. Jacobsen til en fin mulighed, som han dog flugtede over, inden Haji Wright momenter senere var tæt på at score efter en hurtig omstilling.

Herefter var det OB's tur til at være tæt på. Først var Bashkim Kadrii nærgående efter godt forarbejde af Max Fenger, og to minutter senere fik Kadrii endnu et tilbud, men manglede igen det sidste.

Efter 61 målløse minutter kom netmaskerne på Sydbank Park endelig til at blafre, og det var til stor glæde for hjemmeholdets fans.

Det var nemlig svenske Emil Holm, der huggede SønderjyskE i front med et fornemt langskud fra 25 meters penge. Bolden strøg i kassen helt ude ved fjerneste stolpe.

Herefter forsøgte OB at tage taktstokken, og netop indskiftede Mads Frøkjær driblede fint, men blev reddet af Lawrence Thomas med 20 minutter igen.

Selvom OB pressede på, havde SønderjyskE også optræk til farlige situationer i den anden ende.

Annulleret OB-mål og sen afgørelse

Fynboerne fik otte minutter før tid skrabet bolden i nettet efter et hjørnespark, men målet blev annulleret af kampens dommer for et frispark til Lawrence Thomas. Frisparket til målmanden så en smule tyndt ud, men VAR blandede sig ikke i situationen, så SønderjyskE var fortsat i front.

OB fik i slutfasen ikke lagt det afgørende tryk, og da indskiftede Emil Frederiksen til allersidst lukkede til 2-0 efter sløjt målmandsspil af Mandé, endte det med en tomålssejr til værterne.

Sejren betyder samtidig, at SønderjyskE har 13 points forspring til Lyngby under stregen, så med fire runder igen er overlevelse definitivt sikret. Glen Riddersholm og co. kan derfor rette fokus mod AaB, der blot er et enkelt point foran på nedrykningsspillets førsteplads.

OB har stadig otte point ned til Lyngby, og meget skal således gå galt i de sidste fire kampe, hvis ikke fynboerne også spiller i landets bedste række efter sommerferien.

OB's sæsonkortsalg er i fuld gang. Du sikrer dig dit kort her.


Af Martin Schmidt
Onsdag 12. maj