Luk

Sørloth sikrede sent norsk point i Bukarest

| EM | 3 kommentarer

Indskiftede Alexander Sørloth sikrede i overtiden et enkelt point til Norge, der spillede 1-1 med Rumænien. Andetsteds slog Lars Olsens færøske mandskab Malta med 1-0.

Det norske landshold havde stadig et spinkelt håb om kvalifikation til EM-slutrunden i 2020 inden tirsdagens udekamp mod Rumænien.

Inden opgøret havde nordmændene ti point for syv kampe, mens Rumænien lå lige over dem med 13 point for lige så mange kampe.

Derudover lå Sverige på andenpladsen i puljen med 14 point for syv kampe, så en sejr over Rumænien ville give nordmændene fornyet tro på tingene.

Martin Ødegaard var oplagt fra start, og han testede Ciprian Tatarusanu med en afslutning fra kanten af feltet efter 11 minutter, men den rumænske keeper forhindrede en tidlig norsk føring.

George Puscas følte sig snydt for straffespark efter godt en halv times spil, men dommeren vinkede afvisende.

Alexandru Ionut Mitrita testede den norske keeper kort før pausefløjtet, men heller ikke han kunne åbne kampens scoringskonto.

Joakim Mæhles norske holdkammerat i Genk, Sander Berge, dummede sig i starten af anden halvleg, da han begik straffespark.

Til hans store lettelse kunne George Puscas ikke omsætte chancen fra pletten, og stillingen forblev derfor foreløbigt 0-0.

Ti minutter senere bragte Alexandru Ionut Mitrita så endelig rumænerne foran med 1-0, da han udplacerede den norske keeper, Rune Jarstein, med en fin afslutning fra kanten af feltet.

Norge formåede dog at svare tilbage i kampens overtid.

Her dukkede den indskiftede FC Midtjylland-darling Alexander Sørloth op og headede med stor kraft bolden i netmaskerne til slutresultatet 1-1.

Dermed har det norske landshold stort set ikke længere mulighed for at kvalificere sig til EM-slutrunden med to kampe tilbage gruppe F.

Med to kampe tilbage har de 11 point, mens Rumænien har 14. Sverige har 15 point, og Spanien kvalificerede sig tirsdag aften til EM med 20 point.

Andetsteds slog det færøske landshold med Lars Olsen på trænerbænken Malta med 1-0.

 


Af Daniel Laursen

3 kommentarer

haraltidret 22:50          
Norge fik lige akkurat holdt liv i håbet om en EM plads. Men reelt ligner det maksimalt en tredjeplads og playoff for norsk vedkommende.
Chrillinho 22:53          
Jeg var uenig i folks mening om at kampen skulle spille for lukkede døre, og efter i dag er jeg helt overbevist om at det var den rigtige beslutning. Jeg vil bede folk om at se den stemning de 30.000 børn lavede. De sang med på nationalsangen, det rumænske fodboldforbund havde sørget for at mange af børnene også havde norske flag og alt i alt var det en folkefest.

Jeg vil først sige, at det der skete i Bulgarien vs. det Rumænien er straffet for, er en hel anden boldgade. Så nu tager jeg tackler jeg sagen fra Rumæniens sagen. Man kan spørge sig selv hvad meningen er med at spille for lukkede døre? Er det at straffe, bare for straffens skyld? Eller er der et mål om, at man i fremtiden måske har et bedre syn på mørke spillere i Østeuropa? Børnene på stadion var fra primært fra fodboldklubber/sportsklubber fra overalt i Rumænien, og de fatter jo godt at det som de tosser har lavet ikke er i orden, og det er derfor de får lov til at stå på stadion i dag. Det er en super opdragelse for dem, og jeg synes ikke at et passioneret fodbold land skal straffes for at der står 500-1000 sortklædte idioter. Jeg synes at lade børn komme på stadion har været en perfekt beslutning og det var en smuk afvikling på kampen.
Strategy 23:07          
Morsomt med ungerne på stadion. Syntes det var en helt fin beslutning.

Norge klart bedst i første halvleg, men mangler en spiller der bare smadrer til bolden inde i boksen (Haaland stærkt savnet) - masser af den klassiske syge hvor sidste aflevering ikke helt sidder, eller spillerne tager et skridt for meget. Ødegård startede stærkt, men blev dårligere og dårligere efterhånden som kampen udviklede sig. Anden halvleg blev ren kaos, og det blev fatalt for Norge. Lagerback´s analyse tror jeg var ganske korrekt: man styrede kampen ganske fint i første halvleg, men efterhånden som målet udebliver bliver man for ambitiøse, vil for meget - og så kommer fejlene.

Norge må sætte sin lid til playoff kampe, og håbe at Haaland er tilbage til den tid, og holder målformen.
Torsdag 23. januar
Onsdag 22. januar