Luk

Solbakken: Stærke Eriksen kan klare det her

| EM | 3 kommentarer

Infoboks

Christian Eriksen skal igennem nogle svære faser nu, men han har styrken til at klare det, siger Ståle Solbakken, der blev ramt af et hjertestop i 2001.

Norges landstræner Ståle Solbakken så Danmarks kamp mod Finland i tv, og han så derfor også Christian Eriksens kollaps, der fik minderne fra hans egen livstruende episode til at blusse op.

Solbakken blev i 2001 ramt af et hjertestop under træningen i FC København, hvorefter han besluttede sig for at stoppe sin spillerkarriere.

I et interview med norsk TV2 fortæller Solbakken, at han ved, hvilke faser Eriksen nu skal igennem, og nordmanden er sikker på, at han kan klare det.

- Christian Eriksen skal sunde sig lidt nu. Han ligger trygt og godt hos de dygtigste eksperter i Danmark. Først går han sikkert igennem en lettelsesfase, hvor han sætter umådelig stor pris på livet og familien, siger Solbakken til norsk TV2.

- Han skal igennem nogle faser, som er relativt vanskelige og lidt frem og tilbage. Men jeg kender ham som en vældig stærk karakter.

- Han får professionel hjælp, men der er meget, som skal bearbejdes, og der er mange spørgsmål, der skal stilles.

- Han er en mand, som er på toppen af livet, småbørnsfar og italiensk mester, og der skal en stærk ryg til for at klare det, men er der nogen, som kan klare det, er det Christian.

Solbakken forklarer, at han selv var et andet sted i livet og karrieren, da han fik hjertestop, og det er derfor svært at sammenligne, siger han.

- Der er lidt forskel på fodboldspillerne Eriksen og Solbakken, både i alder og kvalitet. Jeg tror, at han har så stærk fysisk og psyke, at han kommer hurtigt igennem den første bearbejdningsfase, siger Ståle Solbakken.

Ståle Solbakken var 33 år, da han fik hjertestop og valgte at stoppe karrieren.


Af Sara Margren
Søndag 25. juli