LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Solbakken tvivler på stort udenlandsk tilbud

| Superligaen | 38 kommentarer
Solbakken om eneste job-tilbud fra top 5-liga: 'Det var et rigtig, rigtig dårligt tilbud'
Robert Skov: 'Mål-rekord fylder ikke særlig meget, når man taber og lukker fire mål ind'
Vil han ikke score? Se Esbjerg-angribers FEM kæmpeafbrændere mod FCK
Ståle efter 8 mål imod i 2 kampe: 3 af 4 i bagkæden var rigtig, rigtig svage
Ibsen efter 3-4 i FCK-debuten: Står med en lidt tom følelse - havde dog et par gode aktioner
Solbakken tvivler på stort udenlandsk tilbud
Foto: Getty Images

Infoboks

FC København - FC Nordsjælland
Superligaen Mesterskabsspil (25/05)
bet365 1,44 5,00 6,00
NordicBet 1,50 4,80 5,95
Oddset 1,45 5,00 6,30

Ståle Solbakken tvivler på, at der kommer en stor udenlandsk klub og byder sig til over for ham i den nærmeste fremtid.

Ståle Solbakken har mandag forlænget sin aftale som manager i FC København frem til sommeren 2023, og dermed kan han bygge videre på et CV’et blandt andet tæller otte mesterskaber og fire Champions League-gruppespil.

51-årige Solbakken har umiddelbart ingen klausul i sin nye aftale, men han regner med at kunne snakke sig til rette med formand Bo Rygaard, hvis der skulle komme et tilstrækkeligt interessant tilbud.

- Det er med mig akkurat som med spillerne. Bo ved, hvad jeg har sagt nej til af større klubber, større ligaer og større penge. Det skal noget ekstraordinært til, og hvis det kommer, så snakker vi om det, siger Solbakken og tilføjer:

- Jeg har en tærskel ligesom spillerne, og den bliver nok kun endnu større, når min familie kommer hertil. Men vi har ingen hemmeligheder for hinanden, så det betyder ikke så meget, hvad der står i kontrakten. Bo ved, hvor højt jeg prioriterer FCK.

Nej til svagt Bundesliga-tilbud

Nordmanden tvivler på, at han får et tilstrækkelig interessant tilbud inden for den nærmeste fremtid. Han mener, at det i så fald allerede ville være kommet, og han er også selv blevet mere kræsen.

- Jeg fik masser af tilbud efter vores sæson i 2016/17, hvor vi var i Champions League og klarede det flot. Men ingen af dem var interessante nok.

- Der var ét svagt tilbud fra Bundesligan, men det var fra en elendig og dårlig klub, der ikke havde forudsætninger for noget. Ellers har der ikke været noget fra de store ligaer. Der var 10-12 tilbud, hvor jeg for fem år siden nok havde sagt; ‘ Selvfølgelig, det prøver vi’, men kun ét fra en miniklub i en top fire-liga.

Solbakken peger på Tyskland, som et land, hvor man henter en fra trænerkarrusellen eller forfremmer U23-træneren, hvis man skal bruge en ny træner, og i England er konkurrencen blevet meget hård.

Flere european nights

Han har lige nu heller ingen lyst til det norske landstrænerjob, som han har sagt nej tak til to gange tidligere, og jobs i lande som for eksempel Holland, Belgien, Østrig og Schweiz trækker heller ikke, selv om han muligvis ville få et større budget at arbejde med:

- Vi har udlignet noget af det med en stærk organisation - både på og uden for banen. Det har udlignet en del af de budgetmæssige forskelle. Desuden risikerer jeg også at få en præsident, der vil give sit indspark med omkring, hvem der skal spille højreback, siger Solbakken med et smil.

Ifølge Solbakken er målsætningen i FCK at bygge stille og roligt på i forhold til tidligere præstationer.

- Vi skal tage skridt frem. Vi skal bibeholde vores status i dansk fodbold og bygge på, og vi skal forsøge at skabe de her european nights, som vi har fået tradition for. Men det bliver sværere og sværere, og fodboldverden er blevet mere kompliceret end tidligere. 

Solbakken har tidligere trænet FC Köln og Wolverhampton. Han blev fyret efter knap en sæson hos tyskerne og efter en halvsæson i England. 

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

38 kommentarer

malthe94 19:05          
Han har ikke niveau til mere end silkeboarg
malthe94 19:07          
Vil nu mene, at Ståle ikke er berettigede til større klubber end FCK. Ja, han har gjort et fantastisk arbejde med FCK, og deres lader til at være et godt match, men dertil at blive træner for en mellem-stor klub i Bundesligaen er enorm. Se selv Hjulmand, der ikke kunne få succes i Mainz.
jesperyellow 19:07          
"Tilbud fra en både dårlig og elendig klub fra Bundesligaen...".
Lugter af en bitter mand der aldrig fik store træner ambitioner indfriet. Ståle er fin i lille dansk andedam, men talentet rækker ikke længere.
Luis Suarez 19:16          
Jeg elsker de her bitre taberagtige kommentarer om Ståles formåen. Så nu har I noget at lave helt frem til sommeren 2023:)
malthe94 19:23          
Ja, meget er det ikke blevet til udenfor DK´s grænser..
og tilykke med CL-finalen ;) nååårh nej
1992 19:50          
"Tilbud fra en både dårlig og elendig klub fra Bundesligaen...".
Lugter af en bitter mand der aldrig fik store træner ambitioner indfriet. Ståle er fin i lille dansk andedam, men talentet rækker ikke længere.
Apropos bitter......
Beck 20:00          
Dem der forsvare Ståle.

Han har været outstanding i Danmark, og de resultater han har opnået bliver meget meget svære at slå.

Men

Hvad har han opnået i udlandet der skulle gøre ham interessant?
Blevet fyret i køln på et år.
Blev fyret i wolves på et år.
Fredag 24. maj
Torsdag 23. maj