Luk

Southampton pligtsejrede sig videre i FA Cup

| FA Cup | 0 kommentarer

Infoboks

Southampton - Shrewsbury 2-0
FA Cup
16' 1-0 Dan Nlundulu
89' 2-0 James Ward-Prowse

Selvom opgaven på papiret var let, havde Southampton deres besvær med at slå Shrewsbury i FA Cup, hvor det blev til en sejr på 2-0 for favoritterne.

Southampton var på en umiddelbart overkommelig opgave i FA Cup tirsdag aften, hvor Shrewsbury fra den tredjebedste række i England var på besøg.

Det startede da også som ventet for Premier League-mandskabet, der kom foran efter et kvarters spil.

En flot, lang bold blev sendt i feltet, hvor den havnede for fødderne af Dan N'Lundulu, der tog den med sig og så sparkede læderet i mål langs modsatte stolpe.

Efterfølgende var det dog ikke helt nemt for Southampton, der flere gange måtte takke Fraser Forster for gode redninger i målet.

Blandt andet testede Vela, om målmanden var vågen lige efter Southamptons scoring, ligesom Saints egen Stephens var ved at lave selvom ti minutter før pausen.

Shrewsbury forsøgte også i anden halvleg at komme på 1-1, blandt andet et kvarter før tid, hvor Pennington headede på mål efter et indlæg af Whalley.

Men forsøget gik lige forbi mål efter en afretning af en Southampton-forsvarer.

I kampens døende minutter skulle det være blevet 2-0 og en afgørelse, da Che Adams blev spillet fri foran gæsternes målmand, som angriberen let driblede udenom.

Men Adams tøvede et splitsekund og sparkede så tamt, at en forsvarer kunne blokere på stregen.

Det blev dog til 2-0, da James Ward-Prowse kort efter sparkede et frispark i mål fra kort distance, selvom Sarkic fik en hånd på skuddet.

Dermed er Southampton videre i turneringen.


Af Christian Ambæk
Tirsdag 2. marts