Luk

Southampton slog Everton overbevisende

| Premier League | 12 kommentarer

Infoboks

Southampton - Everton 2-0
Premier League
27' 1-0 James Ward-Prowse
35' 2-0 Che Adams
72' 2-0 Lucas Digne

Southampton sad på begivenhederne, da de søndag eftermiddag sikrede sig en stensikker 2-0-sejr på hjemmebane mod Everton i Premier League.

Everton har fået en fremragende start på Premier League, hvor de før deres kamp søndag toppede rækken efter fire sejre og en uafgjort i sæsonens første fem kampe.

Søndag skulle de forsøge at fortsætte stimen, da de var på besøg hos Jannik Vestergaard og Southampton, der før kampen lå nummer 13.

Efter 27 minutter kom hjemmeholdet overraskende foran efter en tæt indledning på opgøret.

James Ward-Prowse blev spillet fri i feltet af Danny Ings, og så afsluttede han hårdt mod det lange hjørne, hvor han kunne se sin afslutning brage ind i netmaskerne. 1-0 til Southampton.

Otte minutter senere var Danny Ings igen på spil, da han udfordrede Everton-forsvaret og gik til baglinjen i venstre side, hvorefter han lagde et indlæg til bagerste stolpe.

Her stod angrebsmakker Che Adams klar, og efter en førsteberøring sparkede han Southampton yderligere foran. 2-0 til hjemmeholdet efter 35 minutter. 

Den stilling holdt til pausen.

I anden halvleg havde Everton travlt, hvis de skulle fortsætte sæsonens ubesejrede stime, men gæsterne havde svært ved at finde åbningerne i et solidt Southampton-forsvar.

Efter 72 minutter blev det endnu sværere for Everton, da venstrebacken Lucas Digne fik direkte rødt kort efter et grimt frispark på Kyle Walker-Peters, og så måtte Everton spille færdig i undertal.

I kampens afslutning var Everton ude af stand til et etablere et pres, og i stedet tog Southampton initiativet.

Efter 77 minutter kom Jannik Vestergaard  flot op på et hjørnespark, men Jordan Pickford puffede hovedstødet over mål.

Southampton var gode til at holde i bolden, og Everton fik stort set ikke lov til at røre den i kampens fem minutters overtid.

Derfor kørte Southampton en flot 2-0-sejr sikkert hjem.

Everton ligger fortsat nummer et i Premier League på trods af sæsonens første nederlag, mens Southampton rykker op som nummer fem.


Af Jonas Nielsen
Mandag 30. november