Luk

Southgate glæder sig over Alli-opblomstring

| EM | 6 kommentarer

Det engelske landshold kan komme til at nyde godt af Jose Mourinhos indtog i Tottenham, mener Gareth Southgate, som særligt er glad for Dele Allis opblomstring.

Jose Mourinho trådte for lidt under to uger siden til som manager i Tottenham, og portugiserens indtog i London-klubben kan være givtig for det engelske landshold.

Det mener landstræner Gareth Southgate, som særligt har været glad for Dele Allis seneste kampe.

- Jose har brugt Alli som 10'er, og det er hans bedste position, hvor han har frihed til at løbe i boksen. Det har stået klart længe, og det er strålende, at han er tilbage på mål-sporet, siger Southgate til Sky Sports.

Alli er ikke den eneste Spurs-spiller, som kan være en faktor for Southgate, hvis spillere som Harry Kane, Harry Winks, Danny Rose og Eric Dier er i form, når EM-truppen næste år skal udvælges.

- I øjeblikket kæmper de for at komme på Tottenhams hold og for at gøre deres manager tilfreds, men hvis konsekvensen er, at de er i form for os, så tænker de helt sikkert på at spille sig til en plads i truppen for os. Men på dette tidspunkt af sæsonen, tænker de helt sikkert på klubben.

England trak lørdag Tjekkiet og Kroatien i sin EM-pulje, mens den sidste pulje-deltager findes i Nations League-playoff.


Af Jonas Dalgård

6 kommentarer

keane10 14:03          
Han har godt nok været suverænt spillende de sidste 3 kampe, så godt at se ham tilbage i storform efter en lang periode med mange skader og svigtende selvtillid.

En spiller man ofte hører at folk mener er overhyped, men han har bare så meget slutprodukt.

Sammenligner man ham med 3 af de stærkeste engelske midtbane spillere i nyere tid, så slår han dem alle klart på hvad de havde opnået i hans alder.

Beckham 24 år 140 kampe, 29 mål, 36 assists, total 65.

Gerrard 24 år 170 kampe, 20 mål, 27 assists, total 47.

Lampard 24 år 185 kampe, 29 mål, 14 assists, total 43.

Alli bliver 24 år 11.april (har altså det meste af sæsonen til at forøge) og stats lige nu.
138 kampe, 46 mål, 30 assists, total 76.
Wise1964 14:10          
keane10

Enig - Dele Alli er en voldsom talentfuld spiller, det virker bare til at han en gang imellem taber fokus og forsvinder helt. Men hans stats er outstanding, som du ganske rigtig beskriver
Adamantium_1 14:19          
...man ved snart ikke, hvad Jack Grealish skal gøre for at komme inde i varmen hos Southgate.
bruger 150699 14:44          
Har du stats på grealish?
James Doakes 15:11          
@ Keane

Det er nogle virkelig imponerende stats, især når man sammenligner med Lampard med tanke på hvilken målræv han blev senere i sin karriere.
Dele Allis problem er, at han er blevet dårligere. Der var jo også skepticisme omkring eksempelvis Lampard som ung spiller i West Ham. Der er jo bl.a. et meget kendt klip hvor Harry Redknapp forsvarer ham overfor en kritisk journalist.
Lampard blev dog bare bedre og bedre, hvor Dele Alllis bedste sæson nu ligger 4 sæsoner tilbage.

18 kasser i 16/17 sæsonen. 9 i 17/18. 5 i 18/19.

For mig at ser er han ikke en boks-til-boks midtbanespiller á la Gerrard, og han kan heller ikke spiller på kanten som Beckham gjorde det. Han er mere en hængende angriber i min optik, en målscorer.
Jeg synes personligt kritikken har været fair. Han bidrager ikke med særligt meget når han ikke laver mål.

Når det så er sagt, så ser han genfødt ud under Mou, og jeg er sikker på han bare skal have én god sæson for at lukke munden på de fleste kritikere.
keane10 16:36          
@ James Doakes

Man kan naturligvis ikke sammenligne 100% pga lidt forskellige positioner, formationer og niveau på hold. Det var mere for at understrege at man ikke skal undervurdere det top niveau Alli havde, bare fordi han har været inde i hård tid. I øvrigt meget normalt med en hård periode, når man går fra at være et talent til at være én der skal være bærende.

Kritikken har måske været berettiget, men også haft sine årsager, som mange små skader der har gjort at han aldrig fik en rytme.

Syntes dog der er langt mere i Alli end bare mål, som han assist stats også understreger. Hans stikninger i dybden er fenomenale. Tror lidt at han bliver undervurderet fordi hans spil i de små rum kan se lidt klodset ud ift mange mere klassiske 10ere. Han har de der lidt lange stænger, men laver alligevel mange fede tricks i løbet af en kamp og modsat mange andre med et slutprodukt.
Søndag 8. december