Luk

Southgate vil have fodboldspillere vaccineret

| VM | 5 kommentarer

Infoboks

Englands landstræner Gareth Southgate mener, at professionelle atleter og dermed fodboldspillere i England snart bør tilbydes en vaccine mod corona.

I England er man langt med corona-vaccinerne, da mere end 25 millioner mennesker har fået første stik, og står det til landstræner Gareth Southgate, bør det snart være de professionelle fodboldspilleres tur til en vaccine.

Southgate mener, at spillerne og andre professionelle atleter udsættes for stor smittefare og derfor bør tilbydes en vaccine.

- Vi beder atleter om at stille sig selv i situationer, hvor de er mere udsatte for at kunne blive smittet end andre, og jeg mener, at vi har et ansvar over for dem, siger Southgate ifølge BBC.

- Som jeg ser det, har vi været tæt på at nå et punkt, hvor man kunne acceptere, at professionelle sportsfolk kom på vaccinelisten, da vi beder dem om at blive ved med at spille.

- Jeg siger på ingen måde, at de burde være før andre mennesker som frontpersonale og lærere, som retteligt er foran, men vi nærmer os, at det burde accepteres, og rent faktisk kunne fodboldklubber spare sundhedsvæsenet penge ved selv at købe vaccinerne og administrere dem.

- Spillerne løber en risiko, når de har rejst og tager tilbage til familierne, og mange af spillerne er blevet smittet, fordi de har passet deres arbejde.

Det engelske landshold skal samles de kommende uger og skal blandt andet en tur til Albanien.


Af Mikkel Nøhr
Tirsdag 13. april