Luk

Spændt Hammarby-kaptajn: Det er vanvittigt

| Allsvenskan | 1 kommentar
Spændt Hammarby-kaptajn: Det er vanvittigt
Foto: Anders Kjærbye / fodboldbilleder.dk

Jeppe Andersen glæder sig til at få afgjort det svenske mesterskab, hvor han som anfører spiller en kæmpe rolle for Hammarby.

Hvis alt flasker sig, kan to danskere lørdag eftermiddag blive svenske mestre.

Jeppe Andersen og Mads Fenger og deres klub Hammarby har således guldmedaljerne inden for rækkevidde inden sidste runde i Allsvenskan.

Det kræver dog, at Hammarby først og fremmest slår BK Häcken. Derudover skal Djurgården, som lige nu er på førstepladsen, tabe til Norrköping, mens Malmö FF skal smide point eller vinde med to færre mål end Hammarby.

Jeppe Andersen tror stadig på det, og han beretter om spændt stemning i den Stockholm-storklubben.

- Stemningen er rigtig god. Det siger næsten sig selv, når man har vundet syv kampe i træk, og det bare kører på skinner, siger Jeppe Andersen til bold.dk.

- Men det er klart, at der selvfølgelig er nogle spændinger i maven. Det er en kæmpe kamp. Vi har talt om, at vi ikke kan gøre så meget andet end at gå ud og vinde vores kamp – og så må vi se, om vi har det held, der skal til, siger Andersen.

Han erkender, at det bliver en anderledes oplevelse at gå på banen og vide, at en sejr kan føre til et svensk mesterskab.

- Det er selvfølgelig specielt. Det er helt vanvittigt, at det skal komme ned til sidste runde, og at det ikke bare er to, men tre hold, der skal afgøre det, siger Andersen, som måske vil blive underrettet om resultaterne i de andre kampe undervejs i opgøret mod Häcken.

- Jeg ved faktisk ikke, hvordan planen er. Det kan være ret nyttigt at vide, hvordan den står i Malmös kamp, for vi skal vinde med to mere, end de gør, for at overhale dem, siger han.

Hammarby slog for nylig rekord i Allsvenskan. Klubben er nu den mest scorende i ligaens historie.

- Det er da selvfølgelig fedt, men det vil godt nok være en ringe trøst, hvis det alligevel kun er nok til en tredjeplads. Jeg vil hjertens gerne bytte det ud med førstepladsen, siger Jeppe Andersen.

Alle kampe i Allsvenskan bliver spillet klokken 13.00 lørdag eftermiddag.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Lørdag 16. november
Fredag 15. november