Luk

Spændt Sabbi: Dvæler ikke ved at score mål

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

OB - Esbjerg fB
Træningskamp (21/01)
bet365 1,60 4,00 4,20

Emmanuel Sabbi kan søndag debutere for OB mod FC København, og den unge amerikaner glæder sig til at komme i gang. Han vil gerne score mål i sin nye klub, men det er ikke det vigtigste.

OB har over sommeren fået tilgang af Emmanuel Sabbi, og han kan søndag få debut, når 3F Superligaens toer fra sidste sæson, FC København, kigger forbi.

22-årige Sabbi er spændt på at komme i gang, og han håber at kunne bidrage fra start i sin nye klub.

Men selv om han er offensivspiller er mål ikke det vigtigste for den teknisk stærke hurtigløber.

- Jeg er angriber, så det betyder selvfølgelig noget for mig at få scoret, men jeg dvæler ikke ved, at jeg bare må score. Jeg vil hjælpe holdet på den bedst mulige måde. Jeg har mange ting, jeg gerne vil opnå med OB, og indtil videre er jeg startet godt, siger Sabbi til bold.dk og fortsætter:

- Jeg er meget spændt på forhåbentligt at få min debut og vise klubben, hvorfor jeg er her. Vi møder FCK, som er et godt hold, og vi skal vise vores spil frem. Forhåbentligt bliver det nok til en sejr.

Sabbi er kommet til OB fra Hobro, og det medfører en noget anden spillestil med større fokus på at bevare bolden.

- Trænerne har hjulpet mig meget med video, og mine medspillere hjælper mig meget med at bevæge mig korrekt på banen. Vi har bolden meget mere her end i Hobro, og vi bygger op fra bunden af, så det handler om at være mere tålmodig og tage mine chancer, når de opstår.

- Det føles godt at være en del af. Jeg har drømt om at spille på den måde, og nu er jeg på et hold, der gør det.

- Aldrig spillet 3-5-2

I løbet af opstarten har OB stillet op i en 4-3-3-formation, hvor Sabbi har spillet sammenlagt en times fodbold på højre kant.

Man er i OB dog ikke fastlåst på at spille 4-3-3, og OB har tidligere optrådt i en 3-5-2-formation, som Sabbi mener, at han kan være angriber i, hvis det bliver Jakob Michelsens formationsvalg.

- Jeg har aldrig rigtig spillet 3-5-2, men skal vi spille det, så ser jeg mig som en af de to i den forreste linje. Ellers ser træneren mig som højre kant, og det er der, jeg selv ser mig være bedst. Men vil og skal han bruge mig andre steder, så er jeg klar til det, siger Sabbi.

Sabbi har haft en god opstart i OB, selv om han er blevet sparet i løbet af opstarten, da han kom til klubben med lidt efterslæb fra sæsonen i Hobro.

- Min fysik har det godt efterhånden. Som ny spiller er jeg blevet bygget stille og roligt op, men jeg føler mig klar til at starte mod FC København.

- Jeg har haft en god start i OB, og mine holdkammerater har taget imod mig som deres egen bror.

Michelsen: Sabbi kommer med x-faktor

OB-træner Jakob Michelsen glæder sig over at have fået Emmanuel Sabbi i folden, for han giver en ny dimension til OB-offensiven.

- Han kommer ind med noget x-faktor, han kommer ind med noget fart og er god en mod en i offensiven. Det var derfor, vi skrev en kontrakt med ham for længe siden, og nu er han her endelig, og det er vi glade for, siger Michelsen til bold.dk og fortsætter om, at Sabbi blandt andre kan være afgørende for top seks-jagten:

- Vi skal sætte de spillere, der kan gøre en forskel som Sabbi, i de situationer, hvor de kan få lov at gøre en forskel. Vi håber, at Sabbi og vores andre spillere kan komme ind og spille op til deres bedste. Kan vi komme afsted med, at mange af vores spillere gør det, kan vi nå vores målsætning om top seks.

Michelsen er også godt tilfreds med Sabbis tilstand forud for premieren mod FC København søndag.

OB-træneren tilføjer om sine formationsvalg gennem opstarten: 

- I hver eneste opstart prøver vi nye ting af, for vi vil gerne kunne spille flere forskellige systemer. Vi har også undervejs i Superligaen spillet med fireback-kæde, og vi skal både kunne spille med to og tre stoppere

- Jeg tror på, og det er også tendenserne i Europa, at holdene kan mestre flere systemer.

- Både fra kamp til kamp men så sandelig også under kampene, så man kan formå at ændre på de små ting.

Kampen mod FCK fløjtes op klokken 18.00.

OB's sæsonkortsalg er i fuld gang. Du sikrer dig dit kort her.


Af Jonas Dalgård
Onsdag 20. januar