LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Spansk chok og Peru-fest i Saransk

| VM | 0 kommentarer
Christian Eriksen: Fra VM-badebillet i 2010 til vital stjernespiller i 2018
Dear Australia
Dagens profil, Coutinho: Et tilbageblik på hans unikke evner
Tites imponerende geneopbygning af Brasiliens landshold
FIFA-challenge: Zanka & Nicolai vs. Agge
Spansk chok og Peru-fest i Saransk
Foto: Mikkel Nøhr
Det danske landshold spiller lørdag første kamp ved VM mod Peru, og bold.dk er på plads i den lille værtsby Saransk efter en lang tur fra Danmark.

Der er VM i Rusland, og bold.dk er taget med.

Journalist Nicolai Skovsgaard Tøfting er i Anapa i det sydlige Rusland, hvor Danmark har lejr. Derfra rapporterer han fra de daglige træninger, inden han tager til den sidste gruppekamp i Moskva, hvor Frankrig venter.

Journalist Mikkel Nøhr tager direkte fra Danmark til Saransk, hvor landsholdet spiller den første kamp, og derefter tager han direkte videre med nattog til Samara, hvor den anden kamp venter.

Vi vil gerne forsøge at give et indblik i, hvad Rusland er for en størrelse - der hvor vi nu er. Og derfor skriver vi løbende lidt om vores oplevelser i det kæmpemæssige land - her følger tredje afsnit om en rejse fra København til Saransk.

Endelig!
Som Nicolai tidligere har beskrevet, var det også for mig med både begejstring og en lille smule skepsis i kroppen, at jeg tirsdag aften satte kursen mod Københavns Lufthavn, hvor jeg skulle med en sen flyver til Rusland.

De første meldinger fra Anapa, hvor Nicolai og andre danske journalister er samlet for at mandsopdække det danske landshold i lejren, var dog positive, og jo tættere på afrejse jeg kom, jo mere glædede jeg mig.

Jeg føler mig enormt privilegeret over overhovedet at skulle af sted. At dække VM er vel nok det største, man kan opnå som fodboldjournalist, så det er en stor fjer i hatten at få lov at være med herovre.

Farverig flyvetur
Turen til Moskva gik, som den skulle. Der var ganske god stemning i flyvemaskinen, og det var langt fra kun danske roligans, som var med i luften fra København til Moskva.

Fans fra flere lande, især Peru, Mexico og Colombia, var ganske stærkt repræsenteret, så allerede dér, i Aeroflots maskine, fik man en fornemmelse af, hvad der er i vente i de kommende uger i Rusland.

Man får den følelse af, at fodboldfans taler samme sprog. Nuvel, de er alle konkurrenter, men der er også et sammenhold og et fælles bånd, som ikke er til at tage fejl af. Alle fodboldfans, på tværs af landegrænser og sprogbarrierer, er bare vildt glade for at være her, og det ses.

Den gode stemning var også til stede i den kæmpestore lufthavn i Moskva. De latinamerikanske fans var der fortsat mange af, men nu blandede blandt andre egypterne og flere europæere sig også, og på trods af, at klokken endnu ikke var rundet seks om morgenen, var der mere gang i salget i lufthavnens ølboder end i morgenmadscaféerne.

Goddag til Saransk
Efter en mellemlanding på sølle otte timer satte jeg kursen mod Saransk, og nu var jeg stort kun i selskab med én fangruppering, peruanerne. De var sgu fede. Festligt klædt på med landsholdstrøjer, kasketter, veste og flag. Lidt spontane slagsange hist og her og i det hele taget bare enorme forventninger og kæmpe begejstring.

Efter en kort flyvetur ankom vi til Saransk. Den lille provinsby er den mindste af de russiske værtsbyer, og jeg tør godt gætte på, at byen også har den mindste lufthavn af alle værtsbyer.

Faktisk så det ud til, at den lille ankomsthal var ny og bygget til lejligheden, og man var ikke i tvivl om, at man var langt væk fra metropolen Moskva.

I ankomsthallen mødte jeg en taxachauffør, som på meget forsigtigt engelsk fremstammede ‘taxi’. Herefter begik jeg ‘rookie mistake’ nummer et, da jeg svarede ‘helt sikkert’ og hoppede med ind i hans civile Honda uden at blive enig om en pris på turen først.

Men det skal være sagt med det samme, at vi var nok aldrig blevet enig om en pris alligevel, for hans engelske var lige så ringe som mit russiske. Chaufføren, som i øvrigt lignede Luffe fra Leasy-reklamerne ret meget, gav mig dog, efter en køretur på godt ti minutter, en særdeles fair pris på 500 rubler, svarende til cirka 50 kroner.

Til de danske fans, som ankommer til Saransk, kan jeg informere om, at der står en masse frivillige klar til at hjælpe med spørgsmål om transport ind til byen og meget andet, når I ankommer. Ellers kan Luffe fra Leasy altså anbefales.

VM er i gang
Da jeg kom frem til hotellet og kom på nettet, fandt jeg ud af, at VM undervejs på turen fra Moskva til Saransk var skudt i gang med et brag, før turneringen egentlig var startet.

Ud røg Julen Lopetegui fra en af forhåndsfavoritterne (og et af mine favorithold) Spanien. Hvis dét er et signal om, hvor vild denne turnering bliver, så er der god grund til at glæde sig til en af de største sportsbegivenheder i verden.

Jeg havde stort set ikke sovet i to døgn, så planen om at se nærmere på Saransk blev udskudt. Torsdag ankommer min gode kollega fra Ritzau, Mikkel Lundby Madsen, og sammen tager vi ud og ser byen.

Fredag kommer der dermed en nærmere beskrivelse af Saransk, FIFA Fan Zone og meget mere. Vi ses!

mikkel@bold.dk

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Mikkel Nøhr

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Onsdag 23. januar