Luk

Sparv opfordrer kollegaer: Tal om Qatar

| International | 9 kommentarer

Infoboks

LASK - Helsinki
Europa Conference League Gruppe A (09/12)
Oddset 1,38 4,50 6,20
bet365 1,36 4,20 7,50

Finlands Tim Sparv opfordrer sine kollegaer til at tale om Qatar. Det er ikke et politisk, men et humanitært emne, lyder det fra den tidligere FC Midtjylland-spiller.

VM i Qatar til næste år fylder mere og mere i fodboldverdenen, men ikke af de rigtige årsager, efter flere rapporter har vist, at forholdene for landets migrantarbejder er under al kritik. 

Det drejer sig helt konkret om de migrantarbejdere, der er med til at bygge stadioner og byer, som skal danne ramme om slutrunden. 

Finland ligger i skrivende stund på andenpladsen i deres kvalifikationsgruppe og kunne derfor godt være på vej til endnu en slutrunde, efter de også deltog i EM denne sommer. 

De tvivlsomme forhold i Qatar har fanget den finske midtbanespiller Tim Sparv. I et længere indlæg på 'The Players Tribune' deler han sine tanker om forholdene i Qatar forud for VM-slutrunden 2022. 

Her fortæller han, hvordan han har talt med nogle af migrantarbejderne, der har fortalt om de kummerlige forhold, de arbejder under med lange arbejdsdage og forsvindende lille tillid til de kvindelige arbejdere. 

Han blev selv opmærksom på problemet i 2019, da landsmanden Riku Riski nægtede at rejse med på en landsholdssamling til ørkenstaten af etiske årsager. 

Indtil da erkender Tim Sparv, at han sov. Han sov i den tro, at FIFA havde gjort deres arbejde grundigt og ikke valgt et sted, hvor forholdene var så skidte. 

Hans samtale med migrantarbejderne har desværre også vist ham, at ikke alle de forbedringer, der har været på tale i Qatar, bliver ført ud i livet til stor frustration for arbejderne.

Han opfordrer derfor nu sine kollegaer til at hæve stemmen og tale om Qatar, selvom det kan være svært. 

- De (FIFA, red.) kan stadig give os spillere en større rolle. Vi er essentielt det produkt, som landene byder på og som FIFA sælger rettigheder til for formuer. Men vi har intet at skulle have sagt, i forhold til hvor VM spilles. Der er endda ingen, der besværer sig med at fortælle det. Vi ser det bare i nyhederne: "Prøv at se, vi skal spille i Qatar". 

- Det er som om, at vi står udenfor og skriger på disse mennesker: "Hey, please luk os ind. Please, lad os vide, hvad der sker". Det er meget frustrerende. Jeg ville bare ønske, at flere spillere ville råbe op.

- Det er jo ikke, fordi vi spillere skal være stille som førhen. Vi har sociale medie-konti, vi har platforme som 'The Players Tribune', vi har FIFPRO (den internationale spillerforening, red.) og vores lokale spillerforeninger, der støtter os. 

- Vi kan publicere vores tanker, hvornår vi ønsker, og når vi gør det, så skriver medierne om det. Fans og offentligheden kan læse det. Vi har mere indflydelse end nogensinde før - vi skal bare udnytte det. 

- Jeg forventer ikke, at mange unge spillere skal træde frem. Det er svært for en 17-årige at komme direkte ud af skolen og spille foran 50.000 mennesker. Vi smider dem ind i løvens hule og forventer, at de overlever, hvilket er vildt. De fleste af dem har nok at tage sig af. 

- Jeg respekterer også, at ikke alle fodboldspillere ønsker at tale om de her emner. En del af omklædningsrummet vil altid holde sig til fodbold, skriver Tim Sparv.

Til trods for enkelte forbehold så fastholder han dog budskabet til sine kollegaer.

- Jeg vil gerne opfordre andre spillere til at være modige. Qatar er ikke engang et politisk emne - det er et humanitært emne. Om ikke andet så gør opmærksom på det. Gør folk opmærksomme på det, lyder det fra Tim Sparv. 

Du kan læse hele hans indlæg her. 


Af Andreas Roesen

9 kommentarer

Busi 13:47          
Araberne er skide ligeglade med os. Kan vi så ikke bare også være skide ligeglade med dem? Jeg er så træt af naiv, vestlig missionsidealisme. Qatar mand...
IkastFS 13:47          
Fornuftigt at dreje det over på humanitært, Tim.
Stilleben 13:53          
Kan det ikke bare spilles et andet sted? Tyskland eller USA kan sikkert stable noget på benene. Ellers må DK jo boykotte, og så kommer Israel med istedet. Det kunne være sjovt, hvis de vandt i Qatar.
KLB-ManU 14:52          
Det skal boykottes. Og stor kredit til Sparv for at opmuntre andre til at ytre deres holdning
Lars Sivert 15:01          
er det ikke bare arbejdsmarkedets fri benyttelse
sten.fernando@gmail.com 15:25          
@Busi. Så kan man virkelig ikke komme
dummere. Det er jo ikke araber der er immigrant arbejder, det er dem som udnytter
migrant arbejdere.
Danmark (danske landshold) er virkelig dobbeltmoralsk i denher sag. Det var ikke mange måneder siden de havde ondt i alke steder over hvor syndt det er for dem over Christian Eriksens nær dødsoplevelse. Det var personlig også var fodbold ligegyldigt bare CE var ok. Nu dør mennesker i tusindvis pga dårlig forhold når der skal bygge fodbold stadions til VM kampe, men det vil de ikke tage stilling til for det er politisk. Som man siger, så er moral godt od dobbelt moral dobbelt så godt.
Har I set mine nøgler? 15:41          
Hvis man rent faktisk taler om tingene, reflekterer man nok over tingene, og hvis man rent faktisk reflekterer over tingene... kommer man frem til, at der overhovedet ingen god forklaring eller undskyldning er for at dukke op til det lort. Om man så er spiller, træner eller Kulturminister.

Men mon ikke også DBU kan opfinde søforklaringer og udenomssnak.
Mandag 29. november
Kæmpe drama: FCM smed sejren i overtiden
21:33
LIVE: Bundproppen VB slutter mod topholdet
21:33
Pedri og Lewandowski får Ballon d´Or-priser
21:33
Kæmpe drama: FCM smed sejren i overtiden
21:32
VM-kvalifikation 2022
21:30
Kæmpe drama: FCM smed sejren i overtiden
21:30
Barca-boss om Ferran Torres: Har besøgt City
21:30
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
21:30
Superligatipstråd 2021/2022
21:30
Kæmpe drama: FCM smed sejren i overtiden
21:30
Sent drama i Vejle: Det var helt fortjent
21:29
Kæmpe drama: FCM smed sejren i overtiden
21:29
FC Midtjylland - Jugoslavisk vandpolo
21:29
FC Midtjylland - Jugoslavisk vandpolo
21:27
Chok i PSG: Neymar ude i en længere periode
21:26
Wind om vintersalg: Er åben for et skifte
21:26
Kæmpe drama: FCM smed sejren i overtiden
21:26
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
21:26
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
21:25
Kæmpe drama: FCM smed sejren i overtiden
21:25
Pedri og Lewandowski får Ballon d´Or-priser
21:24
Wind om vintersalg: Er åben for et skifte
21:24
Pedri og Lewandowski får Ballon d'Or-priser
21:24
Kæmpe drama: FCM smed sejren i overtiden
21:23
FC Midtjylland - Jugoslavisk vandpolo
21:22