Luk

SPF om ny liga: Spillerne tages som gidsler

| International | 10 kommentarer

Infoboks

Spillerforeningens formand, Jeppe Curth, mener, at spillerne i de 12 Super League-klubber bliver taget som gidsler og fanges i et politisk spil, hvor de er magtesløse.

UEFA har truet med, at spillere kan blive udelukket fra landsholdene, hvis deres klubber går med i Super League, der mandag blev lanceret af 12 storklubber.

Herhjemme ville det få konsekvenser for Christian Eriksen, Andreas Christensen, Martin Braithwaite, Simon Kjær og Pierre-Emile Højbjerg, som på kort sigt kunne glippe sommerens EM.

Spillerforeningens formand, Jeppe Curth, mener, at spillerne tages som gidsler i et politisk spil, hvor de intet kan gøre.

- Det mest forrykte i det her er, at som vi ser det, bliver spillerne lige nu brugt som gidsler i en beslutning, som spillerne overhovedet ikke har nogen indflydelse på. Spillerne er på åremålskontrakter - altså uopsigelige aftaler, siger Jeppe Curth til B.T.

- Så sidder forbundene og andre og siger, at hvis de rykker over i den nye Super League, får de ikke lov at spille på landsholdene eller i de nationale turneringer. De er fanget i et politisk spil. De kan ikke gøre noget.

Super League-præsident Florentino Perez har understreget, at UEFA ikke har lovhjemmel til at udelukke klubberne.


Af Sara Margren

10 kommentarer

RedTot 09:51          
Ja der er mange tabere i denne kriminelle handling. Men spillere har stadig en stemme, og de kan kollektivt vælge at sige stop til dette vanvid.
elalso83 09:57          
Det er dog vigtigt at huske på, at det er de tolv klubber, der forsøger at løsrive sig, som tager dem til gidsel. Ingen af spillerne har vidst noget om det her vanvittige tiltag, da de skrev under på deres kontrakter.
Bobby Wrenøe 09:57          
Ja de kan jo starte med at tage stilling. Penge eller karriere?

Og så skal UEFA endegyldigt melde ud - inden EM og med en melding snarest herom - at spillerne står frit for at fritstille sig selv eller fortsætte med nuværende klub med de sanktioner det medfører.
siposip 10:04          
Ja, det er det mest ulykkelige, Jeppe, spillerne.

Jeg ved godt hvad dit arbejde er, men alligevel kunne man måske godt forlange lidt proportions-sans.

Fodbolden er truet og har nok svært ved at have alt for ondt af mange-millionærer, som 1 kan gå deres kontrakter ud i de 12 klubber eller 2 endda betale sig ud af kontrakten.

Da ingen af dem har skrevet under på at de skulle med i denne nye liga og de 12 klubber vel derved har lavet ulovlige kontrakter, da de har arbejdet på denne ide i lang tid er der måske også en mulighed for retsligt efterspil.
Swup 10:14          
@siposip

Vi skal også huske på at ikke alle i de klubber er multimillionærer (endnu)...
NnS 10:19          
Det er lidt spøjst, at dette ser lyset i år. Året hvor DBU er ude i de små klubber, for at advokere for at alle spillere får spilletid.
Husk at dem på bunden, er grunden til at toppen findes.
Løttrup 10:33          
Gidsler?
Altså de er ikke taget til fange.
De får rigtig mange penge, for at være til rådighed i en klub og spille fodbold for den klub.
Torsdag 13. maj