Luk

SPF: Spillere skal altid have lov til at spille

| NordicBet Liga | 6 kommentarer
Alt fra dramaet på sidste spilledag: Se sæsonens sidste udgave af NordicBet Liga Magasinet
'Det skal fejres, ind til jeg ikke kan gå længere' - Stephan Petersen tager afsked med Silkeborg med manér
'25 mål og oprykning skal det fejres med lige så mange øl?' - få svaret og hør hele oprykningsinterviewet med Ronnie Schwartz
Ronnie Schwartz sender Silkeborg tilbage i Superligaen
Det dufter af Superliga: Schwartz sender Silkeborg på 2-0
SPF: Spillere skal altid have lov til at spille
Foto: Anders Kjærbye / fodboldbilleder.dk

Spillerforeningen mener, at spillere altid skal spille for deres klubber, hvis det er muligt – som når Nykøbing FC's Emil Holten og Mads Kaalund lørdag kan møde deres kommende klub Silkeborg.

Når Silkeborg lørdag skal spille for at rykke op i Superligaen i hjemmekampen mod Nykøbing FC, kan holdet komme op imod to kommende Silkeborg-spillere.

Emil Holten og Mads Kaalund skifter begge til Silkeborg efter sæsonen og kan ifølge Nykøbing-træner Jens Olsen komme med på bænken i lørdagens kamp.

Dermed risikerer spillerne at komme i en uheldig situation i kampen, men spillerforeningens direktør Mads Øland mener, at spillerne som udgangspunkt altid skal spille.

- Jeg forstår godt problemstillingen, men spillerne og klubberne må selv snakke om, hvad de har det bedst med og træffe en beslutning ud fra det, siger Øland til bold.dk.

- Vores udgangspunkt er, at spillerne skal kunne spille den kamp, og så er det jo op til spillerne og deres klub, om de også gør det. Man skal i hvert fald ikke til at lave regler om, at man ikke må, det ville være skævt.

- Vi er i det hele taget meget opmærksomme på, at man aldrig skal forhindre spillere i at spille, når de flyttes rundt mellem klubber. Vi arbejder for at spillere altid har mulighed for at spille, hvor de nu engang er – hvilket jo ikke er tilfældet for Carlo Holse i Esbjerg, som ikke må spille mod FCK.

Mads Øland medgiver, at weekendens eksempel er i den mere ekstreme grad, da der står så meget på spil for Silkeborg.

Han påpeger dog samtidig, at det langt fra er første gang, at en spiller kan komme op imod sin kommende klub i en vigtig kamp.

- Det sker jo, at spillere skal møde deres kommende klubber, og dette er ikke et eksempel, vi ikke har set før. Det sker hele tiden, når transfersystemet er, som det er nu.

- Det bør ikke være sådan, at man kompromitterer spillernes adgang til at spille. Men som med så meget andet kræver det høj etik fra spillernes side, og jeg mener, at vi kan tillade os at sige, at etikken er, som den skal være.

- Det er klubberne og spillerne, der sammen må sørge for at opføre sig korrekt og spille kampen, som de plejer at gøre – altså ved at gøre deres bedste, siger Øland til bold.dk.

Hvis Silkeborg vinder lørdagens kamp mod Nykøbing, er holdet sikret en tilbagevenden til Superligaen.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr

6 kommentarer

Busken41 19:03          
Det er meget enkelt - lad være at bruge dem. Nykøbing har intet at spille for, så jeg kan ikke se hvorfor de skulle spille og dermed kunne skabe en debat.
Dougan 19:30          
Det er meget enkelt - lad være at bruge dem. Nykøbing har intet at spille for, så jeg kan ikke se hvorfor de skulle spille og dermed kunne skabe en debat.


Helt så enkelt er det vel ikke? Hvis NFC ikke stiller i stærkeste opstilling, og spiller for at vinde, er det en ret klar ulempe for Viborg - eller hvad?
biglas43 19:49          
Nu er der jo ikke nogen af de to der har været faste startere i de senere kampe, så problemet er vel ikke så stort. Noget andet hvis de normalt starter inde hver gang.
Vian 07:53          
Hr. Øfland skal ganske enkelt ikke blande sige i klubbernes holdopstillinger, det er en opgave for trænerne i klubberne.
YouDontSay 10:28          
@Busken41 NFC kan blive nummer 6, der giver en ekstra hjemmekamp, det er meget værd i 1.div.
ENG 23:27          
#Vian
han siger jo netop at der ikke skal lægges kontraktlige hindringer, for at trænerne kan vælge at stille med den bedste opstilling. Så du er altså enig med Øland.
PS at bruge nedsættende øgenavne er ikke ligefrem tegn på en begavet debat kultur. Respekter dog at manden er valgt af spillerne til at repræsentere dem. Er de utilfredse vælger de nok en anden.
Onsdag 19. juni
Tirsdag 18. juni