LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Sporting vandt dramatisk og rørende finale

| Pokal | 0 kommentarer
Sporting vandt dramatisk og rørende finale
Foto: Getty Images

Sporting CP vandt lørdag aften den portugisiske pokalfinale mod FC Porto efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. 

Både FC Porto og Sporting CP havde lørdag chancen for at score en solid trøstepræmie, da de mødtes i den portugisiske pokalfinale.

Trøstpræmie fordi Benfica forleden løb med mesterskabet foran de to pokalfinalister.

Porto fik et mål annulleret for offside i det 25. minut, og havde flere gode tilløb, inden det kort før pausen blev 1-0.

Tiquinho Soares steg i det 41. minut op og headede kuglen ind under overliggeren, og så stod der 1-0 til Porto.

Soares hyldede efterfølgende Iker Casillas, der i foråret fik et hjerteanfald, da han løb ud til bænken og fik en Casillas-trøje, som han holdt op for publikum.

Målmanden, der har stoppet sin aktive karriere, sad på tribunen, rørt til tårer over hyldesten. 

Sporting udlignede dog inden pausefløjtet, da et skud fra Bruno Fernandes ramte en forsvarer og strøg utageligt i mål til 1-1.

FC Porto havde overtaget i både spil og chancer, men store, åbne målchancer skortede det lidt på, og så gik kampen i forlænget spilletid.

Her kunne Porto-spillerne og Iker Casillas se Bas Dost gøre det til 2-1 for Sporting i starten af den forlængede spilletids anden halvleg, da han udnyttede en ripost og fra spids vinkel satte bolden i mål.

Porto udlignede dog på et hovedstød af Felipe i overtiden af den forlængede spilletid, og efter en euforisk jubelscene af Porto-spillerne gik kampen i straffesparkskonkurrence.

Bas Dost brændte i første spark for Sporting, mens Pepe brændte tredje spark for Porto. Da Fernando brændte sjette spark for FC Porto, fik Luiz Phellype chancen for at vinde pokalen til Sporting - og han svigtede ikke.

Sporting CP er dermed pokalvindere for 17. gang i klubbens historie. FC Porto har vundet 16 pokaltitler, mens Benfica er uden for rækkevidde med 26 pokaltitler. 
 

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Thor Carlskov

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Mandag 17. juni
Søndag 16. juni