Luk

Sprudlende Ajax og Haller tog seks på stribe

| Champions League | 4 kommentarer

Erik ten Hags Ajax tromlede videre i Champions League, da de satte andenpladsen fra Sporting Lissabon på plads med 4-2, mens hverken Mohamed Daramy eller Victor Jensen fik spilletid.

På forhånd havde Ajax Amsterdam allerede sikret sig førstepladsen i gruppe C med fem sejre på fem mulige.

Alligevel var der ikke blevet plads hverken Mohamed Daramy eller Victor Jensen, som tog plads på hollændernes bænk.

Gæsterne fra Sporting Lissabon var sikre på andenpladsen, da de var bedre end Dortmund på tredjepladsen i de indbyrdes kampe.

Ajax-bomberen Sebastien Haller har ikke set sig tilbage i årets turnering med ni scoringer i de første fem kampe.

Den stime fortsatte han med sin tiende scoring på et straffespark til 1-0 efter otte minutter. Dermed tangerede han Cristiano Ronaldos rekord for scoringer i samtlige seks gruppekampe.

Lissabon bragte sig dog tilbage i opgøret efter 22 minutter, hvor Nuno Santos dukkede op på et hovedstød og udlignede til 1-1.

Portugisernes forsvar var dog i gavehumør før pausen, da de lagde bolden i fødderne på Antony, som tog et par smarte træk og skød Ajax på 2-1 til pausen.

Erik ten Hags tropper tromlede videre efter pausen, hvor David Neres og Steven Berghuis begge kom på tavlen til 3- og 4-1.

Den helt store ydmygelse fik Lissabon afværget med 10 minutter igen, da Tabata bragede et indlæg op i det lange hjørne til 2-4.

Resultatet ændredes ikke på gruppens stilling, hvor Ajax og Lissabon er videre, selvom Dortmund endelig viste klassen andetsteds, 

Her noterede både Erling Haaland og Marco Reus sig for to scoringer hver i 5-0-sejren over Besiktas, men alligevel skal tyskerne altså spille i Europa League til foråret.


Af Theis Fischer Brandt
Onsdag 19. januar